Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malnara

Ubezpieczenie na życie

Polecane posty

Postanowiłam znaleźć polisę ubezpieczeniową na życie dla mnie i mojej rodziny. Ktoś z was załatwiał taką sprawę? Wiecie może jak się za to zabrać?

Gość gość
Nie polecam.

Gość gość
A wie ktoś ile wynosi minimalna miesięczna opłata? A ile wypłacają w razie śmierci?

to chyba wszystko zależy od tego od czego się chcesz ubezpieczyć - im większy zakres zdarzeń które pokrywa polisa, tym więcej wyniesie miesięczna składka

Gość gość
wejdź w porównywarki ubezpieczeniowe

mam 26 lat, mąż 30 i jedno dziecko 8 lat, mamy własną firmę.

Gość gość
Ja mogę polecić bardzo dobrą agencję - http://viabaza.pl/ . Wykupiłem u nich ubezpieczenie na życie i jestem bardzo zadowolony z ich usług.

Gość Rafał35
Przede wszystkim nie idz do konkretnego agenta ubezpieczeniowego tylko do brokera ubezpieczeniowego ( np. andiw brokers). Oni przeprowadza z Toba dokladna rozmowe, wezma pod uwage Twoje oczekiwania i dopasuja do konkretnej oferty. To istotne bo jak idziesz do agenta to on juz jest z jakiejs firmy, natomiast broker nie reprezntuje firmy, ale ma ich wiele i dopasuje odpowiednie dla Ciebie ubezpieczenie.

Gość gość
baron pancerny 2016.02.04 Towarzystwo Ubezpieczeniowe, jak każda inna działalność gospodarcza ma przynosić zysk. To jest jego podstawowym sensem istnienia, a nie Wasze ubezpieczenie, jak wmawiają reklamy. Krótko mówiąc - im więcej TU wyciągnie od Was składek i im mniej wypłaci potem odszkodowania tym będzie miało większy zysk. Rozumiecie? W interesie każdego towarzystwa ubezpieczeniowego, każdego jednego, jest NIE WYPŁACIĆ wam należnego odszkodowania. Jak tego dokonują? Prosto. Gdy coś się stanie i klient wystąpi o wypłatę odszkodowania to przysyłają mu odgórnie decyzję odmowną lub zamiast zapisanej w umowie kwoty proponują kwotę znacznie niższą, że aż śmieszną niekiedy. Bliska znajoma żony doznała właśnie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. Towarzystwo wg tabeli powinno wypłacić 30 tyś. odszkodowania. Zaproponowało kwotę 20-krotnie niższą czyli 1500zł. W tym momencie zaczyna się gra psychologiczna. TU czeka na reakcję klienta. Weźmie niższą kasę czy będzie się odwoływał? Ja znam te mechanizmy, bo moim kolegą jest behapowiec, który doskonale orientuje się w zagrywkach złodziejskich towarzystw ubezpieczeniowych. Pomógł nam napisać odwołanie (dla formalności) i jednocześnie trzy wezwania przedsądowe (główny powód), ostatnie pismo było zatytułowane "ostateczne wezwanie przedsądowe". Wszystkie pisma w w/w kolejności kazał wysłać TU w odstępach 14-dniowych. Jak łatwo się domyślić nasze odwołanie nie przyniosło żadnego skutku ale już kolejne wezwania przedsądowe skłoniły pracującą tam panią do zatelefonowania do chorej gościówy. Żałuję, że ja nie mogłem odebrać telefonu ale w końcu jestem tylko osobą postronną. Nie chcę przedłużać i podam z góry wynik. Widmo nieuchronnego sądu sprawiło, że 1,5 tyś zł urosło z powrotem do wymaganych 30 tyś. Do czego zmierzam. Do tego, że nie rozumiem po co Wy się ubezpieczacie. Płacicie kasę ale ewentualne odszkodowanie jest już loterią. Wypłacą albo nie. Owszem, zdarza się, że uczciwie zapłacą. Ale najczęściej rzeczoznawcy lub biegli celowo zaniżają wartość szkody. Co prawda można od nich wyegzekwować należytą kwotę ale to wymaga już nerwów, pisaniny i bycia przygotowanym na kilkuletni proces. Nie lepiej wpłacać na własną lokatę? Wtedy nawet procent będzie Wam rósł. I kasę możecie wypłacić kiedy tylko zechcecie, nawet bez nieszczęścia. Proste i logiczne. A ludzie wraz płacą do TU. Rozumiem ubezpieczenia obowiązkowe, ale płacić dobrowolnie? Niee....

Gość gość
Na rankomat.pl można faktycznie znaleźć coś sensownego (dwa razy korzystałam i nie zawiodłam się), ale polecam też ubezpieczenia z D.A.S. i ich polisę ochrony prawnej.