Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Salamandra12345

Czego się spodziewać na wizycie u lekarza w 5t3d ciąży?

Polecane posty

Gość Salamandra12345

Ostatni okres miałam 6 stycznia, jedyny wolny termin u ginekologa to 13 luty (następny mam jakoś w połowie marca). Będę wtedy w 5 tygodniu i 3 dniu ciąży. Czego mogę się spodziewać na wizycie? Czy na akcję serca będzie jeszcze za wcześnie? Z pierwszą córką byłam w 6t4d ciąży i serduszko biło.

Gość gość
5 tydzień ciąży to zazwyczaj ten moment, w którym kobiety podejrzewają ciążę. W 5 tygodniu ciąży u zarodka już tworzą się kręgi oraz zawiązki mózgu i układu nerwowego. 5 tydzień ciąży to początek 2 miesiąca ciąży i 1 trymestr ciąży Badanie usg w 5 tygodniu ciąży nie jest konieczne, ale jeśli się na nie zdecydujesz możesz zobaczyć już zarodek. Pod koniec 5 tygodnia ciąży zarodek ma długość 2 mm - jest wielkośc***estki jabłka. Widać kulisty zawiązek głowy.

Gość gość
Ja trafilam za szybko, przez przypadek, z wynikami badan bo podejrzewala torbiel i okazalo sie ze to ciaza 4-5 tydzien, widzialam jak lekarka byla niezadowona i zaczela mnie specjalnie straszyc, ze jest pusty pecherzyk, ze jej nie podoba sie ta ciaza i ze pewnie nic z tego nie bedzie. Poszlam w 7 tyg do innej lekarki, bilo juz serce. W pierwszej ciazy poszlam w 10 tyg i bez spiny wszystko bylo juz ladnie widac. Zauwazylam ze lekarze nie lubia panikar lecacych na wizyte jak tylko 2 krechy zobacza. W sumie sie nie dziwie, bo o ilevlekarz ma gorsze usg, to naprawde nic nie zobaczy.

Gość Salamandra12345
Ja się o ciążę starałam i miałam podejrzenia, test zrobiony w 26 dc (cykle 27-28) był pozytywny, beta 173. Ja zwykle owulacje mam wcześnie, ok 11-13 dc. Więc to też nie jest tak że lecę zaraz po zrobionym teście. Po prostu nie miałam wyboru w terminie a chciałam pod koniec lutego, dlatego się zastanawiam co już mogę wiedzieć lub widzieć.

Gość gość
Raczej nic ciekawego ginekolog ci nie powie, no ale chociaz sprawdzisz czy jest cialko zolte....ja bym nie szla tak wczesnie

Gość gość
Mi lekarz powiedzial,ze cos niby pewnie sie dzieje,skoro zrobilam test i wyszedl pozytywnyale kazal przyjsc ok 8tyg.

Gość gość
Ja mialam bete 520 i na usg ledwo pecherzyk bylo widac.

Gość Salamandra12345
Podobno żeby coś zobaczyć na USG beta musi być powyżej 1000. No nic, skorzystam z tego terminu, nie zaszkodzi, niech sprawdzi czy wszystko jest na miejscu i czy nie trzeba się wspomóc jakimiś lekami. A miejmy nadzieję że w marcowym terminie zobaczę już bijące serduszko.

Gość A1986
Ja byłam na pierwszym usg w 5 tygodniu i 4 dniu.Lekarz widział już zarodek a nawet zmierzył tętno maleństwa!

Gość Salamandra 12356
O super! Mam nadzieje ze u mnie będzie podobnie!