Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kings

Jak zdobyć zaufanie dziewczyny zranionej przez byłego

Polecane posty

Cześć, mam wielki problem. Od 4 miesięcy znam pewną kochaną dziewczynę. Do niedawna wszystko było super, mówiła , że mnie kocha okazywalismy sobie to na każdym spotkaniu i nie chodzi tylko o seks tylko cos więcej. Wiem na 100 % , że podobam jej się fizycznie a na 101%, że również i z charakteru. To jest moja 1 dziewczyna , a raczej chyba była a mam 23 lata. Jakiś rok temu zostawił ją chłopak, zdradzał ją , poniżał a na końcu zostawił. OD tego czasu ma wielką skazę na psychice, panicznie boi się zaufać 2 osobie. jakiś tydzień temu napisała mi , że musimy to skończyc . Powiedziała, że nie jest gotowa na związek , że nie może zapomnieć, że mysli o tamtych zdradach i że ja ją tez zdradzać moge jak mnie nie ma ( mieszkam od niej 130 km). I że do mnie coś na pewno czuła, ale to nie była miłość , bo miłość może być tylko przy pełnym zaufaniu. Powiedziała mi ,że mówi mi to teraz bo wie , że jestem dobrym chłopakiem i nie chce mnie ranic. Wiem na 100 % , że ona coś do mnie czuje i chcę o nią jakos walczyć, pokazać jej , że jestem osobą godną zaufania , ona nie chce się juz ze mną spotykać , jak zacznę pisac na ten temat to nie odpisze. Co mam robić ? Mam zamiar jechać do niej pod mieszkanie i siedziec chodzby 2 dni, aby z nia tylko porozmawiac , pobyć z nią, pokazać , że k***wsko mi na niej zależy.

Uważam, że w takich przypadkach nie ma co przekonywać. Kobieta powinna sama dojrzeć emocjonalnie, wyciągnąć wnioski z własnych błędów i nie wchodzić w związki, gdy nie jest gotowa, bo jak sam widzisz - nieświadomie krzywdzi. 8 miesięcy to trochę czasu, ale nie jakoś kolosalnie długo, by każdy mógł przeboleć zdradę i zawiedzione zaufanie. Panna chyba nieco za szybko weszła w kolejny związek. Możesz próbować nakłonić ją do rozmowy, by powiedziała, czego dokładnie się boi, jakie były symptomy i uargumentować jej swoje stanowisko. Z drugiej strony istnieje możliwość, że panna zwyczajnie kłamie i tak naprawdę doszła do wniosku, że coś jej się w Tobie nie podoba albo znalazła już kogoś innego z kim ma ochotę się związać. Ludzie obojga płci często nie-idealnym partnerom do których mają zastrzeżenia mówią, że są idealni, ale oni nie są jeszcze gotowi na związek.

Gość gość nncś
A skad! Żadnego nakłaniania do rozmowy. Zrób dwa kroki do tyłu i nie narzucaj się, ale bądź i dawaj jej do zrozumienia że jesteś, pomimo że cie nie ma, i że nawet bardziej jesteś jak cie nie ma niż jakbyś był. Jeśli ona coś do ciebie naprawdę czuje, to - wiedząc że chociaż cie nie ma, to i tak jesteś, a nawet jesteś bardziej niżbyś był gdybyś był, sama wymięknie i poprosi abyś był :) ps. boszz.... jaka ja jestem mądra:) najmądrzejsza na całym świecie :classic_cool:

Jestem przekonany na 100 % , że nie ma nikogo innego. Mówi, że nie chce mieć nikogo , że chce byc sama wtedy będzie bardziej szczęśliwa. Wiem , że to nie prawda tak nie będzie . Powiedziała , że mnie nie może pokochać tak jak powinna i nie chce mnie ranic . Spytałem się jej więc czy to wina braku zaufania , ze nie moze mnie pokochac . Potwierdziła. Wiem , że jej się podobam, poznaliśmy się na badoo i to ona mnie zaczepiła, podobam jej się fizycznie lubi sniadych brunetów taki właśnie jestem. Potem polubiła mój charakter, za to , że jestem spokojny i wgl. Jak mam pokazywać na odległosc , że mi na niej zależy w taki sposób zeby nie być natarczywym . Bo mysle , że tylko czas może coś wskórać.