Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzicie sobie z nad potliwością?

Polecane posty

Gość gość

Jak radzicie sobie z nad potliwością? Co wam pomaga w tym by choć trochę zniwelować objawy tej choroby? Bardzo proszę o pomoc

Gość gość
ja probowalam absolutnie wszystkiego , domowych sposobow, herbatek, suplementów, uzywalam takze blokerow potu ale powodowaly owrzodzenia skory i są niebezpieczne bo z aluminium...ktore podejrzewane jest o powodowanie Alzheimera :O w koncu trafilam do psychiatry , wiem ze mam juz nerwice, biore lek EBIVOL , to najnowszy bezpieczny beta bloker, obniża ciśnienie krwi i zwalnia tętno , biore tylko pol tabletki, prawie w ogole sie nie poce, sucha skora, duzo mniej sie denerwuje, jedyny skutek uboczny to czasem zawroty glowy podczas g***towego wstawania z fotela czy łozka (bo czasem ciśnienie mi spadnie zbyt mocno) no i chronie sie dzieki temu przed zawałem na stare lata :P

Gość gość
Toksyna Botulinowa to doskonały sposób na męczący nas problem nadmiernego wydzielania potu. Zastrzyki miałam jakoś 7 lat temu i teraz nie pamiętam jak wyglądają koszulki mokre pod pachami. Serdecznie Polecam

Gość gość
Na początku jak lekarz mi podsuną ten sposób to myślałam, że oszalał. Jednak po długim czasie namysłu zdecydowałam zaryzykować i się udało od 3 lat mój pot jest praktycznie nie widoczny i jestem z tego bardzo zadowolona.

Gość gość
Też spróbowałam tej metody i zastrzyknełam sobie stopy! Powiem szczerze że w życiu nie spodziewałam się tak cudownego efektu. Polecam wszystkim którzy nie radzą sobie z nadpotliwością.

Gość gość
Jestem zachwycony efektem jaki uzyskałem po ostrzyknięciu miejsc w których pocenie się dla mnie było normą czy z wysiłku czy bez zawsze mi towarzyszyło. A teraz jestem kilka miesięcy po ty jak się na zastrzyki zgodziłem i mam święty spokój. Polecam ludziom którzy mają jakiekolwiek wątpliwości.

Gość gość
Również jestem tego samego zdania, że decydując się na toksynę botulinową robimy dobrze. Dzięki tej technice możemy się pozbyć problemu na dobre.

Gość gość
Gdy zaczął się u mnie problem nad potliwości to nie zdawałam sobie sprawy z tego, że jest on tak poważny. Pomyślałam,że to może tylko dojrzewanie i że ustąpi jednak trwało to coraz dłużej. Postanowiłam wybrać się z tym do lekarza i wtedy podsunął mi pomysł na zastrzyknięcie miejsc z którymi sobie nie radzę i udało się Toksyna Botulinowa zdziałała cuda.

Gość gość
Nadpotliwość piszemy łącznie!!!! Nieważne że komputer podkreśla że źle. Ruszcie głową, nie wierzcie we wszystko komputerom.

Gość gość
Ta metoda jest doskonała z tego typu problemami. Dokładnie jakiś rok czasu temu zastrzyknąłem sobie stopy i jestem bardzo zadowolony.

Gość prawi 114
sciągam ubranie tzn spie bez koszuli w samych majtkach

Gość Jolkaexpert
Jedno wielkie promowanie botoxu..bo tak powszechnie jest znana toksyna botulinowa jako botox! skóra wydziela pot dlatego że ma taką potrzebę bo zapewne dużo toksyn jest odłożone w organizmie i trzeba go oczyścić, poprzez pocenie się to się dzieje i nie powinno się tego blokować botoxem bo te toksyny zaczną się odkładać wewnątrz jak się ich nie wypoci. Radziłabym chodzić na saune jeśli nie masz problemów ze zdrowiem w sensie problemów z ciśnieniem czy z układem krążenia. Poprostu raz na jakiś czas dobrze się wypocisz i problem się zmniejszy. Doraźnie polecam po kąpieli pod pachy antyperspirant z apteki bezzapachowy sa takie specjalne tylko nie pamiętam jak one się nazywaly ale wystarczają na rok nawet jak dobrze pamiętam, i sa bardzo dobre na pocenie bo te ze sklepu antyperspiranty zawierają alkohol przez co blokują gruczoły potowe czego efektem jest tylko chwilowe znikniecie problemu a następnie człowiek się poci jeszczego mocniej bo te gruczoły potowe przez takie blokowanie zaczynają pracować jeszcze intensywniej bo jakby to dla nich alarm że coś chce przeszkodzić w wydaleniu toksyn z organizmu i się bronią przed tym. Uprawiaj jakiś sport, biegi czy nawet tańcz sobie tak by się wypocić po czym kąpiel i antyperspirant. Noś ubrania przewiewne, z materiałów w których skóra będzie oddychać a nie się dusić. Unikaj materiałów sztucznych. Słyszałam że dobre jest dodawać octu jabłkowego, tylko takiego prawdziwego a nie sfiltrowanego, do kąpieli, ujedrnia skórę, wygladza i zmniejsza pocenie, dobrze jest też stosować ten ocet rano na czczo z ciepłą wodą, tak z łyżkę octu, nożna też dodać miodu tylko takiego prawdziwego..to oczyści organizm od wewnątrz czego efektem będzie mniejsze pocenie bo nie będzie organizm mial czego wydalać, w sensie toksyn, a poza tym jest to bardzo zdrowy sposób na wiele dolegliwości zdrowotnych dlatego bardzo polecam jeśli nie masz zadnych przeciwwskazań do stosowania octu czy miodu. Pozdrawiam :)