Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domi22

ulewanie rocznego dziecka

Polecane posty

Gość Domi22

Drogie mamuśki, mój syn ma prawie rok a nadal ulewa. Przed świętami przestał a od jakiegoś tygodnia znowu zaczoł w dodatku ulewane jedzenie jest ciągnące jakby z flegmom. Dodam ze maly ząbkuje, i sie zastanawiam czy to nie przez to znowu zaczol ulewać po każdym posiłku. Wcześniej jak wychodził malemu ząb zauwarzyłam ze więcej ulewa nie wiem czy to ma związek.

Gość gość
Co lekarz na to? Dziecko zazwyczaj przestaje ulewac w momencie gdy potrafi już siedzieć. Dziwne żeby roczniak ulewał po każdym posiłku.

Nie byłam z tym jeszcze u lekarza jak mu nie przejdzie to w poniedziałek idę. Dobry miesiąc był spokój ani kropelki nie uał. Ze 4 dni temu wyszla mu jedynka a teraz chyba dwójka sie szykuje.

Gość gość
Przez rok czasu nie skonsultowalas z lekarzem dlaczego dziecko ulewa?? Na co czekasz? Bo nie rozumiem

Bylam u lekarza, ale dobrze przybierał na wadze to lekarz nie widzial problemu bo mówil ze dzieci do roku mogą ulewać.

Gość gość
Nie dodałas czego do jego diety? Może, to objaw alergii. Mój syn nigdy nie ulewal, tzn do 4 mies. pokarm wracał tylko gardla, ale nigdy nic się nie wydostawalo z buzi.Gdy miał 11 mies. złapał od brata infekcję jelitowa( taka mega biegunka), która ciągnęła się dość długo. Aby uspokoić organizm, lekarz zalecił dietę m. in sinlac i się zaczęło ulewanie. Przynajmniej raz dziennie, nie koniecznie po tej kaszy. Gdy odsyawilam mu sinlac, ulewanie zniknęło.