Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mojej mamie odwala po 50

Polecane posty

Gość gość

Do 40stki wazyla normalnie, potem zaczela szalec z z rowerem, sporo schudla, wyrzezbila cialo, wiec niby super. Po 4 latach zaczal jej szwankowac kregoslup, byla operacja, implant, pogarsza sie jej mimo wszystko, do tego potem lekarz jej zle podal blokady. No i mama chodzi za wszelka cene, choc boli (nie bierze lekow przeciwbolowych), robi po kilka km dziennie a potem nie moze sie ruszac, ile razy chcialam ja zabrac autem po wieksze zakupy, ale nie. Zaczela diete, same chude twarozki i zupy warzywne, teraz wazy juz na skraju niedowagi. Twierdzi, ze im jest lzejsza, tym mniej obciaza kregoslup. Zrobila sie tez bardzo zlosliwa. Kiedys to komentowala mnie, ze malenko waze i chuda jestem, a teraz tego nie pamieta. Teraz to sie ze mnie nasmiewa. Jestem w 32tc i przytylam 12kg, mam ogromny brzuch, a ona mi dowala, ze to tluszcz ten brzuch. A jakims dziwnym trafem ruchy czuje od 16tc, a przy obtluszczonym brzuchu to by bylo niemozliwe tak szybko. Zreszta ja ciaze zaczynalam z waga w normie. Ale ona tu mi pociska zlosliwie od klocow. A sama w ciazy przytyla 28 kg. Jest chuda, nawet moj tata tak twierdzi i chyba bardziej mu odpowiadala wczesniej, bo miala nieco bardziej kobieca figure, zero cellulitu i rozstepow, wiec mogla sobie pozwolic nawet na szorty latem.

Gość gość
Do tego sama sobie historie dopowiada i uwaza, ze wie najlepiej. Gdy zaczelismy starac sie o dziecko, to jej nieopatrznie sie pochwalilam. To zaczela swoje teksty, ze jej kaktus na rece wyrosnie, jak uda mi sie zajsc. Teraz sobie wymyslila, ze ja staralam sie od stycznia i juz chcialam rezygnowac, bo jie zachodzilam. Nie wiem, skad sobie to wziela. My zaczelismy w maju, zaraz po okresie, jeszcze w czerwcu mialam okres a w lipcu pod koniec test pokazal dwie kreski. No ale mama wie lepiej, az mi sie nie chce z nia dogadywac.

Gość gość
Mam juz starsze dziecko, mieszkanie dwupokojowe z mozliwosciA przerobienia dla dwojki dzieci pozniej. A mama mi moraly prawi, zecjak to 2 dzieci w jednym pokoju. Az normalnie sie wkurzylam, bo ja do 7 roku zycia z dwa lata mlodszym bratem i rodzicami mieszkalam w malenkiej kawalerce na strychu, bez biezacej wody, z wiadrem zamiast toalety... ale to mama tlumaczy, ze wszyscy szczesliwi byli, nie marzli, nie glodowali, byla za to wielka milosc i dzieciom to wystarczylo.

Gość gość
Pewnie kryzys, latka leca i mlodosc przeminela.

Gość gość
Przyjrzyj sie mamusi - bo to TY za 25 lat ;)

Gość gość
Tu autorka, raczej nie, ale rozbawil mnie Twoj komentarz :) Ja nie jestem idealna, wiem o tym, a mama ciagle wspomina dawne czasy, uwaza sie za ideal.

Gość gość
To zaczela swoje teksty, ze jej kaktus na rece wyrosnie, jak uda mi sie zajsc. X Mamusia ma dużo poważnych problemów ze sobą. Posuwa się o wiele za daleko. Albo siądziecie na nią z ojcem, żeby spuścila z tonu albo ogranicz kontakty do minimum, co ma jeździć po Tobie bez sensu.

Gość gość
Zrobila sie zlosliwa. Teksty ma, ze w piety idzie, ostatnio przez 3 tyg nie bylam u niej, nie dzwonilam. A tata tobpo jej stronie stoi, zawsze tak bylo. Ja mam ponad 30 lat a nie moge sie zdenerwowac, nie moge zwrocic uwagi, bo zaraz jest foch, obraza. Mi sie wydaje, ze po prostu to kryzys jakis, mama nie moze sie pogodzic ze swoja niesprawnoscia, z uplywajacym czasem. Ale ja nie bede znosic jej durnych tekstow.

Gość gość
Slusznie. W ciąży jesteś, nie wolno Ci się denerwować.