Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma z pracy pożyczyła pieniądze i nie oddaje :(

Polecane posty

Gość gość

jest to kwota ok. 200 zł nie jakoś dużo ale jednak dla mnie sporo sama się utrzymuje opłacam kredyt, rachunki, pomagam rodzicom więc nie stać mnie by sponsorować koleżankę z pracy znacznie lepiej sytuowaną niż ja, dziewczyna ma wyższe stanowisko lepiej zarabia niż ja i ma dobrze zarabiającego męża, są zamożni, zarzekała sie że odda za kilka dni mija miesiąc i nic mimo że upominałam się o zwrot, sprawa jest o tyle delikatna że to dodatkowo to znajoma szefa :( miałyśmy dobre relacje nie sądziłam że jest taka niesłowna, stwierdziłam że poczekam jeszcze 1, 2 i znów się upomnę :( łudzę się że może ma jakieś problemy finansowe albo nigdy nie była w takiej sytuacji i nie ma dla niej różnicy czy odda pieniądze za klika dni czy miesiąc ale czuje coraz większą irytację czuje się zlekceważona i wykorzystana, głupia sytuacja bo razem pracujemy do tej pory miałyśmy dobre relacje i współpracę, boje się że w końcu wybuchnę i powiem co myśle co też nie jest najlepsze narobię jej wstydu i popsuje współpracę, przez to wszystko nie mam ochoty na jakieś towarzyskie rozmowy z nią :(

Gość gość
jak to rozegrać ? :(

Gość gość
jeszcze 1, 2 tygodnie miało być,

Gość gość
nie wiem jak można nie mieć za grosz wstydu i honoru czuje się okradziona również a ona zachowuje się normalnie jak gdyby nigdy nic zrozumiałabym gdyby poprosiła o przedłużenie terminu zwrotu bo teraz nie może czy coś a ona omija temat szerokim łukiem żenada żebym musiała się prosić i upominać o swoją kasę, to ona powinna się z tym źle czuć a nie ja

Gość gość
up

Gość gość
Wyślij jej listem poleconym za pokwitowaniem żadanie zwrotu pieniędzy.

Gość gość
Jak się upominalas i zwrot kasy to co ona ci powiedziała??

Gość gość
nie wiem teraz kompletnie co myśleć i jak się zachowywać wobec niej tym bardziej że kiedyś już bardzo się przejechałam na ludziach i naprawdę ciężko mi zaufać, szkoda że znów że dałam że tak nabrać widocznie za mało dostałam po d***e :(

Gość gość
Dobry zwyczaj nie pożyczaj!

Gość gość
21:38 odpowiedziała wymijająco nie mogę przytoczyć

Gość gość
Jeśli razem pracujecie to sprawa jest prosta... idziesz za nią do kibelka, tam chwytasz za włosy 2-3 razy walisz jej twarzą o umywalkę, potem wkładasz jej łeb do klopa, ze 2 razy spuszczasz wodę i po wszystkim oznajmiasz że ma 24h na zwrot długu wraz z odsetkami... gwarantuję że następnego dnia przyniesie pieniążki w zębach.

Gość gość
Powiedz wprost "kiedy będziesz mogła mi oddać te dwie stówy, bo potrzebuję?" albo zażartuj "słuchaj, co tam z moim siankiem, bo wiesz, już tylko suchy chleb i pasztet mi został"