Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bunt 9 lata, zbił nam telewizor i nie chce chodzić do szkoły co robić

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem jak przejsć okres tego buntu. Podjał decyzję że nie będzie chodził do szkoły do rozpoczęcia ferii a po feriach może wróci do szkoły. Ok, uznałam że niech będzie. Ale mimo rozmów on ni robi sobie nic z tego że ja muszę pracowac w domu, słucha głośno muzyki, potrafi wejść mi o pokoju gdzie przyjmuje klientów i głośno domagać się mojej uwagi, wczoraj jak powiedziałam ze nie pomoge mu zrobić sobie popkornu, to podszedł z krzykiem do tv i zrzucił go na podłogę! Rozmawiał z nim, bo staramy się wszystko rozwiązac rozmową ale to nic nie daje. Ile ten bunt może trwac?

Gość gość
Tylko nie pisz ze to bunt. Podobno jest bunt 2,3,4,5,6 latka i tak w nieskończoność. Kara, rozmowa i jak trzeba to zlać dupsko porządnie. 9- latek postanowił ze nie pójdzie do szkoły? Zbil tv? W głowie mi się to nie mieści.

Gość gość
ty tak na powaznie autorko??? 9 LATEK POSTANOWIŁ ,zbił telewizor ;-) OJ TAK,rozmawiajcie z nim dalej ;-)

Gość gość
Wp*****l. Nie ma zadnych buntow. To sa rozwydrzone bachory i pas na dooope. Ja mam 10latka i 3latka i zadnych buntow nie mieli.

Gość gość
To nie jest bunt. To rozpieszczone dziecko. On domaga się Waszej uwagi. Gdyby moja córka tak się zachowywała, gdyby kary nie działały , po pierwsze zatluklabym ja. A po drugie moja znajoma tak zrobiła z 10latkiem: wyjechała na wies; na dosłowne zad***e. Poszukala miejscówki. Bez tv, bez Internetu. Mały musiał pracować (może nie jakoś ciezko) ale zarobić na siebie. Karmić świnie, krowy, kury. Po niecalym tygodniu przepraszał. Zobaczył ile kosztuje człowieka ciężka praca, bez żadnych wygod. Mały ma 16lat i ani raz nie pomyślał aby nie iść do szkoły.

Gość gość
Autorko,to właśnie Ty wychowujesz takich co zaczepiają porządnych ludzi na ulicy i nikt nie może sobie z tym poradzić! Gdybyś z parę razy porządnie przetrzepała mu skórę na tyłku to nie potrzebne by były żadne psycholożki.Tylko tak dalej a za parę lat będziesz mu latała po piwo o 4 nad ranem!

Gość gość
Jak mial 2 lata to juz trzeba bylo go wychowywac a nie chowac i nie ulegac. Tak od razu sie zbuntowal? Byl grzecznym dzieckiem i nagle bum? Jak to postanowil nie chodzic do szkoly??? I ty mu pozwolilas? Boze widzisz i nie grzmisz. Postanowic to on sobie moze ale czy chce kanapke z ogrkiem czy pomidorem a nie w sprawach takich jak chodzenie do szkoly. Takie zachowania nie biora sie od tak sobie, mam kolezanke ktora ma 7 latka i ona sie nigdy to wychowywania go nie przykladala, chowa go kazdy, urodzila teraz drugie dziecko i sytuacja z dnia babci w szkole - on chcial koniecznie zeby to mama poszla z nim na poczestunek ktory byl dla babci, kolezanka ze nie a on za nosidelko i no chodz, a ona dalej nie i cos tam tlumaczy, a on krzyczy juz wyrywa te nosidelko ciagnie ja za reke i tak trwalo to z 5 minut, babcia stala jak pipka tez i normlanie bylam w szoku, bo moj 5 latek jak cos chce i mowie nie to rozumie od razu. Ale ja to wypracowalam konsekwencja od malego, nie pozwalalam sobie na takie zachowanie.

Gość gość
oddaj do adopcji, po co ci taki debil, może zamienili ci w szpitalu, najlepiej wygoń do roboty jak nie chce sie uczyć

Gość gość
Świat schodzi na psy.Takie są efekty lewactwa.Albo się Europa otrzęsie,albo blado nas widzę!

Gość gość
Wychodzi bezstresowe wychowanie ..niedługo wywali cię z domu i co będziesz musiała iść pod most bo synek tak chciał...ludzie

Gość gość
To właśnie jest bez stresowe wychowywanie. My jak coś zrobiliśmy nie tak to w tylek się dostało i nikt nie poszedł się poskarzyc a powiedzenie że do szkoły się nie pójdzie? Można było sobie gadać rano matka założyła plecak na plecy i nie było innej opcji

Gość gość
Pozwalaj mu na więcej , niech do szkoły chodzi kiedy chce bo w przyszłości i tak raczej mu siè w pierdlu nie przyda bo taką widzè przed nim przeszłość

Gość gość
Nooo nawet jak czlowiek sie czasem zle czul albo naprawde mial mega lenia i probowal udawac obloznie chorego to du.a i tak trzeba bylo isc, snieg po kolana do szkoly, mroz -25 do szkolu piechota 2 km itd nie wrocil na czas do domu tak matka sie wydarla zaraz kara. A tu on postanowil nie isc do szkoly :-/ jesli cos tam u gory naprawde istnieje to dajcie mi sily zeby takiego gamonia nie wychowac :-/ ale ja jestem taka ze nie odpuszczam, juz czasem mi szkoda tego synka ale jak juz powiedzialam nie to choc serca sciska jedt dalej nie, nie zmieniam zdania.

Gość gość
Ale się złapaliście na prowo, a jak są wartościowe czy ciekawe i prawdziwe tematy to tam nic nie piszecie :(. Ech...

Gość gość
"a jak są wartościowe czy ciekawe i prawdziwe tematy to tam nic nie piszecie" A były ostatnio jakieś wartościowe i ciekawe tematy??

Gość gość
Zasady, zasady i jeszcze raz zasady. Ja bym na twoim miejscu nie kupowała nowego tv, nie dawala tel ani tableta. I nie popuszczala mu, tak jak ty to robisz.

Gość gość
Ty chyba zartujesz,ze 9 letnie dziecko samo podejmuje sobie decyzje,kiedy ma chodzic do szkoly!I nie pisz o zadnym buncie bo nieumiejetnosc wychowania to wina rodzicow,a wiec twoja.Jak pozwalasz to tak masz.Dziecko musi miec wyznaczane jakies granice.Stojac i rozkladajac rece nie wychowasz go.Boze,gdzie sie podziala dyscyplina w dzisiejszych czasach?Teraz dzieciaki nie maja zadnych obowiazkow,tylko prawa,a wrecz zadania.

Gość gość
Ty chyba zartujesz,ze 9 letnie dziecko samo podejmuje sobie decyzje,kiedy ma chodzic do szkoly!I nie pisz o zadnym buncie bo nieumiejetnosc wychowania to wina rodzicow,a wiec twoja.Jak pozwalasz to tak masz.Dziecko musi miec wyznaczane jakies granice.Stojac i rozkladajac rece nie wychowasz go.Boze,gdzie sie podziala dyscyplina w dzisiejszych czasach?Teraz dzieciaki nie maja zadnych obowiazkow,tylko prawa,a wrecz zadania.

Gość gość
aż zal ogarnia co z tych bachorów wyrasta

Gość gość
" Podjał decyzję że nie będzie chodził do szkoły do rozpoczęcia ferii a po feriach może wróci do szkoły. Ok, uznałam że niech będzie." Ty żartujesz prawda? On podjął sam decyzję, a Ty się dziwisz, że masz problemy wychowawcze? Jeśli to prawda to chyba tylko superniania tu pomoże, bo wy go nie wychowujecie, tylko sam się wychowuje to i robi co chce.

Gość gość
Porozmawiać powiedzieć ze szkołą to nie jest jego widzimisię a obowiązek za zbicie tv kara na table i tvt a telewizora bym teraz przez 2-3 miesiące nie kupowala

Gość gość
ja pieprze, 9 latek rozbija telewizor to jako 14 latek zatłucze ciebie

Gość Babcia Jagna
Przyślij go do mnie.Wybije mu ten bunt z głowy! Przecież to mi się w głowie nie mieści żeby taki gówniarz rządził rodzicami.No a jak by mi rozbił telewizor, to bym dopiero z nim potańczyła.Wychowałam dwoje dzieci, pomagałam w wychowaniu wnucząt,ale nic takiego nie miało miejsca.Bunt zdarza się u dwulatka, trzy latka, ale nie u 9 letniego konia!