Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy odrobaczacie siebie i swoje rodziny ??

Polecane posty

Gość gość

Bo ja tak raz na pol roku, jestem w szoku z tego co czytam na kafe ze niektorzy tego nie robią

Gość gość
w normalnych krajach tabletki na odrobaczanie dla całej rodziny kupisz bez recepty, u nas....musisz wykłócić się z lekarzem, żeby wypisał receptę dla dzieci, i osobno wykłócasz się z internistą o receptę dla dorosłych.

Gość gość
Lekarz bez problemu przepisuje Ci tabletki na odrobaczenie?

Gość gość
co lepsze, zentel czy vermox? a czy to prawda ze te leki silnie oddziałują na watrobe.. i zeby jak sie nie odczuwa dolegliwosci to nie brac ich co pol roku?

Gość gość
Tak, przepisuje, nie ma z tym zadnego problemu. A wrecz twierdzi, ze bardzo dobrze robimy, bo majac dziecko przedszkolne to nie ma opcji, by nie miec pasozytow.

Gość gość
To się ciesz, ze masz takiego mądrego lekarza, bo mi za cholere nie chce wypisać.

Gość gość
Ty sobie mózg odrobacz bo coś ci się p***********o

Gość gość
mojej znajomej dziecko było rok czasu leczone na alergię różnymi lekami, nawet sterydami, okazało się, że dziecko miało glistę, wystarczyła kuracja na odrobaczanie i objawy "alergii" minęły....

Gość gość
Tak odrabaczamy się jak psy co pół roku

Gość gość
I pewnie jeszcze nie szczepicie, a gorączkę zbijacie dopiero od 40 stopni ;-) Na kaszel oczywiście wyłącznie sok z cebuli uprawianej we własnym ogródku bez "chemii"...

Gość gość
no znam 3letniego chlopczyka ktory ma niby azs, te szorstkie placki na nozkach i raczkach, bywa marudny, lubi sie klasc buzia do podlogi wiec z higiena bywa roznie, wiadomo, miewa on napady zlego humoru ze ryczy 2 h i nie chce jesc, albo przeziebienie, albo alergia albo moze faktycznie robaki. nozki ma stosunkowo ok a brzuszek taki bardzo do przodu. moze to nie azs tylko pasozyty?

Gość gość
Najpierw trzeba zrobic badania czy w ogóle jest sie zarobaczonym bo w przeciwnym razie narobisz sobie i dziecku szkody w organizmie

Gość gość
no ale ja nie jestem jego matka, a jak im mowie to kreca nosem, a oni sa tacy ze max 3 probki zaniosa wyjdzie pewnie ze nic tam nie ma to dadza spokoj. a przeciez wiesz ze ludziom wychodzi cos np dopiero w 7-9 probce. kto ma tyle cierpliwosci..

Gość gość
Jeszcze raz napisze mam 38 lat i nigdy nie byłam odrobaczana, nie choruje i czuje się super, mojemu dziecku tez nie mam zamiaru tego fundowac profilaktycznie , no chyba a ze lekarz zaleci, stosowanie regularne leków na pasozyty moim zdaniem to jakaś paranoja

Gość gość
Odrobaczam co 3 miesiacu cala rodzice psa i kota.

Gość gość
Wystarczy pic sok z kiszonych ogorkow z czosnkiem , czy jesc swierze pestki dyni :) Nie trzeba od razu walic w siebie chemie :P

Gość gość
najpierw badania kału i z krwi, potem ewentualne leczenie, ale pod kontrolą lekarza. Specjalista, który daje ci recepty bez badan to nie lekarz na pewno

Gość gość
No właśnie, pestki dyni są ok i do tego olej rycynowy.