Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladnalala

Okres:(

Polecane posty

Gość ladnalala

Witam. Mam 14 lat i od ok półtora roku miesiączkuje. Okres spóźnia mi się juz 8 dzien(jest wieczór wiec mam nadzieje ze dostane go w nocy). Zawsze się spoznial o 3-5 dni co jest chyba normalne w pierwszych 3 latach miesiączkowania, wiec się nie martwilam. Przyznam teraz jestem wkurzona bo w poniedzialek mam jechać do cioci, a zawsze boli mnie brzuch. Powiedzcie mi co zrobic, blagam :) licze na szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość ladnalala
Dodam ze przez 2 dni bolało mnie podbrzusze jak zawsze przed okresem

Gość gość
A seks uprawialas?

Gość ladnalala
Nie

Gość gość
Nalej sobie do wanny takiej dosc cieplej wody i polez,zrelaksuj sie i nie mysl w kolko o okresie.Powinno pomoc.Okres moze byc jeszcze nieregularny w tym wieku.

Gość gość
Nie jesteś aktualnie na zadnej diecie?Moze przechodzilad ostatnio jakas infekcje,zazywalas leki?To wszystko ma wplyw na miesiaczkowanie.

Gość ladnalala
Bralam gorącą kąpiel, ale zrobię to jeszcze raz

Gość ladnalala
tak, przyznam, bralam leki bo bylam przeziebiona i również ostatnio nie mam apetytu i jem mało, czasami tylko śniadanie i 4 tosty i to wszystko.

Gość gość
Mysle,ze nie ma sie czym martwic.

Gość gość
Moja droga,zawsze powinnas pamietac ze kilka dni przed jak i w pierwszym dniu okresu wystepuja bole brzucha,ogolne oslabienie,nerwowosc,brzuch robi sie twardszy,powinnas byc na to przygotowana,najlepsze sa srodki przeciwbolowe,nospa,pyralgina lub inne unikaj w te dni wysilku,jesli brzuch boli dalej zastosuj cieple oklady,niestety wiekszosc kobiet dotykaja te dolegliwosci,nie tragizuj,pamietaj o odpowiednim zabezpieczeniu sie w podpaski,podruze bywaja w te dni bardzo uciazliwe. Pozdrawiam

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi,troche mnie to niepokoilo,chyba najwyzszy czas udac sie po porade do ginekologa,mysle ze w koncu dzis w nocy dostane.

Gość ladnalala
Nadal go nie ma juz 10 dzień !!!! Co ja mam robic