Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwulatek z pielucha na plaży, jak to rozwiązać

Polecane posty

Gość gość
22.24 a autorki tematu to już pewnie dawno tu nie ma. dostała odpowiedź na swoje pytania i spokojnie śpi.

Gość gość
W krajach wysoko rozwinietych (Skandynawia, Szwajcaria, jak rowniez kraje anglosaskie UK, USA, Australia) dzieciom kupuje sie nocnik / nakladke na sedes na 2 urodziny, i wtedy rozpoczyna tzw. potty training. Dzieki temu odpieluchowanie trwa kilka dni/ kilka tygodni. Polskie zacofane matki, wychowywane przez PRL, chca na sile udowodnic komus cos (nie wiadomo komu i co, ale chodzi o sam fakt) i drecza nocnikowaniem kompletnie niedorosłe do tego niemowleta i małe dzieci. Zrozumcie, złosliwe polskie lochy, ale tutaj chodzi o dojrzałosc układu nerwowego, i zwiazana z tym swiadoma potrzeba samodzielnego załatwiania potrzeb fizjologicznych, a nie o trenowanie dziecka wlasnie jak psa Pawłowa.

Gość gość
*swiadoma potrzebe

Gość gość
23:04 ale tu jest się anonimowym, więc po co miałoby sie kłamać? jak ktoś ma tutaj "normalne lub opóżnione" dziecko to nikt takiej matki nie hejtuje, ze zaniedbała, tylko każdy pociesza... na zasadzie "pocieszę cię, bo masz gorzej niż ja" i nikt jej nie podejrzewa o kłamstwo. Ale jak ktoś opisuje, ze dziecko umie coś szybciej niż inne, to zaraz leci hejt, że kłamie. Na zasadzie "mam gorzej niż ty, więc dowalę ci, żebyś nie myślała, ze masz tak super dziecko".

Gość gość
23:07 a ty tak zazdrościsz, że od loch wyzywasz! Zaskoczę cię, bo ja mam nocnik skandynawski i nie jest 2+ tylko 1+!!! Dalej, jakie dręczenie? Przecież nikt nie sadza na siłę!!! Żadna matka nie zmusza płaczącego dziecka! To nauka przez zabawe. I w końcu, dojrzałość układu nerwowego, no cóż jedne dzieci mają dojrzały w wieku kilku miesięcy a inne się moczą mając 8 lat, średnio wychodzi ileś tam i co w związku z tym? Zabronisz mi skoro widzę, że moje dziecko jest gotowe i ma świadomą potrzebę, bo przeszkadza mu pielucha? Gdybym nie spróbowała, to chodziłoby z pieluchami do 2-gich urodzin a tak jest już odpieluchowane i korzysta z wc! Przecież do tego nie da się zmusić! Pozwtarzam jeszcze raz: jesteś pustostanem intelektualnym i nie zamierzam więcej ci tego tłumaczyć! Rzuciłam ci wcześniej hasło psa Pawłowa o którym nie wiedziałaś, to jeszcze się ciebie spytam: uczenie się wiersza na pamięć-od jakiego wieku dziecko miałoby na tyle dojrzały układ nerwowy aby to zrobić nie na zasadzie powtarzania?

Gość gość
23:07 hahaha dręczenie to jest zmuszanie 2 latka do chodzenia w pampersie i czekanie do wiosny, do wakacji, bo coś tam (tzn wygodnictwo mamusi).

Gość gość
Jezeli chcecie wasze dzieci trenowac jak zwierzeta nocnikowaniem na sile, samotnym spaniem w ciemnym pokoju, samouspokajaniem sie w płaczu itp, to prosze bardzo, ale ja wolałam moim dzieciom tłumaczyc i działac na zasadzie swiadomego, wzajemnego porozumienia i współpracy. Nie jest dla mnie najwazniejsze to, czy moje dziecko przestało sikac w pieluche w wieku 5 miesiecy czy 2 lat i 5 miesiecy, i czy tuliłam je i lulalam do snu do 3 roku zycia, czy wytrenowałam juz w pierwszym miesiacu zycia. Miara sukcesu w wychowaniu dzieci jest dla mnie to, czy moje dzieci sa dobrymi, madrymi i przede wszystkim wychowanymi w poczuciu bezpieczenstwa i spokoju ludzmi, którzy nie maja leków, zahamowan i problemów emocjonalnych. A tego trenowaniem 'na psa Pawłowa' sie nie osiaga.

Gość gość
23.09 nie o to pytałam, pytałam o stwierdzenie że ta pani swojego nie umiała nauczyć a nie że ta pierwsza kłamie czy nie

Gość gość
gość dziś Nie tłumacz tym leniwym idiotkom, bo i tak nie zrozumieją i cię zjadą. Osobiście wysadzałam 8miesieczniaka na nocnik, a kiedy miała rok latała bez pieluchy. Dwoje dzieci tak odpieluszkowałam. x Autorko, a dlaczego chcesz w maju, a nie teraz? Zapamiętaj jedną bardzo ważną rzecz. Dwulatek nigdy nie zrezygnuje z czegoś co jest dla jego wygody. Jeśli taką wygodą jest pampers, bo nie musi latać do łazienki i się rozbierać, masz przekichane. Jeśli karmisz dwulatka kp, a to dla dwulatka jest coś słodkiego co zawsze dostanie, też z tego nie zrezygnuje, choćbyś sutki pieprzem sypała. Jeśli dziecko nie nauczysz jeść samodzielnie, to w wieku dwóch lat będzie chciał żebyś go karmiła, bo mu się łyżką machać nie będzie chciało, ale batonika wciągnie sam, o to się bać nie trzeba. Takie przełomowe rzeczy uczy się dziecko ok 10-12 miesiąca życia, bo wtedy dziecko jest najbardziej podatne na naukę, bo też jest to jego naturalny etap rozwoju. Malutkie dziecko, malutkie dziecko, takie jest zawsze wasze tłumaczenie swojego lenistwa, a szczęka by wam opadła jakbyście widziały roczniaka, który potrafi tak oszukać psa, aby mu nie dać większego kawałka swojego jedzenia.

Gość gość
Jakbym napisała, że jest genialna, to byście mnie zjadły, ale co mi tam, napiszę: liczy po angielsku na palcach, smarka w chusteczkę i zawiązuje sobie gumką kucyka na głowie. Jestem z niej dumna. Xxxxxx A po niemiecku i francusku umie liczyc do 10?Bo jak,nie to sorry,ale twoje dziecko nie jest genialne.

Gość gość
kobieto ogarnij się, kolejna osobę wyzywasz od jakiś pustostanów. społeczeństwo wolałoby ale twoje dziecko sikało w pieluche nawet do 3rż ale żeby miało szansę być dobrze wychowanym człowiekiem. twoje wypowiedzi sugerują ze może być z tym ciężko jeżeli taki ma przykład.

Gość gość
23:21 to ja od 5cy na nocniku... to co piszesz o trenowaniu-czy jedno wyklucza drugie??? "Jezeli chcecie wasze dzieci trenowac jak zwierzeta nocnikowaniem na sile, samotnym spaniem w ciemnym pokoju, samouspokajaniem sie w płaczu itp, to prosze bardzo, ale ja wolałam moim dzieciom tłumaczyc i działac na zasadzie swiadomego, wzajemnego porozumienia i współpracy." Dlaczego szufladkujesz ludzi i wmawiasz im coś czego nie robią? Dla ciebie wczesne nocnikowanie to terror połączony ze spaniem w ciemnym pokoju i płaczem? Aż tak chcesz sobie poprawić nastrój. A ja, moja droga, nie nocnikowałam na siłę, tylko w zabawie, stosuję rodzicielstwo bliskości, było nosidło, nie było smoczka, dziecko ma 21 mcy i nadal ma kp na żądanie czyli kilka razy dziennie, żadnego wypłakiwania, ma BLW etc, jestem 100% 24/h dostępna i zaangażowana. Stosujesz RB ale nie zadałaś sobie trudu, żeby połączyć je z NHN. Każesz brać przykład ze Skandynawii w dziedzinie nocnikowania, bo ten temat u ciebie zakulał i chesz się usprawiedliwić. A ja wzięłam przykład z innych kultur które łączą to wszystko i mam RB plus NHN i jestem lepsza od ciebie :P

Gość gość
Uwielbiam takie mamuśki,które wyolbrzymiają umiejętności swoich dzieci!No śmiech na sali.Dziecko 5 miesięczne przez przypadek zrobi siku na nocnik,no akurat mu się uda,to zaraz pada"odpieluchowałam 5 miesięczne dziecko",albo 4/5 miesięczne dziecko siedzi na łóżku obładowane poduchami i jej dziecko już siedzi.I tak jak ktoś tu wcześniej napisał,nie jest ważne kiedy odpieluchowałyście dzieci,kiedy nauczyło sie kosi-kosi,tylko to jest ważne jakim będzie człowiekiem.No chyba,że w CV będziecie pisały dzieciom umiejętności nabyte od 6 m.ż.

Gość gość
Zrozumcie, złosliwe polskie lochy, ale tutaj chodzi o dojrzałosc układu nerwowego, i zwiazana z tym swiadoma potrzeba samodzielnego załatwiania potrzeb fizjologicznych, a nie o trenowanie dziecka wlasnie jak psa Pawłowa. x Pierdu, pierdu. Żadna dojrzałość układu nerwowego debilko. Im dłużej masz pampersa, tym dłużej będzie w tobie dojrzewać gotowość do samodzielnego sikania, bo PO CO? JAK MI TAK WYGODNIE! Ha ha ha ha wysokorozwinięte kraje ha ha ha. Kretynko, jakbyś nie miała pieluch jednorazowych, tylko do dyspozycji tetrówy, to pierwsza byś nauczyła dziecko sikać do nocnika. Tak sobie tłumacz swoje lenistwo. Dręczenie małego dziecka. Tak, to polega na tym, aby dziecko do nocnika przywiązać i niech siedzi gówniarz cały dzień.

Gość gość
dziecko ma 21 mcy i nadal ma kp na żądanie czyli kilka razy dziennie, żadnego wypłakiwania, ma BLW etc, jestem 100% 24/h dostępna i zaangażowana. Stosujesz RB ale nie zadałaś sobie trudu, żeby połączyć je z NHN. Każesz brać przykład ze Skandynawii w dziedzinie nocnikowania, bo ten temat u ciebie zakulał i chesz się usprawiedliwić. A ja wzięłam przykład z innych kultur które łączą to wszystko i mam RB plus NHN i jestem lepsza od ciebie jezyk.gif xxx jednak wariatka :D co potwierdza, ze te oszalałe na punkcie wczesnego nocnikowania (ale z cycka doi jak noworodek:D) sa jednak pieprzniete.

Gość gość
23:29 nie kolejną, tylko tą samą. Ona pierwsza zaczęła wyzywać od loch etc.

Gość gość
23:32 niech zgadnę "nie miałaś pokarmu"? :D Rodzicielstwo bliskości, mówi ci to coś? zazdrosna pieprznięta leniwa wygodnicka babo! bo matką nie nazwe takiej co nie kp i nie uczy higieny z lenistwa!

Gość gość
nie jest ważne kiedy odpieluchowałyście dzieci,kiedy nauczyło sie kosi-kosi,tylko to jest ważne jakim będzie człowiekiem. xx zaskoczę cię, ale jedno nie wyklucza drugiego :)

Gość gość
Uwielbiam takie mamuśki,które wyolbrzymiają umiejętności swoich dzieci!No śmiech na sali.Dziecko 5 miesięczne przez przypadek zrobi siku na nocnik,no akurat mu się uda,to zaraz pada"odpieluchowałam 5 miesięczne dziecko", xx a ja uwielbiam takie mamuśki, co jazgoczą z zazdrości zamiast doczytać do końca! pisało wyraźnie, że zaczęło robić kupę na nocnik w wieku 5 mcy, a odpieluchowala gdy miało 9 mcy w dzień a 4 w nocy! Śmiech na sali, jak taka debilka może czegokolwiek nauczyć dziecko, skoro nie potrafi przeczytać postu!

Gość gość
miało być 14 mcy w nocy

Gość gość
Dwulatek nigdy nie zrezygnuje z czegoś co jest dla jego wygody. Jeśli taką wygodą jest pampers, bo nie musi latać do łazienki i się rozbierać, masz przekichane. Jeśli karmisz dwulatka kp, a to dla dwulatka jest coś słodkiego co zawsze dostanie, też z tego nie zrezygnuje, choćbyś sutki pieprzem sypała. Jeśli dziecko nie nauczysz jeść samodzielnie, to w wieku dwóch lat będzie chciał żebyś go karmiła, bo mu się łyżką machać nie będzie chciało, ale batonika wciągnie sam, o to się bać nie trzeba. Takie przełomowe rzeczy uczy się dziecko ok 10-12 miesiąca życia, x x x to jakieś bzdury są. moje dziecko samo z dnia na dzień przestało korzystać z pieluch nawet w nocy właśnie w wieku 2 lat. pierś też odstawiło z nią na dzień trochę wcześnie. je samodzielnie, prawie samodzielnie się ubiera. i nie przez to że robi nam za złość przez jakiś bunt tylko dlatego że mu wszystko tłumaczymy a ono rozumie co do niego się mówi. dorosło do tego żeby zrozumieć. dzieci są różne. ja ciągle słyszałam np że dziecko poczuje butelkę to do piersi nie wróci- moje 2 pierwsze miesiące było ma butelce i nie było najmniejszego problemu żeby ją odstawić i przejść na Pierś.

Gość gość
to polega na tym, aby dziecko do nocnika przywiązać i niech siedzi gówniarz cały dzień x niekoniecznie. bo ja wysadzałam 20 min po posiłku lub po piciu, także było wysadzane może 5-6 razy dziennie, ale liczy się systematyczność

Gość gość
23:44 widocznie masz ugodowe dziecko, to fart. Są dzieci sprytne i kalkulujące, co się opłaca. Jak nie nauczysz do 16-18 mca to potem zapomnij, dopiero jak minie bunt 2-latka. Pisała o tym tracy Hogg.

Gość gość
samo z dnia na dzień przestało korzystać z pieluch nawet w nocy właśnie w wieku 2 lat x mozesz opisać jak to wyglądało? powiedziało, ze nie chce pieluchy, ściągnęło ją sobie czy jak?

Gość gość
tracy Hogg... a to ktoś ważny? jak dla mnie żaden autorytet

Gość gość
To brytyjska pielęgniarka z bardzo dużym doświadczeniem z maluchami. Ona radzi zaczynać od 9 mca życia potty training, a nie jak jedna wyżej pierdzieliła, że od 2 lat.

Gość gość
a ja uwielbiam takie mamuśki, co jazgoczą z zazdrości zamiast doczytać do końca! pisało wyraźnie, że zaczęło robić kupę na nocnik w wieku 5 mcy, a odpieluchowala gdy miało 9 mcy w dzień a 4 w nocy! Śmiech na sali, jak taka debilka może czegokolwiek nauczyć dziecko, skoro nie potrafi przeczytać postu! Czego mam zazdroscic???Tego,ze czyjes dziecko zrobilo kupe na nocnik???Wiesz,ale mam wazniejsze sprawy na glowie i inne priorytety niz zazdroscic kupy!Skoro dla ciebie to najwazniejsze osiagniecie,no to Brawo ty!Nie wiem,zglosic to do Uwagi czy co? A tak z ciekawosci,to od ktorego miesiaca zycia uczysz dziecko wyzywac ludzi od debili?Juz od piewszego chyba,zeby jak najszybciej zalapalo,tak?

Gość gość
gość dziś samo z dnia na dzień przestało korzystać z pieluch nawet w nocy właśnie w wieku 2 lat x mozesz opisać jak to wyglądało? powiedziało, ze nie chce pieluchy, ściągnęło ją sobie czy jak? x x dokładnie tak było, bawił się, zawołał "mamo siku" poszliśmy do toalety, zrobił siku do ubikacji i nie chciał już założyć pieluchy. gdy próbowałam zakadać mówił że to dla dzidzi jest a on jest chłopak nie dzidzia i chcę majtki. na noc to samo, zasypiał bez pieluchy ale gdy zasnął to mu zakładałam ale rano pielucha i tak była sucha. teraz już nawet w nocy nie zakładam. czasem budzi się w nocy bo chce siku, i na początku bardzo się złościł że mu pampersa przez sen założyłam :-P

Gość gość
23:57 sama zaczełaś wyzywać jako pierwsza :) ja się tylko dostosowałam do twojego poziomu z nadzieją, ze łatwiej zrozumiesz cokolwiek :)

Gość gość
Tłumacz to sobie jak chcesz.Czy slowo "mamuski"jest wyzwiskiem?Wez juz sie nie kompromituj,widac jakiego slownictwa ty uzywasz i pewnie tak samo dzieci nauczysz,a,potem takie dzieci wyzywaja inne od glupkow i debili i mysla,ze sa zabawni.