Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolejna foto kampania o karmieniu piersią kilkulatków

Polecane posty

Gość gość
mam to w d***e

Gość gość
Kp tak ale noworodka- wtedy jest to smaczne i piękne.Kp ponad rocznego dziecka większość ludzi nie bez powodu napawa odrazą i kojarzy się bardzo niesmacznie...Jednak oczywiści wasze małpy wasz cyrk. Byleby nie atakować innych tym ohydnym widokiem.

Gość gość
Uważam, że KP na tych zdjęciach to drugorzędna sprawa. Mnie osobiście szokuje to, że matki tam występujące to niemal same otyłe hipopotamy! I ta olbrzymia otyłość mnie zniesmacza a nie to że karmią piersią.

Gość gość
pedofilia- zobaczylam pare zdjec i zaluje

Gość gość
O ile kp niemowlaka nie wzbudza w ludziach zniesmaczenia o tyle na tych zdjęciach wszystko jest prawie fuj! Jest jedno jedyne zdjęcie gdzie matka trzyma dziecko siedzące ale to niemowlę ale obok starszak z cycem...jak sie to zasłoni to zdjęcie znośne. Ja sie pytam po co ta nagość w tych sesjach? Kazda normalna matka karmi dziecko w ubraniu a nie kilkulatek z mamusią nago. Dodatkowo promuje sie tu chyba otyłość i stawia sie w takim świetle mamy karmiące :/ Fuj, nie wiem jak sie komus to moze podobać.

Gość gość
Dla mnie też taka sesja jest niesmaczna. Sesja, nie karmienie kilkulatków piersią. Uważam że to wybór każdej matki ile dzieci karmi, jak długo i czy w ogóle podaje pierś, tak samo jak spanie z dzieckiem i inne aspekty pielęgnacyjno- wychowawcze. Ale nie rozumiem robienia z tego demonstracji. Nie pojmuję co kieruje kobietami które swoje roznegliżowane ciało pokazują w internecie. Piękno matki karmiącej? Nie, to nie jest piękne. Zwłaszcza w tej kampanii na pewno nie wzgkędy estetyczne kierowały wyborem modelek, Tak, wiem teraz jest modne twierdzenie że naturalne jest piękne i trzeba pokazywać celulit, rozstępy, łysinę, obwisłą skórę... ale to mnie nie przekonuje. A już na pewno nikt mnie nie przekona że w jakikolwiek sposób piękna jest znacząca nadwaga albo otyłość. To jest po prostu niezdrowe i nie kumam promowania czegoś takiego. I jak to się w ogóle ma do zdrowotnego aspektu karmienia piersią? Mamusia która wygląda jakby cheesburgery przegryzała czekoladą, pokazuje że podaje pierś dziecku ze względów zdrowotnych, bo to optymalny sposób żywienia? A co z intymnością, bliskością? Nie rozumiem ludzi którzy mają parcie na pokazywanie własnego, nagiego ciała, w tym nieokrytych piersi, bez względu już na estetykę, ale również- jak to ich kręci, ich sprawa. Ale na tych zdjęciach są ich malutkie dzieci, często również ledwie ubrane, z sutkiem mamy w buzi. I to jest atmosfera bliskości? Ta magia karmienia piersią? Sprzedawana w internecie? W czasie sesji zdjęciowej dzieci miały to poczucie intymności, cały czas i uwagę mamusi? Widziałam też filmiki karmienia tandemu, mama leży zupełnie rozebrana, od pasa w górę, niemowlę ssie spokojnie, a starsze dziecko rękami miętosi pierś i znudzone językiem drażni brodawkę, śmiejąc się do mamy. To już było chore, inaczej nie da się tego nazwać. Kurcze, niech się kobieta rozbierze, pobawi się własnymi cyckami przed kamerą i to pokazuje jak ją kręci, ale z dziećmi? Gdzie szacunek dla nich, gdzie ta więź emocjonalna, gdzie ta sfera prywatności? Bo dziecko nie jest świadome że obraz jego z nagą piersią mamy trafia do milionów widzów. A nie wierzę że w życiu dorosłym zupełnie nie będzie mu to przeszkadzało.

Gość gość
22.11 100% racji -ta baba z opisu potrzebuje psychologa ..A te fotki -turpizm .Zaniedbane, monstrualnie nieraz otyłe kobiety Raczej ..echhhhhh nie chcę ich obrażać ale czegos w życiu im brakuje .

Gość gość
Ciekawe, czy za dziesięć lat te dzieciaki będą zadowolone, że w internecie krąży zdjęcie, jak rozebrane miętolą cycka spasionej matce. Czy ktoś w ogóle pomyślał o intymności tych dzieci? Przecież one są prawie nagie. I po co? Karmiłam piersią, ale nie rozbierałam w tym celu siebie ani dziecka. Gdyby moja matka zrobiła sobie ze mną takie zdjęcie i je upubliczniła, nie chciałabym jej znać.

Gość gość
Nadrabiają więzią z dziećmi.

Gość gość
fuuuu

Gość gość
cha cha cha, kampania powinna mieć tytuł : karmienie piersią odchudza, ale tylko rozum

Gość gość
Obrzydliwość. W dodatku tam są prawie same grube krowy. A ponoć karmienie piersią odchudza :D

Gość gość
No, ta waga też trochę mnie zdziwiła. Bo te, które są tam grube to są na serio grube, a nie po prostu 5kg+

Gość gość
Właśnie dlaczego na tej sesji i matki i dzieci są w bieliźnie?Ja jakoś nie rozbierałam ani siebie ani dziecka di majtek.Tu mi się coś nie zgadza.Dla mnie kp jest oczywiście naturalne,ale w zaciszu własnego domu,no i nie kilkulatka.

Gość gość
Matki kp tak się piekliły na każdym temacie nt. owego karmienia (ja też kp ale byłam poza szanownym oburzonym gronem) że to jest WIĘŹ i te spojrzenia w oczy bla bla bla że to tylko przy kp a matki butelkowe są gorsze-nie widze na tych zdjęciach żadnej więzi. Dzieciak patrzy gdziekolwiek. Podobno kp tak wspaniale odchudza-no widac po paniach... okruszki normalnie. Nie rozumiem nagości na każdej niemal sesji zdjęciowej z udziałem mam karmiących. Czy to jest jakos powiązane?? Nagość-kp? Nawet w domu mamy mają koszule na guziki, ja kupiłam wiele bluzek do kp. i to takich ktore wyglądają na normalne a nie przeznaczone do jednego. Mamy kp niby tak dbają o dziecko ale nie dbają o jego intymność sprzedając takie zdjecia w sieci bo o ich to juz nie wspomnę. Nie dbają o to jakie sytuacje te dziecko bedzie przychodziło przez ich ekshibicjonizm. Wszedzie powszechnie wiadomo jak ludzie mysla o kp tak wielkich dzieci i nie wierze ze dzidcko bedzie szczęśliwe ze przeciera szlaki zeby to było normalne (bo nie było i nie bedzie) a samo obrywa. Decydowanie za dziecko w takich kwestach... Masakra jaka bezmyślność ze strony mam...

Gość gość
Dla mnie bardziej obrzydliwe jest dawanie dzieciom parówek

Gość gość
Jako mama powiem tak. KP oczywiście, ale u kilkulatka to zwykłe pieszczenie się, ponieważ jak wiadomo, przyjmuje już stałe pokarmy. Dodatkowo, nigdy nie lubiłam afiszowac się z KP. Wychodziłam do drugiego pokoju, nakrywalam dyskretnie pieluszka pierś i buzie dziecka. Zdjęcia rzeczywiście jak promowanie mega otylosci. I niesmaczne, niektóre dzieci duże, za duże. :(

Gość gość
Na forum GW był kiedyś krąg takich agresywnych kobiet od forsownego kp .Krytycznych opinii nie przyjmowały .. Kiedyś jedna dała foty z fb -akurat gruba nie była jak te ze zdjęć :O za to- wywalony demonstracyjnie z bluzki obwisły zwiędły cyc jak u Murzynki z Kamerunu oraz uczepione tegoż cyca ok 5 (co najmniej ..) letnie dziecko .Jakoś miłości tam nie było widać za to niemłodą kobietę z zaciętą miną typu "jestem najmądrzejsza" Nie wiem czemu to miało służyć ,chyba utwierdzaniu się w słuszności swoich racji .

Gość gość
hmm obrzydliwe te zdjęcia :( kobiety jakieś stare , grube i te dzieci tak miętoszą te piersi bleeee