Gość malymarcin Napisano Styczeń 30, 2017 Witajcie - piszę bo potrzebuję rady. Mieszkam za granicą i mam super pracę, zarabiam jakieś 4500 EUR na rękę - 13 pensji. Moja żona nie pracuje (specyfika miejsca - praca tylko dla wysokowykw. specjalistów) i ona namawia mnie na powrót do Warszawy ze względu na jej karierę. Dostałem propozycję w wawie za 3100 EUR na rękę, ale ja nie chcę wracać a żona bardzo chce, bo będzie miała tam lepszą karierę. Mamy dziecko 2.5 roku i przeraża mnie perspektywa płacenia za przedszkole, lekarza i w ogóle wszystko co tu mam za darmo. Inną kwestią są ceny mieszkań - w Wawie 2000 EUR/ M2 a tutaj 5000 / M2 a koniecznie chcemy coś kupić i tutaj z jedną wypłatą jest ciężko. Może się wam to wydawać śmieszne, ale tu wszystko jest 2x droższe a mieszkania to już w ogóle. Perspektyw moja żona to nie ma tu zbyt wiele niestety i taka jest rzeczywistość po prostu. Żona jest nauczycielką angielskiego, ale zna dość dobrze 3 języki obce - angielski, francuski i niemiecki i chce pracować w rekrutacji dla korporacji. Ja znajdę pracę wszędzie - dobry zawód. Co wy byście zrobiły/li na moim miejscu ?? Proszę tylko o wyrozumiałość - rozumiem, że dla wielu moje rozterki wydadzą się fanaberią, ale my jesteśmy właśnie w takiej sytuacji i nie mam pojęcia co zrobić. Liczę, że Wasze rady coś wniosą do naszego procesu decyzyjnego a zastanawiamy się już ponad rok. I prowadzi to niestety to strasznych kłótni ostatnio.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach