Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madlenM

alergia swędząca skóra

Polecane posty

Gość madlenM

hej.. od jakichś 2 tyg odczuwam swędzenie skóry. naprawdę przeszkadza mi to w codziennym funcjonowaniu, bo mam ochotę się ciagle drapać. czy to jakaś alergia? może ktos ma podobny problem?

Gość gość
Świerzba złapałas a nie alergie! Idź do lekarza bo zarazasz innych.

Gość centaurion
może to byc alergia ale może być też świerzb. radzę się skonsultować. chociaż lekarz mojej koleżance przepisał leki na azs a okazało sie że ma świerzb... w aptece zapytać tez możesz, najwyżej poleci ci cos bez recepty (novoscabin bodajże najpopularniejszy), albo spróbuj domowym sposobem z octem :)

Gość madlenM
ze 3 tyg tmu współrzyłam z dopiero co poznanym chłopakiem :(

Gość gość
Miałam świezba,zaraziłam się w szpitalu. Też nie wiedziałam co to za cholerstwo,poszłam do lekarza jak już nie dało się wytrzymać że swiadem. Diagnoza zwalila mnie z nóg,gdzie,jak,kiedy?

Gość madlenM
jak leczyliście ten świerzb? czy ten lek bez recepty ktory polecasz szybko działa? czy w takim razie koneiczna jest izolacja, mam nie chodzic do pracy??

Gość gość
Tylko na receptę na świerzba nic nie kupisz bez recepty marsz do lekarza

Gość gość
Są teez bez recepty ale to slabe specyfiki

Gość gość
Pij 2 razy dziennie wapno musujące, jak za parę dni nie bedzie poprawy, do lekarza

Gość gość
Jesli to jest świerzb to przy drapaniu charakterystyczne są podłuzne czerwone przeczosy to nornice drążą tzw. korytarze

Gość lilianaana
ja też miałam świerzba pare mies temu i leczyłam sie tym novoscabinem. pomogło ale swedzenie ustalo po ok. 3 tygodniach.

Gość gość
Lepiej leć do lekarza. Jeśli to rzeczywiście świerzb, poza lekami przyda się dezynfekcja pościeli i bielizny. Możesz to zrobić w domowym praniu. W sieci są różne proszki do prania, które obiecują dezynfekcje. ja sprawdzałam Clovin II septon i mogę polecić.

Gość gość
Dobrze, że istnieje taki proszek.

Gość Ajnka87
A czasami swędząca skóra zimą się pojawia, prawda? Bo ja mam tak co jakiś czas. To nie jest świerzb. Na http://www.vichy.pl/blog/swedzi-cie-skora-%E2%80%93-to-jeden-z-problemow-skory-zima/vmag60706.aspx czytałam, że to mogą być jakieś problemy ze skórą, ale przejściowe.