Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do jakiego czasu noworodek budzi się co kilka godzin jesc

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o to do ilu miesięcy ? Kiedy można zacząć przesypia całą noc

Gość gość
Mój ma 18msc i nadal się budzi :)

Gość gość
Moje dzieci zaczely przesypiac noce wczesnie okolo 5 miesiaca na miesiac a potem zaczelo sie zabkowanie i pobudki. Tak naprawde przesypialy w wieku 16 m i 18 m. Nic nie pomagalo, jedzenie, mm, przesypialy noce jak byly gotowe.

Gość gość
Jak wyżej. Syn do dwóch lat się budził, córka około półtora roku. Dzieci budzą się nie tylko do jedzenia- a to zęby, a to choroby, a to inne złe sny i tak w kółko przez pierwsze lata. Choć może twoje dziecko będzie inne, nie ma reguły.

Gość gość
Noworodkiem dziecko jest tylko przez pierwszy miesiąc, potem, do roku, niemowlęciem. Ja miałam szczęście, synek zaczął przesypiać noce po drugim miesiącu, wcześniej już stopniowo wydłużała mu się przerwa na jedzenie, a jak miał 8-10 tyg to też i tyle mniej więcej godzin jednym ciągiem przesypiał. I tak zostało, bywały krótkie okresy jak budził się przy ząbkowaniu, ale szybko mijało. Co mnie zdziwiło- spotkałam niejedną mamę która twierdziła że dziecko ładnie jej przesypia całe noce, a ona... raz czy dwa razy karmi. Jakoś przypadkiem wyszło. Nie że ściemniały- po prostu dla nich noc z dwiema pobudkami na mleko, albo karmieniem na spiocha zanim się same położyły i jedna pobudka nad ranem, to była noc przespana. Skoro dziecko "tylko" jadło, a nie płakało ani nie bawiło się...

Gość gość
Tu autorka jestem mamą kilkudniowego dzieciatka. Chodzi mi o to ze kiedy będę wiedzieć że już nie muszę go karmić co te 3ķ-4 godziny ?

Gość gość
Jak przestanie chcieć...czyli jak wyżej panie piszą.

Gość gość
U mnie córka prawie 2 msc ale w nocy obudzi się czasem po 3 godz czasem po 4 a przy dobrych wiatrach po 7 także co dziecko to inaczej

Gość gość
syn od skończenia 4 lat dopiero potrafi przespać noc. Ma 4 i pół roku,dzisiaj budził się co chwila, z 20-30 razy, nei zdążyłam zasnąć pomiędzy, bo jakoś koło 21 miał zły sen. potem przerwa w spaniu od 5 do6. Masakra. Poprzednia nocka podobna, przerwa od 1.30 do 3. Dla mnie nocka z dwoma alarmami to też noc przespana :/

Gość gość
Czesc Autorko, Moja mala byla strasznym spiochem, ale polozna kazala mi ja karmic minimum co 5h az mala bedzie maiala 5kg. Ponizej tej wagi poziom cukru we krwi malenstwa moze spasc za bardzo i dziecku grozi zapasc. Od 5kg moglam jej pozwalac spac do woli. Nie wiem jaka wage ma Twoje dziecko, ale t latwo mozesz sprawdzic.