Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość malymarcin

Powrót

Polecane posty

Gość malymarcin

Witajcie - piszę bo potrzebuję rady. Mieszkam za granicą i mam super pracę, zarabiam jakieś 4500 EUR na rękę - 13 pensji. Moja żona nie pracuje (specyfika miejsca - praca tylko dla wysokowykw. specjalistów) i ona namawia mnie na powrót do Warszawy ze względu na jej karierę. Dostałem propozycję w wawie za 3100 EUR na rękę, ale ja nie chcę wracać a żona bardzo chce, bo będzie miała tam lepszą karierę. Mamy dziecko 2.5 roku i przeraża mnie perspektywa płacenia za przedszkole, lekarza i w ogóle wszystko co tu mam za darmo. Inną kwestią są ceny mieszkań - w Wawie 2000 EUR/ M2 a tutaj 5000 / M2 a koniecznie chcemy coś kupić i tutaj z jedną wypłatą jest ciężko. Może się wam to wydawać śmieszne, ale tu wszystko jest 2x droższe a mieszkania to już w ogóle. Perspektyw moja żona to nie ma tu zbyt wiele niestety i taka jest rzeczywistość po prostu. Żona jest nauczycielką angielskiego, ale zna dość dobrze 3 języki obce - angielski, francuski i niemiecki i chce pracować w rekrutacji dla korporacji. Ja znajdę pracę wszędzie - dobry zawód. Co wy byście zrobiły/li na moim miejscu ?? Proszę tylko o wyrozumiałość - rozumiem, że dla wielu moje rozterki wydadzą się fanaberią, ale my jesteśmy właśnie w takiej sytuacji i nie mam pojęcia co zrobić. Liczę, że Wasze rady coś wniosą do naszego procesu decyzyjnego a zastanawiamy się już ponad rok. I prowadzi to niestety to strasznych kłótni ostatnio....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować