Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z miesiaca na miesiac zaczyna mi brakowac do kolejnej wyplaty

Polecane posty

Gość gość
Gosc 9:15 Podpisuję sie pod tym obiema rękami. Pelno teraz takich roszczeniowych malolatow.

Gość gość
podliczylam sobie i poszlo ok 350zł na iine wydatki.2 razy urodziny.ok 130zł. zajecia na basenie 100zł.basen 60zł.tydzien temu tez basen 60zł.razem ok 350zł. ale caly czas brakuje mi 200zł. bo nic takiego nie kupowalam. same zakupy spozywcze w ciagu tyg.

Gość gość
dzis byla pomidorowka.Zostaly mi drozdze robie racuchy drozdzowe z jablkami.koszt nie duzy. Sniadanie pasta jajeczna aby bylo lzejsze dalam lyzke majonezu a reszte jogurtu naturalnego.a na kolacje mam reszte makaronu i ruzy to zjemy na mleku. napewno nie prezejde na delme- bo mi margaryna przez gardlo nie przejdzie.przestalam kupowac bonduelle , zaczne kupowac tansze marketowe. a w sumie jakos ta sama. na czym mozna jeszcze przyoszczedzic. co jesc co gotowac aby bylo taniej i w miare zdrowo.?

Gość gość
zupy cały wielki gar a starczy na 2- 3 dni dania z makaronem i warzywami i sosami np. makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym , makaron ze szpinakiem, makaron z duszoną cukinią, bakłażanem i pomodorami nie koniecznie od razu z mięsem, tak samo gotujesz gołąbki, mielone z 1kg masz żarcie na kilka dni, na drugie śniadania owoce, no i dania typowo mączne placki, racuchy, naleśniki, warto robić więcej na kilka dni co możesz to mrozisz, na kanapki pasty serowe, warzywne, jajeczne, rybne, radziłabym ci wprowadzić do menu więcej warzyw, wydaje mi się że warzywa z tego wszystkiego są najtańsze ja np. na drugie śniadania robię sobie placki z marchwi, selera, jabłka, cukini, banana, w zależności na co mam ochotę plus płatki owsiane i jajko

Gość gość
zupy na korpusach lub skrzydełkach tanio

Gość gość
a i dania z kaszami

Gość gość
autorko - czytam i zastanawiam się nad dwiema sprawami. Po pierwsze czy nie możecie znaleźć lepiej płatnej pracy. Zawsze starałam się zarobić więcej i lepiej zjeść, zamieszkać, wyjechać itp. niż rezygnować ze wszystkiego... wiem, że nie jest łatwo o pracę, ale skoro z miesiąca na miesiąc Wam brakuje to lampka powinna się zapalić, córka rośnie i jej potrzeby też, wszystko coraz droższe... A druga kwestia to taka - co Twój mąż na to? Bo, że chodzi półgłodny to już przeczytałam /facetowi placek z jabłkiem na obiad a na kolację ryż na mleku?/. Może on ma jakiś pomysł na poprawę Waszych finansów albo pomysł gdzie można oszczędzić.

Gość gość
jaki placek na obiad byla pomidorowka.Na podwieczorek racuchy drozdzowe z jablkami.a maz zje sobie kielbase albi podsmazy sobie mieso z zupy. c o on na to nic. ja jestem glowa rodziny. wyjechanie gdzies kiedy zycie mas sie poukladnae, czyli mieszkanie,mprace dziecko szkole jest ciezko.

Gość gość
A dlaczego coś z tym nie zrobisz? skoro ci brakuje to albo za mało zarabiasz albo za dużo wydajesz. Jeżeli to pierwsze to poszukaj nowe pracy i już. Zawsze można też założyć coś swojego. Ale większość ludzi niestety zamiast wziąć się do roboty po prostu marudzi. Jeżeli nie chcesz do nich należeć to do roboty. Na początek polecam http://billbellens.com/ i kurs "droga do sukcesu" gdzie zmienisz całkowicie podejście do wszystkiego i nabierzesz motywacji :)

Gość gość
http://www.kulinarny-blog.pl/placki-z-kaszy-gryczanej-z-marchewka-i-slonecznikiem/ powiem ci że od kiedy wiecej mam warzyw w swoim menu to mniej wydaje, to samo z zupami i najlepiej robić większe zakupy raz w tygodniu a jeszcze lepiej ułożyć jadłospis na cały tydzień i pod niego robić zakupy nie kupujesz niepotrzebnych produktów wtedy, jeśli to zadziała to np. w weekendy możesz ugotować coś lepszego coś lubicie a jest drogie

Gość gość
nie kazdy nadaje sie do prowadzenia firmy.

Gość gość
mam miesiecznie 2000zł na reke.nigdzie nie znajde za wiecej.Napewno nie na miejscu.A w innym miescie dodac koszty dojazdu na to samo wychodzi + czas. Pewnie ze szukalam ale wszedzie na samym poczatku oferuja najnizsza. Dorobic tez za bradzo nie ma gdzie.

Gość gość
no to autorko musicie przeczekać trudny okres w miedzczysie wysyłaj cv nic nie tracisz a może trafi się coś lepszego

Gość gość
i przerzuć się na produktu marketowe cena o wiele niższa a nie ustępują jakościowo

Gość gość
Niech maz mysli jak zarobic kase. A nie kobieta ma sie martwic.zajmujesz sie domem chodzisz do roboty. A on co? Pewnie 8 godz i lezy potem na kanapie z piwem i papierosem. Co to za mezczyzna co zarobic na dom nie potrafi. Same jestescie sobie winne

Gość gość
moj akurat nie pije ani nie pali.

Gość gość
To jest kpina i prowo. Podsmazac mieso z zupy? Co to ma byc. Moze kawal pasztetowej podsmaz na patelni, bedzie mial na goraca i tlusto. Ja zarabiam najnizsza, maz ok. 2400 , mamy kredyt i dziecko szkolne i nam starcza, wiec... a nie jem kiesa z zupy podsmazonego.

Gość gość
tak np,.udko czy skrzydełka.Obskubie czesc do zupy a jak zostanie maz wrzuca na patelnie, przyprawe do kurczaka i tak je.

Gość gość
tłusto, niezdrowo i drogo i dziwisz się czemu kasy wam nie starcza

Gość gość
jak drogo? ale przeciez nie jada tego codziennie tylko raz na jakis czas.

Gość gość
Beznadziejne jest takie zycie. Nic nie odkladacie, a nawet wam brakuje to musisz albo dorobic albo zmiejszyc wydatki. Mam nadzieje, ze macie jakies oszczednosci. W razie choroby badz nieprzewidzianego wydatku--- KLAPA.

Gość gość
a jeszcze dojdzie dentysta córki. kilka stów poleci. dobrze ze w tym miesiacu mam wiecej o jakies 1300zł.dodatkowe zlecenie.od piątku wydałam zaledwie 30zł.wiec zostało mi juz tylko 70zł. mamy co jesc bo mieso mam na kilka obiadów. dokupie warzywa, jajka i starczy

Gość gość
1. Macie 3500-1100=2400 na zycie dla 3 osob (jedzenie, chemia, ubranie i inne). To wcale nie malo 2. Ty zarabiasz 2000 a maz 1500? Hmm dziwne 3. Brakuje Ci na podstawowe rzeczy a planujesz dentyste za kilka stow? Przeciez wiele rzeczy dzieci maja na Nfz (rowniez aparat korekcyjny). Problemem nie jest brak pieniedzy tylko zle ustawione priorytety.