Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie Pochwy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam pytanie. Przez 2 miesiące leczyłam się Macmirorem, w kolejnym miesiącu jak złapało mnie zapalenie zrobiłam wymaz, okazało się ze mam grzybice i bakterie beztlenowe. po kolejnej kuracji antybiotykiem, po spóźnionym okresie znowu mam zapalenie. Powiedzcie mi czy to możliwe przez 4 miesiące pomimo kuracji mieć cały czas zapalenie?? Co polecacie? Jakie badania zrobić żeby dostać konkretny lek.

Gość gość
Po co wpuszczałaś chorego pracia do ci/py.

Gość gość
Skonsultuj się z innym ginekologiem, przy wymazie z pochwy powinnaś mieć zrobiony antybiogram, żeby antybiotykoterapia była skuteczna. Może masz infekcje również w układzie pokarmowym i dochodzi cały czas do samozakażenia. Musisz stosować leki doustne i dopochwowe. W trakcie leczenia i miesiąc po nim zażywaj provag, który zakwasza drogi moczozo-płciowe oraz cały układ pokarmowy. Probiotyk w składzie ma polskie, żywe bakterie mlekowe, jest skuteczny, po wyleczeniu stosuj go profilaktycznie.

Gość gość
Powinnaś mieć zrobiony mykogram żeby wiedzieć czym to leczyć i po drugie jeżeli masz partnera z którym współżyjesz to on też musi się leczyć. Probiotyki to bardzo dobre rozwiązanie, w sumie to możesz stosować i te doustne i dopochwowe razem, ja kiedyś miałam po antybiotyku problem i stosowałam przez 2 tygodnie dopochwowy invag.

Gość gość
Myj okolice intymne emulsją provag, a infekcje nie będą Ci dokuczać. Emulsja skutecznie chroni przed namnażaniem patogenów, regeneruje i nawilża. Odkąd ją stosuje nie mam problemów i intymnych. Kupisz ją w aptece, ma wygodny dozownik i jest wydajna.