Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinno mnie martwić że 15 mcy i ani słowa?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn skończył 15 miesięcy i nie mówi ani słowa. W ogóle mało gaworzył, teraz bardziej coś sobie gada po chińsku, ale nie mówi jeszcze ani jednego słowa. Trochę się zaczynam tym niepokoić

Gość gość
nie martw sie, ja byłam ze swoim synem u logopedy jak miał 2 lata bo nie mowił i lekarz mnie uspakajał ze ma czas. Teraz ma 3,5 i gada jak najety

Gość gość
A nic kompletnie nie mówił?

Gość gość
Niemowi nic czy prawie nic. Mój syn mając 2 lata skończone szedł do żłobka mówi mama tata baba i dosłownie 2 czy 3 inne słowa też się martwilam zrobiłam wywiad w rodzinie okazało się ze ja mówiłam późno ale ogólnie wszyscy mówili dopiero po2 a nawet 3 roku życia. Lekarz powiedział że. mam obserwowac Mowic ćwiczyć itp teraz mówi już bardzo dużo jest nawet gadula a ma niecałe 3.

Gość gość
Czasami powie tik tak jak pokaze zegar i to wszystko - raz na jakiś czas, nie codziennie.

Gość Fajnie jest
Mój syn też długo nie mówił w wieku 2 lat.Również poszłam z nim do logopedy.Teraz ma 3 lata i gada jak najęty:D Na wszystko przyjdzie pora- spokojnie.

Gość gość
T zrób tak u nas to pomogło. Pisz z nim bajkę. Ja kupiłam jakaś gazetkę gdzie to było i bardzo mu się spodobało. Piszesz tak żeby narysować coś co umie powiedzic. Więc piszesz i ty to czytasz a to co narysowane to on ma powiedzieć. Więc u was. Mama wstaje gdy zegar robi i rysujesz zegar który brzeczy i strasz się żeby on powiedział tik tak. Jak zrozumie i mu się spodoba to piszesz coś np o krrowie i prubujesz żeby zrobil muu. Cokolwiek co wg ciebie umie powiedzieć tylko niech on w tym uczestniczy może rysować cokolwiek. Jeśli będzie potrafił powiedzic tylko 2 rzeczy to ułóż historyjkę tak żeby te kilka razy to powiedział ale niezmuszaj go i jak się z meczy przerwij. U nas od tego zaczął mówić tak strasznie chciał uczestniczyć w tym ze przelamywal strach przed mówieniem.