Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta HCG I pęcherzyk

Polecane posty

Gość gość

Witam, udzielam się tutaj pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość, 24 stycznia dowiedziałam się o ciąży od miesiączki będzie to jakoś 7 tydzień, widoczny był pęcherzyk o wielkości 0,7 cm, jestem bardzo młoda więc ginekolog z góry myślał że nie chce tego dziecka więc powiedział że pęcherzyk może być pusty przez co bardzo mnie zestresował i nic więcej nie powiedział, zrobiłam bete ponieważ skierował mnie i wyszła ponad 3 tysiące, panie z recepcji powiedziały że to bardzo wysoki poziom ale mój ginekolog nie może prowadzić mojej ciazy więc wysłał mnie do innego którego mam dopiero 2 lutego więc bardzo się denerwuje, nic mi nie mówiła moja pani ginekolog prócz tego że pęcherzyk może być pusty. Według was wszystko w porządku? Który to może być tydzień? Jak wy to widzicie? Bardzo się stresuje. Czy rozmiar pęcherzyka jest w porządku?

Gość gość
Pecherzyk rzeczywiście mały dlatego może na razie nie być nic widać w środku. Beta ładna ale jednorazowe oznaczenie nic Ci nie da po za tym ze potwierdzi ciąże. Powtórz betę za 48 godz. Jeśli się podwoi to spokojnie czekaj na wizytę bo to znaczy że ciąża się rozwija prawidłowo. Wynik niepokojący to brak przyrostu, spadek lub może minimalny przyrost poniżej 60%

Gość gość
W poniedziałek pójdę powtórzyć betę i zobaczymy co dalej :)

Gość gość
Daj znać jaki wynik powodzenia. Ale jak na moje oko nie ma puki co nic niepokojącego ☺

Gość gość
Jak wynik

Gość gość
Po co następna beta? Beta rośnie nawet przy pustym pęcherzyku, nie ma nic do zarodka. Przy wartości 3 tys powinien być już na usg widoczny pęcherzyk. Raczej nic z tego nie będzie.

Gość gość
Przecież napisała że jest pecherzyk tylko mały. Masz rację beta na początku rośnie przy pustym ale nieprawidłowo

Gość gość
gość gosci i jak sie skonczyło?

Gość gość
W 6 tyg 6 dniu nie było u mnie widocznej akcji serca. Lekarz kazała mi powtórzyć USG po dwóch tygodniach i okazało się, że jest ciąża. Teraz jestem w 9 msc. Cierpliwości i powodzenia:)

Gość gość
Autorko odezwij sie jak sie skonczylo.