Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natasza21

Zwolnienie ZUS ZLA

Polecane posty

Gość Natasza21

Jestem aktualnie na chorobowym ( mam zwolnienie ZUS ZLA), czy orientujecie się, czy pracodawca może sprawdzić, co ja robię na tym chorobowym? Mam problem z kręgosłupem i jeżdżę na zabiegi, ale oprócz rentgena nie posiadam żadnych innych dokumentów ani wyników badań. Wszystkie ma mój lekarz prowadzący.

Gość gość
pracodawca moze nasłać zus, zus też może sprawdzić z własnej woli. Jak dostaniesz wezwanie na kontrolę, to najpierw kontaktują się z lekarzem prowadzącym i od niego biorą dokumentację, jeślo potrzebują. Ale wiem też, że przeglądają fejsy i inne, więc nie wstawia się zdjęć z weekendu na snowboardzie :P

Gość gość
Żadnych fejsów nie przeglądają, to nie ma wartości dowodowej. Możesz mieć zwolnienie na nogę w gipsie a na fejsa wrzucać zdjęcia jak tańcujesz i nikomu nic do tego.

Gość gość
Do 33 dnia zwolnienia ktos z firmy moze ci przyjechać do domu. Gdyby cię nie zastali, musialabys napisać mu oświadczenie ze np bylas u lekarza. Powyżej 33 dnia to juz ZUS moze zarówno cię odwiedzić, jak i zażądać dokumentacji od lekarza który dal ci zwolnienie.