Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co trzylatki najbardziej lubią jeść?

Polecane posty

Gość gość

Co wasze dzieci w tym wieku najbardziej lubią/lubiły jeść? Mam problem z moim niejadkiem i już nie wiem co u gotować...

Gość gość
Placuszki z jabłkiem ( koniecznie z jogurtem zamiast mleka ) - to lubią chyba wszystkie dzieci

Gość gość
U nas w tym wieku jedynym bezbłędnym wyborem były wszystkie mączne, pierogi ruskie czy z mięsem (z soczewicą czy szpinakiem już nie przechodziły), leniwe, racuchy z jabłkami, naleśniki... Do tego pomidorówka i spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, i klopsiki w sosie pomidorowym (ale to np. już z kaszą nawet weszło). Na szczęście to był tylko taki głupi etap, potem jadł moze nie wszystko, ale dużo więcej.

Gość gość
Zwłoki

Gość gość
U mnie też rządzą pomidory. Makaron z sosem pomidorowym, zupa pomidorowa, sok pomidorowy, kanapki z serem białym i pomidorem, zapiekanki z avocado, pomidorem i serem zółtym, pomidory z cebulką i limonką. To są takie rzeczy, które zawsze przejdą. Poza tym synek przepada za parówkami i kiełbaskami, oczywiscie z ketchupem.

Gość gość
Placuszki z bananem, zupy: rosół, pomidorowa, ogorkowa, szczawiowa, brokulowa i kalafiorowa, ziemniaki z koperkiem niestety bez mięsa, bo dziecko nie przepada (chyba, że schabowe-uwielbia, może dlatego że nie są często), makaron z różnymi sosami, ale tylko świderki.

Gość gość
Zależy od trzylatka ;) Moja córka w tym wieku miała fazę na ryby, w każdej postaci i co dzień mogła jeść. Poza tym bataty pieczone albo w formie puree, buraczki ale tylko zasmażane, jak wyżej pomidory (najlepiej na surowo), budynie z kaszy jaglanej i zwykłe, kotleciki jajeczne, risotta (najchętniej takie najbardziej klasyczne)... Nie lubiła żadnych zup poza kremem z dyni, żadnych makaronów, nie przepadała za mięsem poza pieczonym kurczakiem albo królikiem.

Gość gość
Sniadanie- owsianka z pokrojonymi daktylami, pycha. Obiady- makarony z roznymi sosami Przekaski- orzechy, szczegolnie migdaly A gdybym dala wybor, to moje dzieci jadlyby same slodycze. Slodyczy nie ma, wiec jedza w miare ok. Ale gdy np odwiedzamy kogos I sa ciasteczka, czekolada itd to zapchaja sie i odmawiaja obiadu. Nie sa niejadkami, czasami grymasza ale nie gotuje specjalnie pod nich. Maja probowac roznych smakow. Dzis mamy curry z brazowym ryzek i warzywami, zobaczymy czy zjedza.