Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę ominąć leczenie tarczycy(nie lubię lekarzy,ale tarczyca sprawia,że tyję) i ćwiczyć z efektem?Jakieś wspomagacze pomagą,znacie takie? prócz jedzenia w ilościach śladowych?

Gość gość
w jaki sposób chcesz "ominąć leczenie tarczycy" ?

Gość gość
Nie możesz, bo nieleczona niedoczynność wpływa nie tylko na tycie ale na kondycję całego organizmu.

Gość gość
17.32-no chodzi o to,żeby schudnąć,ale nie chodzić po lekarzach.

Gość gość
nie da sie ominac leczenia,tarczyca jest jak przycisk wlaczenia w kompie,nie dziala prawidlowo i organizm nie dziala prawidlowo,dopoki nie uregulujesz hormonow tarczycy bedziesz tyla nawet od szklanki wody

Gość gość
zeby nie tyc TSH,ktore mozesz zbadac nawet prywatnie za 20-30 zl powinno wynosic gora 1no 1,5 jak masz wyzej bedziesz tyla i nadczynnosc bedzie sie zwiekszac tym samym i waga mimo nawet glodowki,tylko ENDOKRYNOLOG moze to zatrzymac dobrym ustawieniem hormonow tarczycy ,bez lekaza i hormnow regulujacych prace tarczycy nie schudniesz

Gość gość
Nie da rady, musisz zażywać leki, w przeciwnym razie i po zwykłej wodzie którą wypijesz to przytyjesz.

Gość gość
17.38-ja mam grubo ponad TSH.(2 lata temu miałam)Boję się brać te tabletki na tarczycę,żeby i one mi nie zwiększyły masy,bo i bez tego mam problem.

Gość gość
nie zwieksza ci masy,bo to sa sztuczne hormony tarczycy,ktore ci ladnie podkreca metabolizm,hormony ktorych ci brakuje i z ktorych braku wlasnie tyjesz,nie przyjmujac ich wlasnie zwiekszysz swoja mase,nawet mimo odchudzania takze kolezanko do lekarza,dobry endokrynolog zaczyna leczyc juz jak TSH wynosi powyzej 1.5 mimo ze normy sa 4.2

Gość gość
Ja mam autoimmunologiczną niedoczynność tarczycy, czyli Hashimoto i od czterech miesięcy jestem na żywieniu bezglutenowym i bezmlecznym. Do tego biegam, pływam, jeżdżę na rolkach/łyżwach. Pomogło na tyle, że zaczęłam chudnąć i zmniejszono mi dawkę tyroksyny. Ale póki co nie mam odwagi całkowicie odstawić leku. Tabletki na pewno nie zwiększą ci masy, bo wyregulują zbyt wysoki poziom TSH, od którego się tyje. Nie lecząc się robisz spustoszenie w organizmie.

Gość gość
jakie masz TSH? jaka waga przy jakim wzroscie? dobry endokrynolog tez zaczyna leczenie od razu z grubej rury od 50-do 75 mikrogramow letroxu,albo eutyroxu zalezy na co pojdziesz i kontroluje twoje tsh do spadku 1.jak nie pojdziesz sie leczyc zamienisz sie w tlusciocha i nic tu diety nie dadza,poza tym przy poglebiajacej sie caly czas nieleczonej niedoczynnosci wejda inne objawy,jak problemy ze sercem,zmeczenie,sennosc,depresja tego chcesz?

Gość gość
17.50-mam te objawy wszystkie.Depresję od wielu lat,więc depresji nie odczuję,ale serce mi nawala , śpię coraz więcej,ale przy wysiłku się nie męczę to jest pocieszające.I nie chcę rozpiski diety tylko np przy bieganiu,pływaniu i tańcu brzucha jakiś preparat co pomoże spalić mi to.Tylko,że większość pisze,że muszę to g****o leczyć.I to jest frustrujące.

Gość gość
A dwa euthyrox50 brałam tylko przerwałam w obawie,że to mi jeszcze tą masę zwiększy.

Gość gość
Jestes uparta. Sztuczne hormony nie powodują tycia, w tej chwili biorę 1×dziennie Euthyrox 75, już od roku. Wcześniej brałam 62, 5, a jeszcze wcześniej 50. Biorę hormony od 7 lat. Waga stoi. Aktywność fizyczna umiarkowana, jem umiarkowanie , 5 małych posiłków dziennie.

Gość gość
18.09-a ja lubię aktywność fizyczną,nawet dużą :)Więc może rzeczywiście jak zacznę to leczyć to efekty jeszcze lepsze będą.Jednakże perspektywa latania po lekarzach przeraża mnie.Do ginekologa też muszę,bo okresu od dwóch lat nie mam.;(

Gość gość
dajcie spokoj. jak jest madrzejsza od lekarzy to niech sie dalej sama męczy. panna ma wbite do głowy że "hormony tuczą" i nie przetłumaczysz...

Gość gość
18.22-przyznałam rację przecież.Jednak lekarze okropni są,będę z płaczem szła,ale pójdę.

Gość gość
Jednak myślałam,że obejdzie się bez leczenia.Ale pójdę.

Witam, cała masa wątków to spam wszelkiego typu, szczególnie zachwalanie czegoś cudownego, co ma wpływ na poprawę naszego zdrowia, ale z reguły rujnuje nie tylko zdrowie, ale i portfel. Dlatego jeżeli zależy Tobie na zdrowiu, a masz naprawdę chorą tarczycę, lub cierpisz na Hashimoto, to zajrzyj na stronę http://dietomat.pl/ i porozmawiaj z nami na czacie, poczytaj artykuły, a może zdecydujesz się na naprawę tego co nie działa w Twoim organizmie. Pozdrawiam

Gość gość
Skąd ta choroba sie bierze