Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bedac w domu z dzieckiem ucze sie niemieckiego i do egz na prawo jazdy

Polecane posty

Gość gość

a wy co chcecie robic tak dla siebie ? babeczki znajdzcie sobie jakis cel .. bycie mama nie musi oznaczac ze tylko zajmujemy sie domem i dzieckiem. dodatkowo pomagam mezowi w prowadzeniu firmy. zaczelam sie tez odchudzac i mam juz - 6 kg a nauka jezyka zajmuje mi od 10 do 15 min dziennie takze nie jest to az tak czasochlonne....

Gość gość
to bedziesz sie dluuuuuugo jez. niemieckiego uczyc! ale lepsze to niz nic. ile masz lat?

Gość gość
ucz się dziecko, ucz, bo nauki to potęgi klucz!

Gość gość
Podziwiam :) i nie narzekasz, to rzadkość szkoda, że nie napisałaś czy masz poprawne relacje z teściami

Gość gość
Ja mam troje dzieci, 7,5 i 2 lata. Właśnie zaczęłam podyplomowe, miesiąc temu zdałam egzamin na prawo. Można? Można. Fajnie, że nie "siedzisz" bezczynnie w domu.

Gość gość
Prawo jazdy:)

Gość gość
Co tu do podziwiania? Ja nie musze sie uczyc na prawko bo juz dawno je mam:o za panny zrobilam;o Jak uczylam sie angielskiego to siedzialam po 5 godzin dziennie nad nim:o 15 minut to za 150 lat pojmiesz ten niemiecki;o moze Odchudzac sie nie musze, bo nie zarlam jak swinia w ciazy:o

Gość gość
Hehehe no fajnie naprawdę że jesteś aktywna mama ale nie zrobiło to na mnie wrażenia przepraszam. Ja prawko mam od 12lat a nie mam jeszcze 30. Znam angielski I niemiecki, ważę 53kg po dwóch ciążach. A to jest nic. Znam mamy z trójka maluch dzieci pracujące i studiujące

Gość gość
oj moje drogie i zlosliwe babska wy tylko potraficie krytykowac hahah

Gość gość
ale Wy jestescie sa nowe techniki nauki jezykow i wcale nie trzeba siedziec 150 godz tygodniowo. Wezcie zobaczcie sobie na youtube filmy. Co do prawa jazdy nie bylo mi do tej pory potrzebne wiec jest to dla mnie nowosc. Mozna tez uczyc sie innych rzeczy. studia fitness albo poglebianie jakichs umiejetnosci. Dziewczyny nie pisze tego zlosliwie tylko zebyscie tez cos dla siebie robily. A te co juz wszystko wiedza i zieja niechecią do innych mam to zapraszam na poglebienie wiedzy o technikach no stress

Gość gość
Laska napisała coś pozytywnego, właśnie pokazała, ze nawet wcale niedużym wysiłkiem można się rozwijać to już się zleciały krytykantki. I te teksty o posiadaniu prawka od X lat - chodzi o fakt, ze robi to podczas opieki nad dzieckiem, a nie o samo zrobienie ynteligentki od 7 boleści. W ten sposób to nic nie jest warte zauważenia bo gdzieś ktoś na 100% zrobił to wcześniej i podczas ciąży już nie musiał. Żmije :P

Gość gość
20.06 20.41 Oj to wspaniale, że jesteście takie "mONdre", zaradne i w ogóle "ą", "ę" a teraz... s\p\i\e\r\d\a\l\a\j\c\i\e!

Gość gość
20:41 najpierw polskiego się naucz.... Smiesza mnie takie debilki. One znają pięć języków tylko czemu w swoim ojczystym jezyku nie wiedzą gdzie postawić przecinek???!!! :D

Gość gość
21:36 Tak, teraz w tych czasach wszystkie "znają angielski" a pracodawcy co i rusz mowią że jak przychodzi co do czego to na rozmowie kwalifikacyjnej wychodzi jak to one języki "perfekt znają" :D dzisiaj tak btw to każdemu debilowi który umie opisać "in the picture I can see" na maturze i umie sobie zamówić pizzę u Angola to od razu zna angielski perfect ;d HAHAHAHA ;0

Gość gość
mialo byc "kazdemu debilowi sie wydaje' :)

Gość gość
A ja sie ucze do matury i trenuje cialko. Mam 5 miesiecznego bobasa

Gość gość
Mi raz na rozmowie (kelnerowanie na studiach) kazali menu po angielsku czytac bo mowili, ze niektorzy tego nie potrafia, a znajomosc wpisuja. Ja akurat bierna mam super, z czynna gorzej, szczególnie jak sie denerwuje, ale z obcokrajowcami rozmawiać jakos umiem. Wiecznie mialam kompleksy z tego powodu, ze jednak za slabo a potem okazywalo sie, ze moja znajomosc i tak jest lepsza niz osob, ktore sie chwalily jak to bez problemu wszystko im idzie.

Gość gość
To wy się spinacie. Akurat ten wątek mnie rozbawil i trochę zdziwił. Bo jak można pisać o rzeczach tak oczywistych?? Nie znam mam które cały dzień nic nie robią. 15-20min na język dziennie? To mamy już wypisywać każde szczegóły. Bardzo bardzo dobrze autorko że ci się chce, że masz motywację by robić prawko czy zaglądać w te notatki. Ale dla mnie nie jest to powód na wątek. Życzę Ci naprawdę jak najlepiej. Szybko zdanego prawka i postępów w nauce Ale na Boga są kobiety które mając dziecko wyrabiają 300% normy i nie jest to 15min dziennie i kilka razy w tyg kurs na prawo jazdy. I nie trabia o tym na kafeterii.

Gość gość
To super gratulacje! Dla mnie dość oczywiste że dziecko to kolejny etap a nie uwstecznie. Mając dziecko kończyłam 2 kierunki studiow (jako młodzik byłam pierwszy raz mama) i pracowałam zawodowo. Teraz mam 3 i też cały czas pracuje. Ale! To do czego nie umiem się zmusić to ODCHUDZANIE! A powinnam.....

Gość gość
jak masz problem ze chce zachecic inne mamy do nauki i samorozwoju to nie czytaj, nie wchodz , bo i tak nic tu nie wnosisz. MAMY PAMIETAJCIE ZE ZAWSZE SIE ZNAJDZIE ktos kto bedzie dołował a sam jest zgorzkniały i zawistny hehehe a tez nie pisze ze wszyscy maja sie uczyc jezykow lub jezdzic autem. Kazdy moze cos innego byle sobie zdac sprawe z tego ze mozna dzialac. a zawistne laski niech dalej trwonią czas i hejtuja z braku zajec na kafe