Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Węgiel kamienny gdy się pali ogniem nie jest trujący. Brunatny też .

Polecane posty

Gość gość

Piece manualne są źle projektowane, dlatego smród z komina. Widać to co leci z komina.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wegiel brunatny to najgorszy śmieć wśród wegli. Osadza się w kominie, to o czymś świadczy. Dobrej jakości węgiel nie jest trucicielem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kto się zna na rzeczy ten wie o co chodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a to co nam sprzedaja za 800 zl /tona to jest kamienny czy brunatny? o co chodzi z tymi zlymi piecami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Osadza się wtedy gdy się tli. Czyli nie pali ogniem. Musi być dobry ciągu. Najgorsze jest spalanie mebli z Niemiec te z politurą lakieru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zły piec to taki, w którym jest niska temperatura spalania z powodu płaszcza wodnego lub niewłaściwej ilości powietrza oraz złej gratulacji węgla. Czynniki te decydują o emisji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mamy inżynierów tyle, a do tej pory nie zbudowali taniego pieca , który spala dokładnie węgiel. Wstyd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
koksowniki najlepsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najwiecej zawszd mają do powiedzenia marketingowcy specjaliści - czyli oczywiście polecanie nowych piecy z rurą wylotową bez zastawki i palenie w dużej temperaturze i węgiel schodzi haha:) Stary piec i umiejetnosc palenia podstawa, nie dawajcie sie bałamucic!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×