Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie potrafie mu wybaczyc

Polecane posty

Gość gość

Tydzien temu odkrylam ze bylam ta "druga". Jestem z moim chlopakiem juz pol roku, nasza znajomosc rozpoczela sie od przyjazni ale z tym wiszacym nad glowa *moze cos z tego byc*. Swietnie sie dogadywalismy, na spotkaniach iskrzylo ale nie wychodzilismy poza strefe naszej przyjazni. Po jakims czasie przyznal mi sie ze ma przyjaciolke z plusem, zabolalo mnie to bo nigdy nie wierzylam w takie relacje, wiadomo zawsze ktoras osoba i tak sie zakocha. Zerwalam z nim na jakis czas kontakt, ale brakowalo mi go i ponownie zaczęliśmy ze Soba rozmawiac, spotykac sie, przebolalam ze ktos ma inne poglad na Te rzeczy. Mijaly miesiace a za kazdym razem kiedy wiedzialam ze sie z nia *widzi* umieralam troszke w srodku, zrozumialam tez ze go kocham. On jednak nie szukal zwiazku, bo przezyl dlugoletni zwiazek w ktorym dziewczyna go zdradzila. W koncu nie wytrzymalam i powiedzialam mu ze dluzej tak nie moge, ze pokochalam go, ale nie wyobrazam siebie dalej w jego zyciu, z ta sytuacja. Po paru dniach przyszedl do mnie do pracy z bukietem roz i stwierdzil ze dopiero teraz zrozumial ze od poczatku mnie kochal i skonczyl z tamta dziewczyna i chce zaczac od nowa, "tak jak powinno to byc, z calym staraniem sie o mnie" Jednak wracajac do poczatku tego watku, tydzien temu robilam zadanie do pracy na jego laptopie (moj jest w naprawie) gdy napisal do niego jego przyjaciel. Nie wiem co mnie wtedy tknelo, ale otworzylam ta wiadomosc i w wyszukiwarke rozmowy wpisalam jej imie. Przezylam szok, okazalo sie ze ten caly zwiazek z plusem wcale nim nie byl. Tworzyli udany zwiazek. Nie wiem co robic, nie moge teraz przestac myslec o tych wszystkich rzeczach z naszej przeszlosci. Sadzilam ze w koncu odnalazlam kogos z kim moge spedzic reszte zycia, jestem zalamana

Gość gość
A co to jest związek z plusem?

Gość gość
Rozmawialas o tym z nim?

Gość gość
Dziewczyna mowi ze ten facet mial przyjaciolke z plusem. Tzn przyjazn plus seks nic wiecej. Pozdro dla nie kumatych

Gość gość
Rozmawialam :( nie moglam tego przemilczec, w pierwszej chwili po prostu chcialam go rzucic. On stwierdzil ze gdyby mi sie przyznal na samym poczatku naszego zwiazku to na pewno nie chcialabym miec z nim nic do czynienia, on wie ze glupio postapil itd. Najbardziej mnie w jego zachowaniu irytuje ze nie potrafi postawic sie na moim miejscu i zrozumiec jak bardzo zraniona i oklamana sie czuje . Twierdzi ze przeciez to bylo kiedyś a teraz tak bardzo sie kochamy.

Gość gość
Nachodza mnie tez myśli o poczatku naszej przyjazni. Przeciez wtedy od razu mogl mi sie przyznać, tak jakby szykowal sobie plan b ze mna, gdyby mu z nia nie wyszło. Chociaz teraz ciągle mi powtarza ze nie jestem ta druga ani zadnym planem b.

Gość gość
Olej go. Oklamal na poczatku, oklamie i pozniej

Gość gwoli wyjasnienia
Jesli nie potrafisz wybaczyc to sobie daj z nim spokoj. Wykrecil ci niezly numer i rozumiem, ze trudno komus takiemu zaufac. Zrobil raz, zrobi moze drugi. Jesli faktycznie na poczatku sie tylko przyjazniliscie to mial czas zeby ci powiedziec prawde. Tymczasem on klamal ci w oczy.

Gość gość
No wlasnie mu z nia nie wyszlo i stad walnal do ciebie "zacznijmy wsxystko od poczatku"! Bylas planem B! Traz niby jastes A ale skoro on lubi miec zapas na bank szuka nastepnej w razie jak bedziesz robic fochy i mu wypominac.

Gość gość
Masz to na co się godzisz. Kobieta znajaca swoją wartość nigdy by nie była z facetem który spotyka się jeszcze z inna laska. Tak, byłas jego planem b. Facet ciągnął 2 sroki za ogon a Ty chcesz mu wybaczyć? Miej honor i olej go. Jeśli mu wybaczysz to nie zdziw się ze za jakiś czas kolejna sobie znajdzie. Trochę godności...

Gość gość
Dokładnie. Powinniśmy w związkach przynajmniej starać się być fair wobec naszych drugich połówek. W grę nie mogą wchodzić żadne romanse i ukrywanie, że się jest naraz z dwiema kobietami/ dwoma mężczyznami. Jeśli się w kimś zakochujecie, powiedzcie tej drugiej osobie, co Was spotkało i z czym się zmagacie. Jeśli jest dojrzała/-y, powinna to zrozumieć. Na uczucia nie zawsze mamy wpływ. To lepsze niż kłamać i wyjść przy tym na najgorszego łajdaka/łajdaczkę.

Gość gość
Moment, moment, królewny z drewna. On z autorką tylko się przyjaźnił, jednocześnie będąc w związku z inną. Ta wiedziała o tej innej, nie wiedziała, że byli w związku. Mimo, że miała wątpliwości, poszła do niego i powiedziała, że go kocha. On wobec takiego wyznania rzucił dziewczynę i przyszedł z różami do autorki. Czyli zrozumiał, że kocha autorkę i zdecydował się rozstać z poprzedniczką. Nie powiedział, że był w związku, bo mógłby zniechęcić autorkę, która nie chciałaby rozbijać czyjegoś związku. Dobrze więc się ostatecznie stało, bo są teraz razem i się kochają. Co macie do zarzucenia chłopakowi oprócz tego, że zrozumiał, że też kocha autorkę i rzucił poprzednią dziewczynę? Nie słyszeliście o setkach takich przypadków? Czy jesteście zbyt tępe?

Gość gość
"Nie słyszeliście o setkach takich przypadków? Czy jesteście zbyt tępe? " No oczywiście mnóstwo jest takich przypadków, że facet skacze z kwiatka na kwiatek, a zapylając jeden kwiatek szuka kolejnego i nie chwali się tym wokół, chamie od pługa oderwany. Zarzutem wobec faceta jest to, ze jest dwulicowy, a swoją oficjalną dziewczynę po kątach nazywał "przyjaciółką z plusem". Jak tego nie rozumiesz, to może przed lustrem coś o tępych ludziach powinieneś sobie pogadać? x Zaś jeśli sadzisz, ze pewna swojej wartości kobieta wejdzie w związek z kimś kto tak się zachowuje to się mylisz. Bo taka kobieta wie, że jeśli facet potraktował tak poprzednią - to jego wiarygodność jest zerowa, a miłość niewiele warta. I rzeczony facet żadnym przyjacielem autorki nie był - nie wycierajcie sobie gęby tym słowem, bo przyjaźń naprawdę coś znaczy. Przyjaciele się tak nie zachowują. Ale widzę w dzisiejszych czasach każdy z kim rozmawia się raz w tygodniu to wielki przyjaciel. Wielkie love story gdzie się kłamie, kombinuje i kręci to tylko w filmach - w życiu prędzej czy później kobieta (lub mężczyzna jeśli poleci na dwulicowca) przejeżdża się ostro.

Gość gość
Co zabawne - zwykle mężczyźni zarzucają kobietom, jakoby te tkwiły w kiepskich związkach szukając okazji by sobie płynnie zmienić partnera. Wtedy to jest wielki zarzut, że kobiety nie kochają, że sa interesowne, że zawsze szukają lepszej okazji. A jak dokładnie tak samo postępuje mężczyzna to się biedaczek zakochał no i po prostu tak kłamał, kręcił z tej miłości. Bo to dobry chłopak jest :P Patrząc na potencjalnego partnera zawsze trzeba się zastanowić jak traktuje swoją rodzinę, swoich przyjaciół i swoich byłych. Bo to pokazuje kim ta osoba jest tak naprawdę.

Gość gość
To swojej wiekiej przyjaciolce nie powiedzial ze hest z kims w zwiazku??? To co z niego za przyjaciel??? Widze ze slowo "przyjazn" obecnie wykorzystuje sie do przytrzymania jednego materaca na wypadek jak z innym materacem nie wyjdzie!

Gość gość
Masz to na co się godzisz. Kobieta znajaca swoją wartość nigdy by nie była z facetem który spotyka się jeszcze z inna laska. Tak, byłas jego planem b. Facet ciągnął 2 sroki za ogon a Ty chcesz mu wybaczyć? Miej honor i olej go. Jeśli mu wybaczysz to nie zdziw się ze za jakiś czas kolejna sobie znajdzie. Trochę godności... X Wszystko w temacie. Autorko,a Ty jesteś pewna, że jesteś jego dziewczyną? Bo może Ty też jesteś 'przyjaciółką z plusem' i nawet o tym nie wiesz.