Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak macie w mieszkaniu domu urzadzone i jaki styl

Polecane posty

Gość gość

Buduje dom, na dole ok 70 metrow kw, na dole 50, jest to poddasze uzytkowe, gdzie bedziemy mieszkac z mezem, na dole starsi rodzice. Na gorze bd miec sypialnie ok 10 metrow, w ktorym bd lozko 3 os, komoda na drobiazgi na przeciw, oraz tv na scianie, po ktorejs ze stron bd szafa przesuwana. Rowniez pokoj dla przyszego dziecka 10m, oraz salon ok 15, 17. Oczywiscie do tego komunikacja czyli schodyni lazienka ktora bd miala 5 - 5.30 m.

Gość gość
Dodam, ze z narzeczonym duzo zarabiamy, najwiecej ja, dlatego pokryje glowne koszty, takie jak lpdowka, piekarnik, zmywarka, pralka, to ok 1o tys. Gore urzadzamy po swojemu, raczej nowoczesnie, aczkolwiek tak gy czuc sie jak w domu a nie w yotelu czy ja wystawie, ma byc przytulnie i raczej stylem skandynawskim.

Gość gość
maleńkie te pokoiki i salon

Gość gość
No nie zbyt male, skoro ktos teraz mieszka w willi, rezydencji, lub duzym domku to wtedy mu sie to wydaje male, nasz dom bd mial max 150 metrow.

Gość gość
18 metrów kwadratowych to ma pokój mojej młodszej córki w domu jednorodzinnym, 20 metrów kwadratowych pokój starszej córki, nasza sypialnia najmniejsza - 12 mkw, kuchnia 16 mkw i salon ponad 30 mkw. Do tego dwie łazienki już nie pamiętam po ile mają metrów, przedsionek i dwa przedpokoje.

Gość gość
Do sypialni wstawisz łóżko i pozostanie bardzo mało miejsca.

Gość gość
No na dole tez oczywiscie bd kuchnia, ok 12, przedpokoj, wiatrolap, sauna na zewnatrz, kuchnia letnia, to na wsi, raczej robimy maly domek, i ile was to kosztowalo ? Mnie samo pole 3000 koszt 50 tys, wygralam i wylicytowalam na przetargu, oraz budujemy z wlasnym projektwm, a nie kupnym z gazetki.

Gość gość
Teraz mieszkamy w pokoju 9 metrow, mamy szafe, lozko 2 os, komode i tv na scianie, jesli bd miec 10 mkw, wstawimy lozko i wszystko sie pomiesci. Sypialnia bd sluzyla raczej do spania, kochania sie, ubierania, jak ktores z nas bd chore to pojdzie sie polozyc. I tyle.

Gość PatrycjaXD
U mnie większość to styl minimalistyczny, jednak w łazience mam styl skandynawski. Przekonała mnie do tego firma Elements. Zajęli się kompleksowym remontem mojej łazienki, zadbali o wszystko <3

Gość gość
Ja również szykuję się do remontu i głównym celem, który sobie postawiłam to dobra jakość mebli. Żadne ikee i paździerze, lite drewno - wolę dać więcej i mieć wreszcie coś porządnego. Dlatego od dłuższego czasu wertuję stronę http://meblekalwaria.eu/ i dywaguję jak urządzić sypialnię, łazienkę i salon :)

Gość gośkagośka
My mamy raczej mieszkanie w nowoczesnym stylu, większość mebli z prostymi frontami na połysk, popiel, biel, akcent kolorystyczny w dodatkach. W sumie już się umeblowaliśmy, zostało tylko łóżko, ostatnie jakie mieliśmy było kupowane razem z materacem, ale mam wrażenie że te materace w kompletach są niezbyt trwałe, nasz rozwarstwił się po roku,m odkształcił brzydko, już się na taki nie zdecydujemy. Teraz myślimy nad takim materacem lateksowym jak te tu http://dobryzdrowysen.pl/oferta/materace/materace-lateksowe czy ktoś taki posiada i może się wypowiedzieć z doświadczenia czy się sprawdza?