Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co on może o mnie myśleć? Co powinnam zrobić? Czy mam jakieś szanse?

Polecane posty

Gość gość

No więc, trzy tygodnie temu zmieniłam szkołę, ponieważ przeniosłam się z rodziną do większego miasta. Ogólnie rzecz biorąc jestem raczej spokojną i stałą osobą, dlatego sama jestem zaskoczona, dość szybkim rozwojem moich uczuć względem jednego z chłopców ode mnie z klasy, tj, jestem nim zauroczona i zależy mi na dalszy rozwoju znajomości mimo, że prawie nic o nim nie wiem. Oboje mamy po 17 lat, on wygląda bardzo przeciętnie, nie ubiera się w żaden wyróżniający się sposób, jest dość niski, ma ciemne oczy i włosy, jeśli chodzi o charakter posiada małą grupkę przyjaciół (3 chłopców z klasy) z którymi spędza czas/ rozmawia na przerwach etc, jednak bardzo często można przyłapać go na staniu gdzieś z tyłu klasy samemu, z słuchawkami w uszach, często tępo wpatruje się w telefon, jednak zdaje się jakby nikt nie wiedział, jakie treści go tak pochłaniają, jednak nie ma problemu w wyrażaniu własnej opinii na tle klasy, lub przy występach publicznych, jest szczery do bólu, czasem nietaktowny, inteligentny jednak skupiony tylko na przedmiotach, które go interesują. Jeśli chodzi o wspólne zainteresowania, oboje lubimy ten sam rodzaj filmów (starsze, czarno-białe produkcje), w moim przypadku jest to jedna z moich największych pasji. Nasze interakcje ograniczone są do minimum, mimo to, jak na osobę nie należącą do jego przyjaciół, było ich i tak stosunkowo dużo, biorąc pod uwagę krótki okres czasu, jaki się "znamy" * Pierwszego dnia, gdy jakoś tak wyszło, że wychodziliśmy w tym samym czasie powiedział mi "pa" i pomachał, gdy mu odmachałam, uśmiechnął się i spojrzał w dół * na pierwszych wspólnych luźnych zajęciach nie do końca, wiedziałam z kim powinnam zajmować się przydzielonymi mi zadaniami, on podszedł do nie ze swoimi, pytając czy mam takie same, gdy stwierdziłam, że nie, znów zaczął wpatrywać się w podłogę (gdy mówił do mnie delikatnie się zacinał, można było wyczuć, że jest delikatnie zdenerwowany, bo przeważnie mówi głośno i bardzo wyraźnie.) * przed naszą "pierwszą rozmową" byłam w stanie przyłapać go na patrzeniu na mnie dwa, trzy razy dziennie w czasie całego dnia w szkole, po niej zauważyłam, że jest w stanie obracać się w moim kierunki po kilka razy w ciągu jednej lekcji. Znajome z klasy utrzymują, że on się z nimi przyjaźni, co najmocniej widoczne jest na różnego rodzaju portalach społecznościowych (komentuje tego typu treści w pozytywny sposób), jednak w szkole nie wykazuje on nimi żadnego zainteresowania, nie wita się z nimi, nie żegna, o rozmowach nie wspominając. Moje pytania są następujące: czy jest możliwość, że on ma na mój temat jakieś bardziej konkretne zdanie (jeśli tak to jakie), co powinnam zrobić, aby móc łatwiej zobrazować sobie sprawę, i aby w delikatny sposób zachęcić go do siebie, nie będąc nachalną i wreszcie czy mam u niego jakiekolwiek szanse, czy może na odwrót najprawdopodobniej żywi do mnie jakieś negatywne uczucia? To wszystko wydaje mi się strasznie zagmatwane i naprawdę tego nie rozumiem, bo jestem w takim położeniu po raz pierwszy. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość gość
może spróbuj się z nim po prostu zaprzyjaźnić... chłopcy w tym wieku to ciężka sprawa, pamiętam że sama jak byłam w liceum nie potrafiłam się z żadnym bliżej skumać. swoją drogą, uroczo się czyta Twoją historię :) powodzenia życzę i szczęścia!

Gość gość
powinnaś się zabić

Gość gość
Jesteś sierotą? Mamie to opowiedz to ci poradzi :-D