Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiooooowa

toksyczna rodzina

Polecane posty

Gość gośćiooooowa

Moi rodzice sklocili mnie ze wszystkimi znajomymi, przez nich jestem calkiem sama a mam 23 lata. Niedlugo wyjezdzam za granice i nie chce utrzymywac z nimi zadnych kontaktow, poprostu nie chce ich znac. Czy w takim wypadku oni moga pojsc na policje i mnie poszukiwac ? To chorzy ludzie, wiec mozna sie po nich spodziewac wszystkiego

Gość gość
Jestes pelnoletnia. Wyjeżdżasz z własnej woli. Nie maja prawa

Gość gość
jak nie będziesz miała z nimi kontaktu to mogą cię poszukiwać ale jak cię znajdą np. przez policję albo itakę to możesz powiedzieć,że mimo wszystko nie masz zamiaru nawiązywać kontaktów

Gość gość
ja mam podobnie.tyle ze ja ucieklam z partnerem za granice. jest lepiej I spokojniej sie zyje. bo nasza mama byla pobudzona lekko I wymagala ode mnie najlepszych ocen w szkole, mojego meza nie zaakceptowala, ale chyba miala raceje bo minelo 9lat za granica I nie mam z nim dziecka nadal I zacza mnie on wkurzac niesamowicie:(. W robocie srednio mi sie ukladalo bo pracowalismy razem...teraz od 4lat mieszkamy w innym miejscu I jest spokojniej;). Polecam Ci emigracje lecz z glowa. Wyjezdzaj ale najlepiej wez jakiegos chlopaka ze soba!!! Ja wyjechalam majac 24lata I moj maz tez tyle mial;). Powodzenia Ci zycze!!!***

Gość gość
Przed wyjazdem sama możesz iść na policję informując o wyjeździe z zastrzeżeniem że nie życzysz sobie żadnych poszukiwań przez rodziców. Jesteś wolnym człowiekiem i robisz co chcesz.

Gość gość
Teoretycznie nie maja prawa, jednak jest takie cos jak ustalenie miejsca pobytu. Wystarczy ze Twoi rodzice powiedzą ze ucieklas i nie wiedza co się z Toba dzieje i wtedy bez względu na to ze jesteś pelnoletnia szuka Cie policja. Ja tak miałam kiedy wyprowadziłam się z domu, rodzicom nie podalam adresu i pewnego dnia zapukala do mnie policja :(. Nie wiem czy oni maja prawo przekazac później informacje rodzicom ale moi jakos się dowiedzieli i później zaczeli mnie nachodzić. Nie wiem jak wygląda sprawa jeśli jesteś za granica.

Gość gośćiooooowa
a czy możecie mi podesłac trochę euro na początek? podam numer konta :)