Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umowa o pracę na czas nie określony. Ile mogę siedzieć na wolnym

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 6 tyg . Mam umowę o pracę na czas nie określony. W PONIEDZIAŁEK idę do gin po zwolnienie. (Pracuje fizycznie biurowo) . Pojęcia nie mam ile będę miała macierzyńskiego wychowawczego ile czasu będę mogła spędzić w domu ?

Gość gość
To fizycznie czy biurowo? Bo to się kupy nie trzyma, chyba że obsługę ksero i automatu z kawą traktujesz jak zapierdziel w dyskoncie. W tak wczesnej fazie ciąży ŻADEN LEKARZ nie da ci zwolnienia. Więc idź dalej tyrać biurowo, nieszczęśliwa matko Polko. I potem się dziwić, że bab nie biorą na umowę o pracę, jak po biurach takie królewny siedzą, płodne i wygodne...

Gość gość
Zwolnienie dostane bo juz dzwoniłam do lekarza. Interesuje mnie ile łącznie będę mogła zostać w domu nawet na tym bezpłatnym

Gość gość
Do porodu zasiłek chorobowy później rok macierzyńskiego i wychowawczy jeśli będziesz chciała

do porodu przysługuje chorobowe po porodzie rok macierzyńskiego przed zakończeniem macierzyńskiego można złożyc wnioski o zaległy urlop u niektórych to nawet 3-4 miesiace no i wychowawczy z tego co wiem to nawet do 36 miesiecy z tym że wychowawczy nie jest płatny z tego co wiem można sie starac tylko i jakiś zasiłek wychowawczy ale to jest zależne chyba od dochodów.

Gość gość
52 tyg plus 36 mśc to całkiem sporo. Nie chciałabym wracac szybko do pracy bo na nianie nie będzie nas stać a nie chce mamy obciążać rocznym dzieckiem. Córka miała 3 lata jak poszłam do pracy. O żłobku nie ma mowy bo mieszkamy w małym mieście i go tu po prostu nie ma.

Gość gość
Od czego zależy wychowawczy ? Czy te 36 miesięcy dostane ? Jestem w tym zielona. Proszę mamy wypowiadajcie się

Gość gość
Masz przepracowane pół roku? Jak tak to wychowawczy ci przysługuje.

Gość gość
Tak mam przepracowany nawet 2.5 roku

Gość gość
A będę miała go tyle ile pisałam ? 52 plus 36 ? CZY JAK TO JEST

Gość gość
Rok macierzyńskiego i 35 mies. wychowawczego. 1 miesiąc jest wyłącznie dla drugiego rodzica wiec możesz brac tylko 35. Plus zalegly urlop.

Gość gość
A wychowawczy jest płatny do jakiegoś czasu

Gość gość
Wychowawczy jest bezpłatny chyba ze należy ci się zasilek rodzinny to wówczas przez max 2 lata możesz dostać dodatek w wysokości 400 zl.

Gość gość
Dzięki a to jakie warunki mam spełnić by dostać 400 zł ? To będzie z mopsu ? Rodzinnego na 1 dziecko nie biorę. To pewnie i tego nie będę brać ?

Gość gość
Juz wiem doczytałam w necie. I oczywiście nie będzie mi się należało!!!! Dajcie spokój po co pracować ? Tylko ze mamy też pole i wyliczaja kosmiczne kwoty. Z palca wyssane.

Gość gość
Ja jestem w ciąży i zostane w domu ile tylko najdłużej będę mogła. I tez słyszałam że 35 miesięcy i rok płatny maciezynski.

Gość gość
Dostaniesz 500+.

Gość gość
15:09 A może autorka jest handlowcem w firmie z jakimiś ciężkimi artykułami? Ja sprzedawalam części zamienne do aut. I musiałam to często taszczyc sama bo nie zawsze był pod ręką osobnik płci męskiej. Wiesz ile waży np. komplet tarcz? albo koło dwumasowe. Nie wiesz i pewno nie wiesz nawet o co chodzi :P

Gość gość to ja tam trochę wyżej
A na macierzyńskim ile dostaniemy ? Mam na umowie marne 2100 do ręki biorę ok 1600zl

Gość gość
No macierzyńskiego jest tyle ile wypłaty chyba?

Gość gość to ja tam trochę wyżej
Czy napewno ? Wiem że nie będę miała premi ale co z resztą to nie wiem

Gość gość
Podstawę wypłaca ZUS. To co masz na umowie netto.