Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. 2 dni temu uprawiałem z dziewczyną seks bez zabezpieczeń, o tej głupocie zdaję sobie sprawę i bardzo tego żałuję. Stosunek trwał dość krótko, bo oboje jesteśmy niedoświadczeni i kiedy czułem, że dochodzę wyjąłem członka z pochwy i delikatnie pomogłem mu na zewnątrz. Preejakulat wątpię, że został wydzielony, a jak tak to czułem podczas podniecenia, że został chyba na bokserkach, gra wstępna również była dość długa. Załóżmy, że były to dni płodne (nie jestem tego pewien, bo nie rozmawiałem jeszcze na ten temat z dziewczyną, ale załóżmy, że były dni płodne). Z informacji zaczerpniętej z internetu wiem, że w preejakulacie znajduje się znikoma ilość plemników, ale nie krążą różne teorie czy są one zdolne do zapłodnienia. I wiem, że wcale nie jest tak łątwo zajść w ciążę. Wiem, że nikt nie udzieli mi w 100% pewnej odpowiedzi, bo nikt nie ma testu ciążowego w oczach, ale chciałbym się dowiedzieć opinii osób bardziej doświadczonych ode mnie - jakie jest możliwe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże. Pozdrawiam.

Gość gość
owszem możliwe że zajdzie w ciążę -stosunek przerywany nie jest żadną formą antykoncepcji, szczególnie gdy stosuje go ktoś tak niedoświadczony. Wystarczyło że częśc spermy wypłynęła wcześniej przed wyjęciem członka. Test po 2 tyg. powinien wyjaśnic sprawę. kiedy ma mieć okres?

Gość gość
jakoś w połowie obecnego miesiąca

Gość gość
Nie wiem czy wypłynęło coś przed wyjęciem członka, ale znając siebie podczas masturbacji wytrysk najczęściej występował kilka sekund po tym jak doszedłem. A w sytuacji kiedy uprawialiśmy seks penis został wyciągnięty, gdy czułem, że zaraz dojdę. Możliwe że powstrzymałbym orgazm, gdybym nie "pomógł" mu kilkoma ruchami ręką na zewnątrz. Po tym wytarłem cała sperme z partnerki i już dalej nic nie robiliśmy.

Gość gość
Chcesz porozmawiać? Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i netporadnia.pl Godziny kontaktu: od 18.00 do 23.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać Cię w poszukiwaniu rozwiązań. Jeśli się z nami skontaktujesz, uzyskasz wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję. Zapraszamy.

Gość gość
skoro jesteś pewny to po co ten temat?? Wygląda na to że trafiliście w dni płodne -licząc standardowe cykle. Pozostaje zrobić test po terminie okresu a na przyszłość zabezpieczać się.

Gość gość
No wiesz, troche sie stresuje teraz. Ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie okej, bo wiem ze w ciaze tez nie zachodzi sie tak hop siup, wszystko zalezy tez od kobiety itp. A ten test ma byc zrobiony jezeli okres nie pojawi sie w odpowiednim terminie? (Wiem, ze moga sie spoznic). Czy jak okres nadejdzie to nie mam sie czym martwic??

Gość gość
Prawdopodobieństwo jest, ale niewielkie. Następnym razem pamiętajcie o zabezpieczeniu. Jesli dziewczyna nie dostanie okresu w terminie, to niech wykona test ciążowy.