Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pobranie krwi u 2 miesięcznego niemowlaka Lublin

Polecane posty

Gość gość

Witam, gdzie w Lublinie najlepiej pobiorą krew 2- miesiecznemu dziecku? (Oprócz punktu w DSK) Tak, aby bylo szybko, sprawnie, profesjonalnie, bez wkłuwania się dziesięć razy w poszukiwaniu żyły i bez traumy dla dziecka. Z kilku miejsc już nas odesłano - musi być pielęgniarka z neonatologii lub położnictwa. Z góry dziękuję

Gość gość
Skoro z kilku miejsc was odeslali to nue rozumuem dlaczego nie pojedziesz do Dsk?

Gość gość
Bo panuje m.in. grypa a szpital to siedlisko zarazkow, dziecko jest nieszczepione, ma 2 m-ce i nie mam zamiaru ryzykować złapania infekcji. W Lublinie jest wiele miejsc gdzie pobierają krew niemowletom i pytam która placówkę polecają ze względu na powyższe parametry. Jeśli nie masz wiedzy na ten temat - nie zaśmiecaj mi wątku

Gość gość
Kazda przychodnia lub laboratorium to siedlisko zarazkow wiec najlepiej umow sie zeby pielegniarka przyjechala do domu pobrac krew.to na szczepienie tez nie pojdzuesz bo tam zarazki.....

Gość gość
Przy szczepieniu nie mam wyboru - idę do przychodni. W przypadku pobrania mam - jest wiele punktów komercyjnych nie tylko na terenie przychodni czy szpitala gdzie ryzyko zachorowania jest mniejsze. Do domu do niemowlęcia nie chcą przyjść, muszą być dwie pielęgniarki.

Gość gość
W większości punktów pobrań się boja i wykręcaja. Mój synek-wcześniak po wyjściu ze szpitala miał kilka razy pobierana krew z palca, koleżanki maluch z głowy - dwa różne punkty w niewielkim mieście. Z palca są wyniki trochę podobno przekłamane, ale zawsze są więc najwyższej poproś o takie pobranie...

Gość gość
Do niektorych badan musi byc z zyly. Co za bzdura ze musza byc 2pielegniarki. Jestem pielegniarka zeby nie bylo :-)

Gość gość
Kolejna mamusia zesrana na punkcie zarazkow !!!!!

Gość gość
Moim dość empatycznie pobierały panie z Eskulapa na weteranów. Ale ważne jest przygotowanie dziecka, żeby wszystko sprawnie poszło tj. b. dobre nawodnienie.

Gość gość
No i nie pamiętam ile miało wtedy dziecko. Może było już starsze