Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozna zakochac sie w osobie, ktora nie znamy?

Polecane posty

Gość gość
i niech zgadnę - miłość niespełniona? Może po prostu nie doświadczyłeś szczerego, silnego uczucia więc zakochaniem nazywasz fascynację i fantazjowanie o kimś? Ja mówię z perspektywy lat - jak poznałam to moje szczęście to byłam zachwycona. Też twierdziłam, że to miłość od pierwszego wejdzienia, praktycznie od razu zostaliśmy parą. Po latach widzę różnicę w tym jak kochałam go kiedyś i o ile mocniej kocham go teraz :)

Gość gość
Nic sie nie konczy jesli isnieje silna więż emocjonalna i duchowa.

Gość gość
Autorze a twoja miłosc pewnie jest bardzo ładna szczuplutka gdyby była gruba odpychakaca fizycznie nie wywołała by u Ciebie takich emocji rozumiesz?Nie zrozumiesz tego jak np ona sie nie zmieni fizycznie wtedy wygasnie to i zrozumiesz o czym my tu piszemy.

Gość gość
Kazdy jest inny.kazdy inaczej reaguje,ma inne poglady,inna wrazliwosc,inne doswiadczeni-niektorzy byli wystawieni na rozne cierpienia ktore uksztaltowaly ich.nikt nie bedzie mi wmawial ze to jest nie mozliwe.jest mozliwe.ale nie kazdy tego doswiadcza.ja to przezylem.

Gość gość
Autorze a twoja miłosc pewnie jest bardzo ładna szczuplutka gdyby była gruba odpychakaca fizycznie nie wywołała by u Ciebie takich emocji rozumiesz?Nie zrozumiesz tego jak np ona sie nie zmieni fizycznie wtedy wygasnie to i zrozumiesz o czym my tu piszemy.Prawda?

Gość gość
Jedna osoba wychowala sie na serialach i ksiazkach inna na chorobie i samotnosci inna przezyla traume np.wojny inna pracujac jako wolontariusz z ciezko chorymi na koncu swiata inna .kazdy ma inne doswiadczenia i wrazliwosc.jedni sa uduchowieni inni sa ateistami.milosc taka jest mozliwa.nie kazdy cos takiego przezyje tak sam jak nie kazdy wygrywa 6w toto lotka.

Gość gość
Miloscia czy zakochaniem bym tego nie nazwal, ale jak najbardziej mozna mowic o zauroczeniu w takim przypadku ;)

Gość gość
Czyli juednak jest sliczna nie ważne co przezyles kazdy z nas ma taka sama biologie i kcohamy po przez reacje chemiczne w naszym mózgu poprzez bodzce u mezczyzn to jest najczesciej głownie wygląd czyli zmysł wzroku.

Gość gość
Zakochanie a zauroczenie to jest to samo!!!!

Gość gość
A jak mozna mowic o Milosci do Jezusa do Boga.wiekszosc Go na oczy nie widziala.

Gość gość
Moze ma fajhny charakter ale gdby miała taki sam charakter ale nie byłaby atrakcyjna nie miałaby pieknego szczuplego ciała to nie czułbys tego co teraz czujesz owszem charakter jest wazny ale dopiero wtedy kiedy osoba Jest w miare atrakcyjna.

Gość gość
Ja Kocham Jezusa ale to nie jest ta sama miłosc co do faceta,facet musi mnie pociągacale miłosc do Jezusa jest ważniejsza niz do jakiegolwiek faceta

Gość gość
15:06 o takiej milosci sie polki uginaja w ksiegarniach katolickich.sa rozne interpretacje milosci do Jezusa i sa zgodne z naukami Kosciola.niektore moga szkowac.tak samo jak seks.nawet Swieto Bozego Ciala wg.Knotza moze cie zwalic z nog a jest zgodne z nasza wiara.

Gość gość
Co Ty mozesz wiedziec o takich rzeczach a powiedz czy ta twoja jest sliczna zgrabna itd?Ale szczerze bo nie odpowiedziałes na to.

Gość gość
15:06 kiedys slyszalem o pewnych zakochanych i niespelnionych.ona wstapila do zakonu a on z tego powodu ze ona byla jego miloscia tez poszedl do zakonu.

Gość gość
15:15 jest piekna.ale nie uroda mnie zafascynowala.

Gość gość
I wszystko jasne bo charakter tylko z potegował ta chemie ktora czujesz i nie mamy o czym gadac bo ja jestem zdeformowana i nigdy n ie uwierze w miłosc bo przez to że strasze ludzi zaden sie we mnie nie zakocha nawet jak bym miala z******ty charakter.Wiec nie wmawiaj ludziom i mi że milosc opiera sie na duchowosci bo jak ktos odraża inych swoim wyglądem to nigdy nikt nie poczuje do niego miłsci i nigdy nie bedzie taka dziewczyna kcohana.

Gość gość
15:20 wiec mamy cos wspolnego razem.

Gość gość Lulinia
jesteś zdeformowana? :(

Gość gośćZielona
Nawet najpiękniejszy człowiek na świecie nie sprawi, że się w nim zakocham. To wszystko jest bardziej złożone niż się niektórym tutaj wydaje. Uroda, atrakcyjność to nie wszystko,przecież takie osoby też mogą zniechęcić do siebie lub zwyczajnie nie będzie "porozumienia dusz".

Gość gość
Ale w brzydkiej tez nikt nigdy sie nie zakocha ja jestem bardzo brzydka i to nie jest tylko moje zdanieLudzie odwracaja głowe na mój widok wiec to juz deformacja jest.

Gość gość
mozna sie zakochac.

Gość gość
jest milosc od pierwszego wejrzenia.

Gość gość
14.55 Ja również to przeżyłam i nikt mi nie powie źe to zwykłe zauroczenie.Decyduje charakter,poglądy,priorutety,podejscie do ludzi,dzieci,zwierząt po tym poznaje się człowieka ,oczywiscie jest mega przystojny,śliczny,oczytany,wrażliwy,xadbany..ale to nie jego powierzchowność zadecydowała że serca zagrały wspólną melodię.

Gość gość
z tego co mówisz to wiesz o nim sporo więc raczej nie była to miłość do kogos kogo nie znasz

Gość gość
Własnie jego powierchownosc gdby był brzydki gruby ale z takim samym charakterem albo przecietny z urody to ten wspaniały charakter nie działał by tak jak u bardzo przystojnego.

Gość gość
Autorze ja z Toba nie mam o czym gadac skoro miłosc jest duchowa to niby dlaczego zawsze jak ktos jest w kims bardzo zakcohany to pisze ze ta osoba jest obiektywnie piekna ?Bo tu sie liczy moze tez charakter ale głownym bodzcem jest niestety ta fizycznosc i podswiadomie idealizujemy piekne osoby które nas niesamowicie pociagaja.

Gość gość
ja sie zakochalam od pierwszego wejrzenia.

Gość gość
Piękno wewnętrzne wypływa na wierzch i promieniuje roztaczsjąc aurę miłosci.