Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam, od jakiegoś czasu źle się czuje , mam zadyszke po małym wysiłku, czuje się osłabiona. Myślałam że to powilkania po ostatniej infekcji dróg oddechowych. Wiec zrobiłam test i wyszedł negatywny wiec z spokojna głową poszłam do lekarza ten wysłał mnie na skan klatki dał inhalator salamol który nie pomagał i w końcu lekarka dala mi hydroksyzyne. Zrobiono mi ekg i krew wyniki dostane w poniedzialek. Brałam te wszystkie leki plus plastry antynikotynowe bo myślałam że zadyszka może być spowodowana paleniem. Wczoraj zobaczyłam na bieliźnie brozowe plamki. Dziś znowu je zobaczyłam nie ma ich dużo. Tylko trochę . Obliczylam wszystko i wychodzi ze mogłam zajść, jest tydzień przed okresem wiec zrobiłam test i wyszła mi blada ale widoczna druga kreska. Czy to możliwe żeby tyle przed okresem dostać pozytywny wynik ? A jeśli jednak ciąża to mogłam mocno zaszkodzić biorąc leki myśląc że jestem chora

Gość gość
Jesteś w ciąży. Co do zaszkodzenia lekami czas pokaże

Gość gość
Badz dobrej mysli. We wczesnej ciąży zarodek jest chroniony.

Gość gość
Autorka to ściemniara, albo kretynka. Jest tydzień przed okresem, więc owulacja była tydzień temu. Przez tydzień autorka zdążyła wziąć wszystkie leki i stwierdzić, że nic nie pomaga i zrobić kilka badań, bo ma zadyszkę, a zadyszkę ma dłużej niż ten tydzień. Jeśli zadyszka jest dłużej niż tydzień, a ciąża może mieć kilka dni, to jakim cudem zadyszka może być objawem ciąży?

Gość gość
spólczuje

Gość gość
Ja nie twierdzę że zadyszka to objaw ciąży. Zadyszka zaczęła się w czasie owulacji . Trzy dni po stosunku nie mogłam złapać tchu dlatego zrobiłam test skoro był negatywny to zaczęłam przyjmować leki przepisane od lekarza. Musiałam wziąć zwolnienie w pracy ponieważ nie mogłam oddychac. Wstępnie lekarz powiedział ze pierwsze badania wskazują ze wszystko jest ok i mam hiperwentylacje ale musze czekać do pon na wyniki krwi żeby sprawdzić czym może być spowodowana. 22 był dzień owulacji i wtedy wspolzylam czyli jest to dwa tyg a nie tydzień po owulacji

Gość gość
Raczej trudno żeby wyszedł ci pozytywny test 3 dni po domniemanym zapłodnieniu...

Gość gość
Ostatnia miesiaczka 13 stycznia owulacja 22 tylko wtedy wspolzylam a teraz jest 4luty i ma 10lutego powinien być okres . Zrobiłam 3 testy wszystkie pozytywne , jeden zrobiłam how many weeks i jest tam 1-2 week. Skoro to nie ciąża to co? Mi samej ciężko w to uwierzyc, może jestem na coś chora przecież pisałam wczesniej ze miałam dziwna zadyszke która może być spowodowana wieloma chorobami .

Gość gość
Czyli twierdzicie ze 6 dni przed @ test nie może wyjść pozytywnie ?

Gość gość
No w końcu jakoś jaśniej napisałaś. Ja myślę że faktycznie możesz być w ciąży ale lepiej poczekaj jeszcze z tydzień lub dwa bo przed terminem miesiączki często dochodzi do ciąży biochemicznej. Jak pp terminie miesiączki daj nie będzie jej a testy pozytywne to idź na betę albo od razu do lekarza.

Gość gość
W tym momencie może już być test pozytywny