Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tęsknie za ciepłem kto ma też już DOŚĆ ZIMY?

Polecane posty

Gość gość

Nie pamiętam kiedy było ciepło i słonecznie. Od września mamy deszcz i pochmurno, pamiętam że już w połowie października trzeba było zakładać grube kurtki. Juz prawie luty a na dworze ciągle pochmurno. Naprawdę idzie dostać jakieś depresji. Ciągle ciemno, brzydko szaro. Czy tylko mi to przeszkadza.? Mam taką naturę, że w momencie kiedy robi się słonecznie, jestem żywszy, mam więcej chęci do czegokolwiek. W taką pogodę za oknem niechce mi sie dosłownie nic. A co jest najgoroszę. Najgorsze jest to, że nawet jak przyjdzie wiosna to pewnie prawdziwie ciepło zrobi się w Maju Potem w Maju i Czerwcu będziemy mieli trochę ciepła. By już w Lipcu miec pohmurnę lato, a w Sierpniu odczuwać nadchodzacą Jesień. EH Ciężkie to życie w tym kraju,

Gość gość
Mnie tak samo to już przeszkadza :O Faktycznie ta jesien była bardzo zimna i od pol roku mamy zimę wlasciwie... Ale pocieszajace jest to, ze juz jest koncowka stycznia, luty jest krotki, a w marcu już powinno być cieplej :) Czyli jeszcze z miesiac zimy, moze troche ponad

Gość gość
A w marcu może bardzo ciepło nie będzie, ale 8, 10 stopni nieraz bywało i pierwsze pąki na drzewach, wiec i tak bedzie lepiej niż teraz, no a w kwietniu juz bywa 20 stopni albo i wiecej

Gość gość
Ja tęsknię za wiosną. Na szczęście już od jakiegoś czasu mamy coraz dłuższy dzień, więc to mi poprawia samopoczucie. Oczywiście najpierw trzeba przeczekać całe to zimno i potem połazić po błocie.

Gość gość
Też nienawidzę zimna. Do tego stopnia, ze na serio zastanawiam się nad wyprowadzką bo mam rodzinę we Francji. I ze względu na zarobki i na klimat

Gość gość
Nie zesraj się czasem, i bij na Jamajkę jak nie w kolory ci tu coś.

Gość gość
15:34- a zebys wiedzial ze jakbym miala tak mozliwosc to chetnie w zimie bym sie przeniosla na taka Jamajke ;)

Gość gość
Polska jest w czołówce najzimniejszych krajów świata kiedys czytałam :( Przebija nas tylko chyba Rosja, Białoruś, jakaś Mongolia, Litwa, Estonia, Kanada i coś tam jeszcze

Gość gość
A no i kraje skandynawskie nasz przebijaja. Ale chyba jestesmy w pierwszej 15 z tego co pamietam najzimniejszych krajow swiata

Gość gość
No ale o to chodzi, moi drodzy że w Marcu czy Kwietniu to wcale nie musi być fajnie. Rok temu w Marcu było bardzo zimno a pierwsze ciepło zaczeło się późno w kwietniu. Więc wiecie. A do tego brak słońca. Mi to zimno nawet tak bardzo nie przeszkadza. ale denerwują mnie te krótkie dni i brak słońca to jest najgorsze. Jedyne co, to że dzień staje się coraz dłuzszy jest pocieszające i faktycznie jest już sporo dluższy

Gość gość
No jeśli tak jest, to na 200 krajów świata Polska jest wśród 15 najzimniejszych. Hmm nie brzmi to za fajnie. Niestety Wiadomo Skandynawia to już jest ogólnie dramat. Ja bym tam niemógł żyć. Nas ratuje jeszcze to, że mamy klimat przejściowy i obok mroźnych zim mamy często tropikalne lata. Zależy akurat od mas powietrza. Więc to na plus. Chociaż takie Węgry niby kraj oddalony nie dużo od nas, a mają znacznie więcej słonecznych dni w ciągu roku to samo Austria a nawet Czechy

Gość gość
Tak się składa, że dużo jeździłem po Europie, w różnych okresach. I wiem jedno. Polski klimat nie jest taki zły. Zimy są ale wole zimę niż, 7 stopni i padający deszcz a tak jest w Anglii. Klimat na wyspach, w północnej Francji, Belgii, Holandii, Dani, Skandynawii, jest nie do wytrzymania, 300 dni w roku pada deszcz. Nie ma ani lata ani zimy, nie ma wiosny, jest cały ROK JESIEŃ. Także nie narzekajmy, bo nie ma aż tak źle.

Gość gość
Tęsknie za prawdziwymi mrozami takimi -20C

Gość gość
gość dziś Masz pokoleji w GŁOWIE? Mrozy -20 i gdzie pojdziesz w taką pogode cos porobisz? nie da się wytrzymać na dworze a ty mówisz o takich mrozach

Gość gość
Mósisz obrażać? Kocham takie temperatury i z niecierpliwością czeksm na wybuch wulkanu we Włoszech, wtedy taka zima potrwa kilka lat :D

Gość gość
Ale to jest nie wygodne, Zobacz latem ubierasz koszulę spodnie i w miasto. Prezentujesz swoje walory, mięśnie opalone ciało. A zimą ? Kurtka, Gruby swetr no k***a mać no to nie jest fajne

Gość gość
*musisz (mój błąd)

Gość gość
taa za miesiąc to już lato będzie:D 🖐️

Gość gość
Haha Za miesiąc to będzie taka sama temperatura tylko dzień dłuższy

Gość gość
i gołe laski w leginsach z wyrzezbionymi bułami :-D

Gość gość
ja lubię zimę, bo jeżdżę na nartach i na desce. Stoki niektóre oświetlone, więc spoko, mogę sobie jeszcze po pracy skorzystać z uroków zimy. Latem nawet w górach pogryzą meszki, komary, kleszcze, a w zimie nie muszę się obawiać tego paskudztwa i maltretować skóry repelentami. Lato mi nie wadzi w sumie, jak masz jakieś zajęcie to nie ma czasu na pierdoły, narzekanie i rozczulanie się nad sobą. Znam takich, którzy przez całą zimę z domu nie wychodzą, tyle co do samochodu, który zawozi do pracy albo na zakupy. Jedyne, co mi w zimie przeszkadza to, że smog powietrze zasmradza

Gość gość
gość 2017.01.27 Akurat pod względem zarobków, poziomu życia Polska jest znakomitym krajem. Bez tego przypuszczam, że nie dało by się tu żyć.