Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy da sie oddac tylko jedno bliznie do adopcji ? Drugie chce zachowac

Polecane posty

Gość gość

To chlopczyk i dziewczynka. Oczywiscie chce oddac chlopca. Nie stac mnie na utrzymanie dwojki, wiec musialabym wybrac.

Gość gość
masakra

Gość gość
Czemu masakra ?

Gość gość
żal mi takich głupich kobiet

Gość gość
siebie oddaj do adopcji

Oczywiscie chce oddac chlopca. x :D to prowo byłoby takie zj****e i bez uroku bez tego zdania, 6/10:D

Gość gość
przypuszczam, że można

Gość gość
To nie musi być prowo. Znam taki przypadek młodzi ludzie ok. 20 lat urodziły się 2 dziewczynki identyczne. W domu roczne dziecko. Obydwie leżały w inkubatorach. Lekarz się pyta, która zostaje. Patrzą i nie wiedzą którą zabrać do domu. W końcu wskazali. Lekarka stwierdziła, ze nie wie czy, dobrze wybrali, bo ta co zostaje jest zdrowa, a tą co biorą trzeba będzie leczyc. Zaczęli płakać. Powiedzieli że im rozum odebrało. Wzieli obydwie. Rodzina pomogła. Dziewczynki zdrowe.

Gość gość
Jeśli to nie prowokacja, to może są zmuszeni tak zrobić? Najważniejsze że pozwolili żyć. Drugie dziecko będzie miało szansę otrzymać dom. Łatwo oceniać jak nas sprawa nie dotyczy.

Gość gość
To nie prowo. Wole dziewczynke, bo juz mam starsza i ciuszki po niej.

Gość gość
I znowu temat o tym jak to chlopcy sa "be". Ktos ma niezly schiz.

Gość gość
Ciekawe pytanie do dyskusji choc nie wiem czy autor(ka) tego postu na powaznie. Biorac pod uwage cale zamieszanie z aborcja. Krzyczymy (nawet w rzadzie), ze kobieta ktora usuwa ciaze dpuszcza sie czynu morderczego i najlepszym rozwiazaniem jest urodzic i oddac do adopcji. Wtedy kobieta nie jest morderca a Bog (tego to nie wiemy i sie nigdy nie dowiemy) ludzie i rzad jej wybacza a nawet zrozumieja ciezka sytuacje matki. Wiec, z gory powinno byc wiadome, ze obojetnie ile i ktore dziecko oddasz w adopcje bedzie twoj czyn ogolnie akceptowany w spoleczenstwie naszym polskim, wiec glowa do gory, i idz oddaj dziecko do adopcji. (Absolutnie rozumie twoje pytanie, czy ci wezma jedno a jedno chcesz pozostawic sobie) po prostu chcialam otworzyc temat szerzej. Ciekawa jestem czy prawo do usuniecia ciazy nie byloby lepszym rozwiazaniem w naszym spoleczenstwie. Choc czy powinnam sie przejmowac kiedy zyje w kraju, w ktorym kobieta moze sama podjac decyzje o usunieciu ciazy!? Mnie w kazdym badz razie dobrze sie zyje, tu gdzie mam prawo wlasnego wyboru.

Gość gość
W Norwegii mozna sobie nawet jedno bliznie abortowac :D

Gość gość
Prawo przecież to ta Wariatka co ma same córki i chce dowalic innym że nie urodziła syna a bardzo chciała. Może jeszcze powiedz że urodziłaś dziewczynę a potem bliźniaczki hahahaha

Gość gość
nie, no nie wierzę że są aż takie głąby, żeby się na takie coś nabrać :D wasza głupota nigdy mnie nie przestanie zaskakiwać :D

Gość gość
Jakiś pedofil to dodaje a wy głupie w to wierzycie. Niech administratorzy to sprawdza to nie są żarty.

Gość gość
Co to za wariatka mam nadzieje ze zdechniesz szybciej niż oddasz i to napewno prowokacja zkrzywdzonej psychopatki

Gość gość
Wzięłaś leki ?

Gość gość
takie decyzje to dramat, autorka dość frywolnie podchodzi do tematu, ot pyta na forum czy oddać czy może jednak nie, dlatego albo jest psychopatką albo to zwyczajne prowo:) typuję to drugie zatem proponuję uogólnić dyskusję

Gość gość
jak nie stać, jak na drugie dostaniesz za darmo 500 zł, nie kłam, to na pierwsze jak będziesz miała dochód 801 zł na osobę to już nei dostaniesz, a na drugie bez dochodu

Gość gość
gość wczoraj Ok, pomińmy chęć zabawy autorki kosztem dyskutujących. Piszesz o akceptacji itp, ale to nie tak do końca. Oczywiście, że powinno byc społecznie akceptowane oddanie noworodka do adopcji, ale jest jedno ale. Jeśli rodzą się bliźnięta, to jeśli myślimy o oddaniu do adopcji, to powinno się oddać dwoje dzieci. Wybranie sobie, ciebie chcę, a ciebie nie chcę, to jest największe sku/r/wysy/ństwo jakie może zrobić rodzic. Albo oddajesz oboje, albo oboje zatrzymujesz. Słyszałam kiedyś podobną historię sprzed ok 40 lat. Urodziły się bliźniaki, dwóch chłopców i rodzice powiedzieli, że biorą jednego. Obojętnie którego, bo oni byli przygotowani na jedno dziecko (dobrze sytuowane małżeństwo). Nie wiem jak nazwać to chamstwo, bo to mi się do teraz w głowie nie mieści.

Gość gość
Po co pisac takie prowo? Co zakladanie takiego tematu daje?