Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do biusciastych

Polecane posty

Gość gość

Jak to u was było? Ja zaczynałam z 75G, przed porodem miałam już 75L. Po porodzie karmiłam 3 miesiące piersią nosząc za mały stanik bo już nigdzie nie było na mnie rozmiarów. Strasznie się meczylam szczęście w nieszczęściu że nawalu pokarmu nie miałam i zanikł. Mam wiecznie obolałe ramiona i odparzenia pod biustem. Czy jest tu ktoś z takim problemem? Gdzie kupujecie staniki? Mi już ręce opadają...

Gość gość
Nawet mnie nie strasz. Ja tez jestem cycolina i jestem teraz w ciazy. Strasznie sie boje jak to bedzie podzas karmienia

Gość gość
Dodam, że aktualnie mam 75O

Gość gość
O f**k. 75o?? Ja miałam max 80i jakoś pod koniec jednej ciąży . Teraz wciskamy się w 70h, choć ledwo, ale jak schudnę z 6 kg to będzie jak ulał;) pręgi, odciski, wszystko znam. zaczynałam nie wiem od ilu, bo takich staników u nas wówczas nie było (jestem rocznik 82), ale pamiętam, że w wieku 15 lat miałam pod biustem 65 i trzeba było oczywiście namioty zwężać . Teraz kupuję tylko w dalii, on-line, sklepy stacjonarne też mają, cena do przyjęcia, firma polska, dają radę jakościowo, rozmiarówka zgodna z tabelą. Przy rozmiarze o zastanawialabym się poważnie nad operacją, zresztą teraz już powoli się zastanawiam. Jest refundacja przez NFZ, w szczegóły się nie zagłębiałam. Współczuję i pozdrawiam

Gość gość
przed ciąża 70f, przy nawalach75k, teraz 8miesiecy karmię i mam 65h.

Gość gość
Też się zastanawialam na operacja ale wymóg jest że jedna pierś musi ważyć ok 2,5 kg. W sumie swoich nie ważyłam no bo jak.. najgorsze że w każdym biustonoszu ramiączka mi się skrecaja, i nie spełniają swojej roli, tylko wrzynaja się okrutnie. Czasem mam starty naskórek do krwi. Kręgosłup krzywy, bóle pleców i karku. No i oczywiście problem z uprawianiem sportu. Biegać się nie da, ubrania za duże muszę kupować bo w biuście się nie mieszczę i mimo że mam rozmiar 40, to muszę kupować ubrania 44-46.

Gość gość
To ja od 70h. Mam biustonosz sportowy freya, nie pamiętam modelu, ale flagowy więc łatwo znaleźć. Jest jak najbardziej ok.Co do ciuchów to wiadomo, teraz i tak jestem większa więc jest trochę lepiej ale ważąc 5o kilo z biustem g to ciężko było coś dobrać więc rozumiem. A po dwójce dzieci to niestety bakłażany się zrobiły i tylko jakieś operacyjne podciagnięcie wchodzi w grę żeby toto jakoś wyglądało. Teraz i tak nie jest źle, bo mozna normalny biustonosz dostać. 20 lat temu była tragedia, przeszywanie na obwodzie, babcine kolory i wzory. A dobrze dobrany biustonosz nie powinien mieć ramiączek, które się wrzynają czy przecinają skórę! Poszukaj w okolicy dobrego sklepu z brafiterką i zacznij lepiej żyć

Gość gość
Kocham was dziewczyny bo myślałam, że mam giga biust a okazuje się że nie jest tak źle. Przed ciąża 75 e, w ciąży i nawale 80i teraz mam 80 f. Staniki kupuje tylko ava. Bardzo wygodne, zabudowane, solidne i tanie. Całe szczęście nic mnie nie boli i nie mam odparzeń ale kręgosłup się odzywa.

Gość gość
Przed ciążą 65GG angielskie (czyli polskie ok. 65L - tabelkowo, bo z polskich noszę tylko Ewę Michalak, a ona ma rozmiarówkę jak angliki tylko na szczęście ciaśniejszą). Pod koniec ciąży 2 miski więcej, 30HH (65N) z przedłużką (nie chciałam inwestować w większy obwód, który potem byłby za duży), po porodzie w nawale jeszcze dodatkowe dwie (tu już bylo ciężko, bo powyżej brytyjskiego J mały wybór, poniżej nie ma problemów), potem jak się laktacja unormowała, to wróciło to tego 30HH. Karmiłam w stanikach Ewa Michalak i samodzielnie przerobionych np. z Panache. Ale najważniejsze: autorko, IDŹ KONIECZNIE DO BRAFITTERKI. To, o czym piszesz (ból ramion, odparzenia) to ewidentne oznaki kompletnie ŹLE DOBRANEGO stanika: za duży obwód, złe miski. Znam to, wcześniej cierpiałam tak samo nosząc 80F...

Gość gość
pytanie z innej beczki i intymne, ale jak wygladaja Wasze sprawy łózkowe? czy Wasi mezowie sa fetyszystami i maja swira na punkcie Waszych biustow? czy seks wyglada normalnie, czy ciagle tylko hiszpan itd?

Gość gość
sex tel 708-877-543 wew 25 Jeżeli marzysz o czymś gorącym, namiętnym lub bardzo ostrym, a nie masz z kim tego przeżyć, to zadzwoń do naszych dziewczyn na pewno będziesz zadowolony. Znajdziesz tu wszystko czego możesz zapragnąć: od sex telefonu, przez sex nauczanie, aż do fetyszu i bardzo ostrej dominacji.

Gość gość
To ja mająca teraz 80 f. Jeśli chodzi o relacje łozkowe to trochę ciężko stwierdzić bo np wg mnie nie wiem jak u 'normalnych ' :) ale mój mąż nigdy nie był jakimś maniakiem dużych cycków, bardziej zwracał uwagę na pupy. Po tym jak mnie poznał zakochał się w moich cyckach i miał fazę na hiszpana, wytryski tylko na piersi i na widok falujących w sensie spuszczał się po chwili. Teraz po latach dalej je kocha, ale np już nie ma hiszpana i tych wytryskow ale za to bez cycka nie może zasnąć. Za to strasznie krępuje mnie to jak się inni faceci zachowują na widok moich cycków.

Gość gość
Jak wyżej: do brafitterki marsz. Pewnie się okaże, że obwód masz z 10 cm mniejszy, a miskę o 3 czy 4 większą ;) Pozdrawia dawne 75E, po brafittingu 65J.

Gość gość
Obwód mam już tak ciasno dobrany, że jak zapinam stanik, robią mi się fałdki i ledwo wsadzę palca. No bardziej ciaśniej się nie da. Ramiączka były by ok, bo noszę szerokie, gdyby tylko nie zwijamy się w sensie w serpentynke. Poza tym przy takim ciężarze, nawet obwód ciasny nie daje rady unieść biustu. Byłam u brafitierki ale musiała mi źle pomierzyć, bo mierzyła w staniku, a to nie jest adekwatny wymiar. Kupiłam stanik przymierzając w specjalistycznym sklepie z dużymi rozmiarami i był by ok gdyby nie te ramiączka. Też mam bakłażany of course, przy takim rozmiarze żadba naturalna pierś nie będzie wyglądała jak z filmów xxx. Jeszcze po ciąży to już w ogóle koszmar. Już zaczęłam się nawet chłopaka wstydzić bo jak usiądę to biust mam dosłownie na kolanach...:( Jak słyszę że dziewczyny narzekają że mają mały biust, to na prawdę nie wiedzą jakie mają szczęście. Ja bym dużo oddała, żeby mieć normalne oiersiatka w rozmiarze max C. Zero problemów z bluzkami, kurtkami, zero problemów z ćwiczeniami. Zdrowy kręgosłup, koniec z bólami głowy.

Gość gość
80fto nie są wielkie melony. To normalne spóre piersi. Dużo kobiet ma takie piersi, tylko o tym nie wie bo wciska się w sztandarowe 75c.

Gość gość
A umiesz poprawnie założyć stanik? Bo jak nie to pól biustu trafia ci pod obwód i masz fałszywe poczucie ciasności. Co do ramiączek: nie powinny się zwijać, albo kupiłaś stanik fatalnej jakości, albo coś jest nie tak z regulacją tych ramiączek.

Gość gość
Ja mam 75E używam staników Freya. Jestem mega zadowolona. Nic nie wychodzi, ładnie kształtują są najlepsze

Gość gość
Mam dobrze pod biustem przylegający, nie wychodzi mi pierś dolem, fiszbina przylega do skóry, jak zakładam jeszcze specjalnie układam pierś w misce. Stanik kosztował ponad 200zl więc byle jaki nie jest, w sumie w każdym mam ten sam problem z ramiączkami.

Gość gość
A jakiej firmy jest ten stanik?

Gość gość
ja przed ciązą 75 e ,w ciązy dwa rozmiary więcej ,teraz wróciło do normy i znowu 75e

Gość gość
memka dziś a mnie szlag trafia, jak widzę takich żałosnych spamerów, jak ty!!! :o