Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hsg pod kontrola usg

Polecane posty

Gość gość

Tak w skrocie,staramy sie o dziecko od roku.Wszystkie badania mamy ok.Lekarz sugieruj***adanie hsg.Duzo o tym czytalam i za zwyczaj kazdy pisze,ze mial je wykonane pod rtg. W moim miescie wykonuja te badanie,takze pod kontrola usg. Myslicie,ze efekt pod usg jest rowniez dobry?

Gość gość
Wiesz co, ja też zaczynałam od hsg...zawsze na to kierują jak nie wiedzą dlaczego nie wychodzi .... u mnie to badanie było totalnie bez sensu bo hsg - wykazało że są drożne .,...a za pół roku miałam laproskopię - ze względu na duża torbiel i wyjaśnienie czemu ne wychodzi z dzieckiem...i co się okazało - miałam nie drożne jajowody i to dopiero laparoskopia wykazała!!!HSG się mysliło,...Moim zdaniem hsg jest o kand d.... a wycierpiałam się strasznie - naprawdę cholernie nieprzyjemne jest to badanie,największemu wrogowi nie życzę.

Gość gość
Bylam,tez u drugiego lekarza zeby sie upewnic drugi skierowal mnie na laparoskopie.Juz sama nie wiem na ktora sie zdecydowac.Ile sie czeka na laparoskopie?

Gość gość
Ja miałam hsg pod iść. To podobno bardziej nowoczesna metoda i daje natychmiastowy wynik:-)

Gość gość
zz****** bezplodniaczka

Gość gość
Hsg tzn sono hsg boli jak przy miesiączce. Miałam prywatnie, dostałam zastrzyk z no-spy i tramal do pupy, po pół godz badanie. Dostałam jeszcze jeden zastrzyk bo byłam bardzo spięta. Ale przetkali mi jajowód ból mały i w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę. Jestem już na finiszu bo termin cc ustalony na 19 lipca