Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorączka w 5 miesiącu ciąży problem

Polecane posty

Gość gość

Jestem mocno przeziębiona . Wczoraj dostałam temperatury 39.2 kreski wzięłam tabletkę paracetamolu i nic ani drgnie. Byłam u lekarza powiedziała ze musze wziąć coś z ibuprofenem l ze taka temperaturę trzeba obniżyć bo może bardzo zaszkodzić do tego flegamina duomox. Najbardziej martwi mnie ten iburpom ona powiedziała ze jest zakazany w 1 i 3 trymestrze ciąży . W drugim dopuszcza sie stosowanie w uzasadnionych przypadkach . Teraz z rana znowu juz się zaczyna dreszcze temperatura rośnie . Martwię się bo na forach i w internecie pisze ze jednak tego nie można stosować

Gość gość
No nie mozna, ale raczej goraczka jest grozniejsza niz kilka tabletek ibupromu. Zadzwon do swojego ginekologa i to skonsultuj, zrob jak powie, bo 39 to juz wysoka goraczka.

Gość gość
Zadzwoń może do ginekologa. W końcu lekarz wie lepiej niż internet bo każdy przypadek jest inny a gorączka może zaszkodzić bardziej niż tabletka. Ja bym zadzwoniła do gina albo poszła na oddział gin-poł żeby się zapytać. A zgłaszałaś się już do położnej? Może do niej zadzwoń.

Gość gość
W takim przypadku zawsze decyduje lekarz! Nawet na ulotkach leków tak jest napisane. Dlatego w razie wątpliwości musisz skonsultować się z lekarzem, gdyż niektóre leki muszą być zastosowane w sytuacji gdy korzyść dla matki i dziecka jest większa niż niekorzystny wpływ.

Gość gość
Na gorączkę ibuprofen jak będzie trzeba to weź ale wspomóż się też zimnymi okładami oraz pij napar z czarnego bzu. Mnie bardziej zastanawia po co ten antybiotyk na przeziębienie? Lekarza pogięło?

Gość gość
Doumox dlatego że mam kaszel duszności. Mam problem wzięłam dwie godziny tabletkę ibupromu 200 mg i nic po godzinię tabletkę apapu robię okłady i nic ciągle 38,3 kreski :(

Gość gość
A skąd lekarz ma pewność że to infekcja bakteryjna? Robił jakieś badania? Teraz pełno wirusów krąży! Ile juz dawek antybiotyku przyjęłaś?

Gość gość
Nie robiono żadnych badań , stwierdziła że gardło jest mocno czerwone rozpulchnione . Odkaszluje żółtą wydzielinę ,ale oskrzela są czyste

Gość gość
Przyjęłam 3 dawki