Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie do matek córek wiek ok 3 lata i 7 lat

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi jak przychodzą goście i dają prezenty waszym córkom to czy wasze córki dostają takie same prezenty podobnie jak sie daje u bliźniąt ? czy dostają prezenty wyraźnie różniące się wiekowo ? Pytam bo przychodzę do kogoś na wizytę i chce dać coś, tzn. nic wielkiego bo to symboliczne drobiazgi typu mała laleczka/pieczątki i głupieję bo czy ta starsza sie nie obrazi że rzecz zbyt dziecinna dla niej ? Jak to wygląda w praktyce, bo serio nie wiem co sie daje takim dzieciom z taką rozbieżnością wiekową

Gość Fajnie jest
Mam dwie córeczki i dziewczynki dostają prezenty adekwatne do wieku.Starsza 2,5 lat dostała klocki, młodsza ma rok otrzymała telefon zabawkowy.

Gość gość
Wiesz moja siostra ma syna i córkę, osiem lat różnicy i starsza zazdrościła zabawek młodemu. Teraz ma 12 lat więc już wyrosła ale jeszcze ze dwa lata temu był taki problem. Moim zdaniem zabawki powinny być stosowne do wieku jednak, mogą być np. książeczki, niby taka sama rzecz a inna treść dla każdej z nich.

Gość gość
ja z moja siostra dostawalysmy rozne prezenty i ona potrafila zrobic scene...bo dostala puzzle dla 4-latkow, a ja np. klocki lego (mialam 9 lat). Duzo zalezy od charakteru konkretnego dziecka i tego jak wychowywane jest przez rodzicow. U nas bylo widac ogromna roznice mimo ze rodzice wcale nie byli bardziej poblazliwi wobec siostry. Ja nigdy nie robilam scen, nawet jak mi sie prezentniezbyt podobal, ona natomiast potrafila czyms rzucic :O wiadomo, dostawala opieprz, rodzice jej tlumaczyli ze tak nie wolno, ale troche czasu minelo zanim zaczela sie dobrze zachowywac...

Gość gość
u mnie syn (10 lat) dostaje zwykle jakies puzzle albo cos do skladania albo jakies slodycze, a corka (5 lat) np. lalke albo zestaw klockow. Zawsze zanim ktos wpadnie z wizyta prosze zeby nie bral nic slodkiego dla corki, bo ma alergie.