Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak ślubu mimo zaręczyn.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam "problem" z moim facetem, a mianowicie, jesteśmy razem już 4 lata, niedługo będzie rok, od czasu zaręczyn. Ostatnio weszłam na temat ślubu, biorąc pod uwagę to, o ile wcześniej trzeba rezerwować salę. Rozmowa na początku przebiegała w porządku, bez nerwów, mówił, że chce itd. Po kilku dniach zaczęłam nalegać, aby poszedł ze mną do kilku właścicieli porozmawiać o termiach i wtedy się zaczęło..Nagle stwierdził, że jemu jest dobrze tak jak jest( od czerwca zeszłego roku mieszkamy razem) i jemu ślub potrzebny nie jest, a kiedy zapytałam dlaczego tak nagle zmiana planów, to stwierdził, że pewnie i tak po kilku latach będe się chciała rozwieść jak moi rodzice... Jakieś pomysły, dlaczego tak nagle zareagował?

Gość gość
Ja jestem zaręczona 2 lata. Nie widzę w tym problemu. Mój facet katuje mnie ślubem ale dla mnie to tylko papierek bo i tak nic się nie zmieni. Zaczynamy budowę domu i tylko dlatego wezmę ślub żeby w razie czego dziedziczył po mnie.

Gość gość
I ja też chcę zacząć budowę domu w przyszłym roku, dlatego też temat ślubu jest dla mnie bardzo ważny w tej sytuacji

Gość gość
śluby tylko z dziewicami

Gość gość
Twój facet widzocznie nie jest pewny Ciebie. Ja skupiam się bardziej na naszym związku. Żebyśmy byli szczęśliwi. unikam kłótni i bycia roszczeniową są inne sposoby by facet robił to co zechcesz. Po pracy wraca i mam spokój w domu, może odpocząć po stresach . Od 6 lat lata za mną jak na początku. Wydaje mi się twoje zmuszanie go nic nie da