Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym się różni puder ryżowy od bambusowego?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym kupić z Ekocery bo słyszałam że są dobre ale w zasadzie to czym jedno różni się od drugiego?? :p

Gość gość
Puder ryżowy nadaje się do stosowania przy cerze normalnej, tłustej i mieszanej. Pochłania nadmiar sebum, zapewniając efekt zmatowionej skóry, wygładza i przedłuża trwałość makijażu. Jest jednak delikatniejszy niż puder bambusowy. Puder ryżowy możecie stosować jako bazę (pod podkład) i do wykończenia makijażu. Nie zawiera talku, nie bieli więc skóry- przypudrowane nim nie wyjdziecie blado na zdjęciach z fleszem. W moim odczuciu jest nieco gorzej zmielony od pudru bambusowego, jego drobinki są większe. Pięknie wykańcza makijaż, pozostawia skórę gładką i zmatowioną na wiele godzin. Nie zdarzyło mi się, żeby ten puder przesuszył moją skórę a ma ona do tego tendencje.

Gość gość
Pudeer bambusowy to trochę inna bajka. 90% jego składu to krzemionka, która silnie absorbuje całą wilgoć, nadmiar sebum. Puder ten jest więc szczególnie polecany dla osób, które mają problem właśnie z nadprodukcją sebum. Dzięki krzemionce puder bambusowy ma także działanie antybanteryjne, reguluje aktywność gruczołów łojowych. Puder ma też właściwości rozpraszania światła, dzięki czemu niedoskonałości, zmarszczki stają się mniej widoczne. To mój puder do zadań specjalnych. Nie polecam stosować go przy skórze bardzo suchej, jednak przy normalnej, mieszanej nakładam go spokojnie. Lubię "zapiekać" nim korektor pod oczami, pochłania on cały nadmiar wilgoci z kosmetyku i pozostawia go idealnie utrwalonym. Lubię też wykończenie jakie pozostawia, skóra jest gładka, zmatowiona, ale w bardziej satynowy sposób niż przy pudrze ryżowym (prawdopodobnie to przez dodatek jedwabiu). Proszę

Gość gość
Kurczę dziękuję! W takim razie pasuje do mnie bambusowy :)