Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak leczyć łupiez pstry

Polecane posty

Gość gość

staram się regularnie prać pościel ale przecież wiadomo,że nie będę prała tego codziennie. Bylam u dermatolożki i ta kazała mi zmieniać pościel, tak wiec zmieniam co tydzień. A i tak plamki wyskakują ( głównie na plecach i na dekolcie). Ogólnie teraz jak jest zima to nie ma takiego problemu Ale gorzej jest latem. Najgorsze jest toże zaczął mi sie pojawiać równiez na czole. Na linii pomiędzy czołem i włosami. Czy może przejść dalej na twarz?

Gość gość
Czytałam,że jeszcze sterydy mogą pomóc. Jestem zapisana do innego dermatologa w przyszłym tygodniu to jeszcze się o to dopytam. Chodziłam na fundusz, ale lekarz sobie olewał sprawę. A może po prostu nie wiedział jak leczyć? Ile stosowałas te kosmtyki zanim zobaczyłaś efekt?

Gość gość
Nie pakuj sie dziewczyno w sterydy. Jak będziesz jęczała nad uchem lekarzowiże chcesz sterydy to Ci na pewno przypisze ale poczyatj sobie o efektach niepożadanych U niektórych faktycznie daje to dobry efekt ale moiim zdaniem efekty uboczne są za duże. Poza tym po co się czyms takim faszerować jak można wypróbwoac inne sposoby, które są jeszcze bardziej skuteczne. No trzeba przez jakis czas stosować kosmetyki. Ogólnie uzywam 3. czyli emulsji, którą używam na ciało, szamponu oraz wcierki w skórę głowy ( wcierka 2x dziennie- jest wydajna tak więc mozna, i co mi sie podoba to to,że nie tłuści włosów). pityever nie są takie tanie, ale z drugiej strony w składzie maja o wielwe wiecej substancji przeciwgrzybiczych niz inne kosmetyki.

Gość gość
rozumiem,ze kupowałas w aptece? Możesz mi jeszcze napisać jak to było z utrwalonymi już zmianami? Bosama mam sporo plam na plecach . Lekarz mi mówił,że to zniknie ale juz sama nie wiem. Niektóre plamy są już od dłuzszego czasu. Czy da się to jakoś usunąć?

Gość gość
Tak. Skóra cały czas produkuje nowy naskórek Wiadomo,że odnownienie trchę trwa ale mozna wspomóc robieniem peelingów. U mnie to już wygląda o wiele lepiej jak delikatne piegi ale uwierzze wygladało to naprawdę źle. Ważne jest aby stosować preparaty na łupież pstrzy nie tylko na głowe ale rownież i na cale cialo tak aby grzyb sie nie roznosił. Co do kosmetyków to nie wiem czy są w aptece, ja zamawiałam sobie przez neta: http://pityver.pl/ . W sumie to mozesz się zorinetować czy są stacjonarnie.