Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkiiiwej

Ile razy na dobę kp dzieci powyżej 1, 5 roku?

Polecane posty

Gość milkiiiwej

Moja ma 16 miesięcy i odkąd skończyła rok karmię ją 2 razy na dobę. Na noc dostaje mm, nad ranem mleko z piersi i drugi raz z piersi dostaje ok 15. Jak będzie miała 18 miesięcy to chciałabym ograniczyć karmienie tylko do tego porannego i pociągnąć tak do mniej więcej drugich urodzin. Tylko czy to realne? Czy jak będę karmiła tylko raz na dobę to laktacje nie zaniknie mi szybciej? Jak to jest lub było u Was?

Gość Ireneaa9
Moj syn ma 15 miesiecy. Karmie go piersią na żądanie a to jest bardzo często. Rano przed pojsciem do pracy,popołudniu jak wracam z pracy,wieczorem i w nocy się budzi ze 3-4 razy. W nocy to chyba bardziej z potrzeby bliskości niż z głodu. Szczerze mówiąc nie myślałam o ograniczaniu tego na razie. Natomiast starsze dziecko karmiłam do 2 lat i ono było karmione popołudniu i wieczorem. W sumie 2 razy. Nie miałam problemu z utrzymaniem laktacji. ..myślę,że ona się dostosuje do popytu.

Gość milkiiiwej
Dziękuję. Właśnie około roczku zaczęłam podawać na noc mm to nie akceptowałam aż takiej dużej ilości nocnych pobudek. Starszego karmiłam 11 miesięcy i skończyłam dość nagle, bo musiałam brać leki, więc nie mam doświadczenia w długodystansowym karmieniu piersią.

Gość gość
Ja karmilam 2,5 roku. tez stopniowo ograniczalam. w nocy dawalam tylko wode. od 1,5 roku to byly 3 karmienia na dobe, potem dwa i ostatnich kilka miesiecy raz dziennie. Mala sama stopniowo odpuszczala, bo miala inne zajecia. Troche mnie zatakalo, jak zrezygnowala z ostaniego karmienia na rzecz czytanie ksiazeczki z tata, ale z drugiej strony bylam szczesliwa, ze obeszlo sie bez lez :)