Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

konsultacja anestezjologa przed cc

Polecane posty

Gość gość

czy taka konsultacja odbywa sie dzien przed planowanym cc czy wczesniej? mam problemy z tarczycy i moj lekarz twierdzi ze to moze byc problem do znieczulenia do cc, czy tez tak ktoras miala?

Gość gość
Ja taka wizytę już miałam a mam termin na za 3 tyg. Ogólnie to pic na wodę , czy ma pani alergie,choroby przewlekłe etc. Ja mam niedoczynność tarczycy, jedno cc już za mną kilka lat temu i nie było problemu ze znieczuleniem.Teraz też lekarz nic nie mówił że moja niedoczynność będzie problemem.

A co masz z tarczyca? Ja mam niedoczynnosc i hashimoto. Mialam cc bez problemu. Przy pierwszym konsultacje mialam dzien przed cc, w dniu przyjecia na oddzial. A drugie cc bylo tak szybko i znienacka ze ostatnia jakas zgode podpisywalam na stole operacyjnym po podaniu znieczulenia :-D

Gość gość
ja mam nadczynnosc subkliniczna i moj endokynolog twierdzi ze musi mi doprowadzic hormony do normy zeby anestezjolog nie mial problemu ze znieczuleniem, bo oni podobno nie wiedza jaka dawke dobierac jak hormony nie sa w normie, nie wiem czy to prawda

Gość ulka262
wiesz, nie chce się wymądrzać bo nie wiem do końca jak to jest. Ale ja też jem hormony. I o ile przy pierwszej cc był czas na rozmowę o tyle przy drugiej gdzieś tam podałam że choruję ale anestezjologa w ogóle nie interesowało ani wynik, ani aktualnie zażywana dawka więc mniemam, że jednak nie jest to ważne. Mój endokrynolog na ostatniej wizycie przed porodem powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań ani do sn ani do cc. Poza tym skoro masz mieć cc to ginekolog prowadzący też nie jest głupkowaty i gdyby tarczyca była przeciwwskazaniem to by cięo tym już informował