Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwulatek z pielucha na plaży, jak to rozwiązać

Polecane posty

Gość gość
Co was tak boli, czy to jakieś wyścigi? xxx nas nic nie boli, to póżno odpieluchowujące matki zaczęły tu jako pierwsze naskakiwać na te wcześnie odpieluchowujące. Po drugie, to wy szukacie rady u nas, my poradziłyśmy sobie same.

Gość gość
Co was tak boli, czy to jakieś wyścigi? xxx nas nic nie boli, to póżno odpieluchowujące matki zaczęły tu jako pierwsze naskakiwać na te wcześnie odpieluchowujące. Po drugie, to wy szukacie rady u nas, my poradziłyśmy sobie same.

Gość gość
Nie bardzo uśmiecha mi się obsikiwanie mebli i dywanów przez dzieci. xx jakie obsikiwanie? ja tu pisałam o wczesnym odpieluchowaniu, po całkowitym zdjęciu pieluch u 9 mcznej corki zwinęłam dywany, zdarzyło jej sie 2 razy popuścić na podłogę i koniec, wiec rozłożyłam dywan i już. Przecież obserwujesz dziecko, wysyłane przez niego sygnały. Wiesz, co to jest mowa ciała? Dziecko pokazuje całym sobą kiedy chce sie załatwić. Chyba, ze dziecko sobie a ty sobie, siedzi na podłodze i leje pod siebie a ty przychodzisz po czasie i zdziwiona. CZAS I SYSTEMATYCZNOŚĆ TO KLUCZ DO SUKCECU. Czytałas o NHN? Faktycznie, jesteś leniwa i wygodnicka.

Gość Jakie to żenujące
Większych bredni nie czytałam:D Co jedna matka, to mądrzejsza.Same fenomeny z ich dzieci:D

Gość gość
Tak jak sama napisałam, jestem wygodna. I moje dziecko też wyszło z pieluch. Co za różnica kiedy i jak. Ja nie neguję innych metod. Ale jeżeli ktoś nie chce albo nie potrafi szybciej nauczyć, to naprawdę nie jest to żaden koniec świata ani wstyd. Wstyd to wychować dzieci na złych ludzi.

Gość gość
Nadal nikt mi nie odpowiedzial czy skoro odpieluchowalam dziecko w wieku 3 lat,to cos jest z nim nie tak,jest jakis opozniony?

Gość gość
Mój syn jak chce siku nigdy tego wcześniej nie pokaże. Coś robi i tak jak robi tak sika. Pi fakcie patrzy, że ma mokre spodnie i zdejmuje

Gość gość
13:46 może i jest opóżniony a może nie jest... to się okaże w szkole

Gość gość
13:42 o jakich bredniach ty piszesz? sama jesteś żenująca, won stąd!

Gość gość
13:50 - otóż to. Każde dziecko rozwija się w jakimś tempie i te wszystkie umiejętności prędzej czy później opanowuje. Niektóre dzieci szybko porzucają pieluchy, wcześnie mówią, inne same jedzą, jeszcze inne nie korzystają ze smoczków czy butelek i to jest w największej mierze kwestia indywidualnych predyspozycji. Dajmy tym dzieciom rozwinąć rzeczywiste zdolności, zainteresowania i wtedy można się pochwalić, a nie w kółko przerzucać się"osiągnięciami" w zakresie fizjologii...

Gość gość
Mysle,ze moja corka ma autyzm,bo ma 20 miesiecy i do niedawna krzyczala i uciekala przed nocnikiem,teraz zaczela na nim siadac,ale w pieluszce i spodenkach,bo z gola pupa nie siadzie:p znacie dobrego psychologa od autyzmu na Warmii?:p

Gość gość
No bo widzisz, ja przystawiałam nocnik do brzucha kiedy jeszcze byłam w ciąży i dzięki temu moja córeczka była oswojona od maleńkości:-)

Gość gość
To do tej która pyta czy jej syn jest opóźniony bo w wieku 3lat porzucił pieluchy. Moze tak a moze nie-za mało danych do diagnozy. Jednak z cała stanowczością jest ZANIEDBANYM DZIECIEM. Wstydzić sie powinni rodzice, nie dziecko.

Gość gość
gość dziś -a przeczytalas moje wczesniejsze wypowiedzi?Pewnie nie masz zielonego pojecia kiedy pisalam,wiec nie wyjezdzaj mi tu z tekstem,ze moje dziecko jest zaniedbane!Jakos zaden lekarz ani policja czy nikt z Mopsu u mnie nie byl,wiec chyba nie jest tak zle.To juz jest przegiecie!Duzo tu czytalam roznych slow,ale ty to odnioslas"mistrzostwo".Dno,dno,dno.

Gość gość
gość dziś -aha,czyli twoim zdaniem powinnam przywiazac dziecko do nocnika,jak mial 10,ba 8 miesiecy i go zmuszac zeby tam siedzial???Wez juz sie nie odzywaj,bo ja nie tresuje dzieci tak jak ty,wiec nie mamy o czym dyskutowac.

Gość gość
Jednak z cała stanowczością jest ZANIEDBANYM DZIECIEM. xxxxxxx Ale z ciebie głupia p***a i suka jest!!!

Gość gość
Trzy wpisy wyżej No z was to wyżyny intelektualne :D jak mniemam to jedynie wątły odsetek waszej elokwencji??? Przyganiał kocioł.... Nie, dziecka nie trzeba tresować/należy uczyć, oswajać i pokazywać swiat oraz duzo miłości. Gdy dziecko pierwszy raz usiądzie jest na tyle ugodowe ze mozna rozpocząć przygodę z nocnikiem ale wam sie nie chciało. Ot i co. Lepiej zasłaniać sie "tresurą" etc. niz przyjąć do siebie swoje zaniedbanie tematu.

Gość gość
Nie chce mi sie juz po raz kolejny tlumaczyc jak bylo lepiej.Dobra,masz racje,bylas przy tym,wiec wiesz lepiej ode mnie jak bylo.No alfa i omega nam sie trafila!Skoro masz taki dar jasnowidzenia,to sie marnujesz tu na kafe dziewczyno,wez rozwijaj jakos swoj talent.Serio.

Gość gość
No niestety. Dzisiaj syn się zanosil jak chciałam mu majtki założyć po obsikaniu się. Wcześniej zaczął sikac, poradziłem go na nocnik i nie zrobił ani jednej kropelki. Daje sobie z tym spokój, przynajmniej na miesiąc

Gość gość
I bardzo dobrze.Poczekaj az sie zrobi cieplej.A te wariatki same niech sobie lataja na gaciach lub bez w zime.Nie wiem jest jakis obowiazek gdzies zapisany,ze trzeba dziecko odpieluchowac do 2roku?

Gość gość
10:30 sama jesteś wariatka bo nie dość, że zaniedbujesz dziecko to jeszcze oszczędzasz na ogrzewaniu. Normalni ludzie mają w mieszkaniach czy domach temperaturę taką samą zimą jak i latem i mogą chodzić po domu jak to się wyraziłaś "na gaciach" jeżeli taką mają ochote, a nie pozawijani w 5 swetrów.

Gość gość
" w zime" xx ale patola, ZIMĄ idiotko!

Gość gość
10:03 wiadomo było, że to chłopak, oni są upośledzeni jeśli chodzi o sikanie, najpierw nie dają sie odpieluchować, a później nie potrafią tak się wylać aby kible nie obsikać

Gość gość
gość dziś No niestety. Dzisiaj syn się zanosil jak chciałam mu majtki założyć po obsikaniu się. Wcześniej zaczął sikac, poradziłem go na nocnik i nie zrobił ani jednej kropelki. Daje sobie z tym spokój, przynajmniej na miesiąc x Jak się wysikał wcześniej, to nic dziwnego, że nie zrobił nic do nocnika. Poza tym wysikałaś się przy nim chociaż raz, albo tatuś, żeby syn wiedział do czego służy klozet? Pewnie nie...

Gość gość
Do tych co odpieluszkowały wcześniej. Nie tłumaczcie tym głupim leniwym babom, że można dziecku zdjąć wcześniej pieluchę i dziecko nie cierpi, bo one i tak nie zrozumieją. Jak dziecko będzie szło do przedszkola, to wtedy będzie panika, bo go do przedszkola z pieluchą nie przyjmą. Dokładnie tak jak u autorki, chce zdjąć pieluchę dopiero w maju, żeby dziecko nie biegało po plaży w czerwcu w pielusze. Czyli co? Jednak wstyd 2,5-3 latek w pampersie he he.

Gość gość
Nie,no ja nie wierze w to co sie tu dzieje!!!Jestescie tak durne,glupie,puste,ze szkoda gadac.Brak slow.Ide stad,bo wstyd mi,ze jestem kobieta tak jak wy.Odcinam sie od was.

Gość gość
Tu autorka. Mi też jest wstyd... Jakby to były jakieś wyścigi, oto czyje dziecko najwcześniej zrobiło kupę do nośnika. Błagam Was opamietajcie się. Nie jest mi wstyd że syn 2laya i 3msc będzie na plaży w pieluszce tylko chciałam żeby było mu wygodnie, ot co. Żegnam. A Wy dalej się przescigajcie, które dziecko zrobiło więcej kupy albo ile języków zna w przedszkolu. Hahaha

Gość gość
czyli sama przyznałas się autorko do błędu skoro uważasz, ze niewygodnie mu z pieluchą w tym wieku... plaża niczym nie różni się od piaskownicy, czy domu w tym względzie, z pieluchą między nogami wszędzie ma chłopak tak samo niewygodnie. Tobie latem z podpaska jest wygodnie??? Jednym słowem masakra!

Gość gość
gość dziś -Weź już przestań ujadać i się zamknij!!!Autorko proponuje nie zakładać więcej tematów na kafe.Nigdy!A wy sie pozabijajcie tutaj!

Gość gość
przestań ujadać i się zamknij!!! xxx o proszę, a w którym momencie ty widzisz ujadanie, bo ja tylko zauważyłam zresztą słusznie, że autorka na samym końcu próbuje się wybielić dopiero jak sama dostrzegła swój błąd, to raczej powinno być odebrane jako komplement dla niej, że czegoś się nauczyła z tego wątku i wyciągnęła wnioski. Widzę, ze ty się niezdrowo podniecasz tym tematem, więc sama sie zamknij, skoro nic mądrego nie potrafisz tu napisać. Temat był o tym , jak odpieluchować a mamuśki które nie potrafią tego czekają, aż "samo się zrobi" i jedyne co potrafią to "w dobrej wierze" pocieszać współtowarzyszki niedoli, które tak samo dały ciała z odpieluchowaniem :) rad żadnych konkretnych z ich strony tu nie było!