Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 7 miesieczna corka ciagle by jadla, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam wrazenie ze moja corka ciagle by jadla, prosze powiedzcie mi co robie nie tak. Mala wazy okolo 7,5kg i ma okolo 72 cm. To jej jadlospis: 6.00- piers 8.30- 210 ml mm 12.30- owoce np. jablko i suszona sliwka- okolo 120 ml 15.00- obiadek okolo 120ml plus 90 ml mm 18.00- okolo 60ml soku, do tego np. okolo 5 chrupek kukurydzianych, ewentualnie piers 20.15- 210ml mm W nocy nie budzi sie na jedzenie. Doataje nieslodzone herbatki i wode Po kazdym z tych posilkow placze jakby dalej chciala jesc, ale za 5 min jest spokojna, czasem ulewa nadmiar. Poza tym jak ona widzi ze ktos je to wpada w histerie az sie trzesie. Nie chce jej przekarmic, dlatego nie podaje jej wiekszych porcji. Mam wrazenie ze ona nie ma umiaru i gdyby jej dac jedzenie to ciagle by jadla. Mysle ze ma wage w normie, ale boje sie co bedzie w przyszlosci

Gość gość
Wg mnie twoja corka wazy ok i nie masz sie czym przejmowac. Chociaz fakt- duzo je

Gość gość
Nikt wiecej nie napisze? Doradzcie cos

Gość gość
Idź do lekarz z nim porozmawiaj jak cie to niepokoi

Gość gość
Autorko a może córcia placze z przejedzenia skoro ulewa?

Gość gość
Moze zle sie wyrazilam, ze placze. Po prostu jak skonczy soe mleko w butelce albo zupka w miseczce to jeczy, otwiera buzke i wtedy potrafi sie rozplakac. To nie jest placz z przejedzenia. Czasem uleje ale rzadko. I przewaznie ****ardzo lapczywie .

Gość gość
Mialobyc *****ardzo lapczywie

Gość gość
Mala nienazarta jest. No bedzie zachlanna na zarcie. Trudno. Bedziesz musiala wydzielac.

Gość gość
Taki wiek , moj syn w tym wieku tez zaczal jesc jakbym go niczym nie karmila zawsze glodny cokolwiek ja czy ktos inny mial w reku on tez chcial wszystkiego sprobowac. Bylo tak do ok 14m-ca pozniej byly tylko ulubione smaki a teraz prawie 20 ciezko namowic na zjedzrnie czegos. Ja swojego trzymalam na schemacie ok4 mleko 8.30 sniadanie kaszka /owsianka 12.30-1 obiad ok 100g+owoce pol godz po 17.30-cos jak 2 obiad my jedlismy swoj a mojemy kladlam na stoliku warzywa ew makaron na zasadzie co trafi do buzi to jego Ok 20 mleko z kleikiem ryzowym. Pil i pije tylko wode/herb nieslodzone, od swieta przeciery owocowe jako samodzielny posilek

Gość gość
Jaki wiek? To, że wasze dzieci były nienażarte to nie znaczy, ze to reguła, bo moje i jeszcze parę innych akurat wtedy przestało jeść, bo skupiło sie na raczkowaniu i odkrywaniu świata, a na jedzenie "szkoda było czasu". Nie ma reguły, albo nie - są dwie. Pierś i BLW, dziecko samo sobie reguluje ile co i jak.

Gość gość
moje ma 8mcy i: sniadanie: kaszka + 2 biszkopty 2 sniadanie mleko mm 210 obiad: zupka z mieskiem lub ziemniaczki z mieskiem podwieczorek: jogurt dla niemowlakow lub deserek owocowy, czasem pol banana rozgniecionego kolacja mm lub buleczka z maselkiem i wedlinka (swojej roboty;) ) no i wiadomo nie cala bulka tylko 2-3 plasterki w nocy mm 210 i czeste pobudki na lyk wody, mleka nie chce pije tylko wode- niczego innego nie tknie:/ przegryzki to kilka chrupek kukurydzianych i to nie codziennie, gdy widzi ze jemy to slina mu cieknie tak, ze caly mokry;) jak jem cos co moze zjesc to sie z nim dziele;) mlody wazy 8 i pol kg, jest dluuugi bo 82cm i ja znowu mysle ze malo je hehe ;) starsze dziecko moje jadlo zdecydowanie wiecej :) spokojnie jest dobrze :)

Gość gość
82 cm to gigant, moje dziecko tyle miało w wieku 20 mcy...

Gość gość
Moja ma 8 msc. 6 rano butla 200 ml mleka Ok 9 sloiczek owocow, sok owocowy z domowej sokowirowki 13 obiad, czyli warzywa lub zupa np rosol z krolika, pozniej sok lub woda 18 kaszka z bananem i avokado, troche chleba z maslem lub biszkopt. Musze koniecznie wprowadzic juz rybsko

Gość gość
Moja corka w tym wieku jadła 8-mm 11-kaszka gotowana na wodzie z pokruszonym biszkoptem/owocem/lub z dodatkiem musu 14-15 obiadek-zupa warzywna, z miesem etc. 18- kisiel, chrupki kukurydziane, owoce, biszkopty, bułka czy cokolwiek. 20:30 mm na noc. W międzyczasie woda do picia.

Gość gość
Wszystko ladnie pieknie, ale nie piszecie ile ml mm albo ile ml obiadku jadly wasze dzieci.

Gość gość
Spasłe kaszojady.

Gość gość
Moja ma 6 miesięcy 6.30 pierś 8.00 piers 9.30 pierś 11.00 zupka z mieskiem, żółtkiem lub kaszą ok. 120 ml 13.00 pierś 15.00 jabłuszko ok. 120 ml 17.00 pierś 19.00 kaszka z owocem i mlekiem z piersi 20.30 pierś i tak dalej cyt w nocy co 2 godziny do 6.30 Ta to dopiero zjada a waży niecałe 7 kg, ciężko mi powiedzieć jak jest długa ( ubranka 68/74)