Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Transfuzja krwi

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dziś mam 25 lat, kiedy miałem 3 lata musiałem mieć przetaczaną krew, aby przeżyć. Czy to mogło mieć wpływa na mój charakter, czy transfuzja krwi coś zmienia w człowieku? Czy moge tak po prawdzie nie być teraz sobą? Pytam serio. co o tym myślicie?

Gość lusi21
No nie przesadzaj ,przecież mózgu ci nie zmienili.

Gość gość
Logiczne jest, że wszystko na siebie oddziaływuje- więc nasze ciało oddziałuje na duszę i odwrotnie. Jedno i drugie jest od siebie zależne. Bez jednego nie ma drugiego. A+B=C, gdzie A to dusza, B-ciało, C-człowiek. Zatem jeśli dodamy coś do A czy B, lub coś zmienimy w jednym lub drugim, będzie to miało wpływ na wynik równania. Kiedyś też gdzieś zaczytałam, że gdyby przetransferować do innego ciała wszystkie organy witalne człowieka to automatycznie przeniosłaby się też jego świadomość. Jeden organ czy 400ml krwi nie czynią może wysoce zauważalnych zmian w Osobowości bo jest to tylko nikły procent. Ale jest.

Gość gość
dzięki kafeteria po raz kolejny mi udowodniła, że nie poznałem jeszcze bezmiaru ludzkiej głupoty :o

Gość gość
ja miałam przetaczaną krew kilka razy i to jako dorosły człowiek, nie zauważyłam, żeby osobowość mi się zmieniła, zresztą masa ludzi ma przetaczaną krew 🖐️