Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aktywnamama

prosze o porade o chusty i nosidelka

Polecane posty

Gość aktywnamama

witam. jestem jeszcze w ciazy ale mysle o nabyciu chusty lub nosidelka dla dziecka. jestem bardzo aktywna osoba i w dodatku mam psa o ktorego trzeba zadbac wyjsciem na spacer i moim zdaniem tutaj wozek odpada. tylko mam do was pytanie bo bardziej przekonuje mnie nosidelko wydaje mi sie bardziej godne zaufania. ale czy takiemu nowonarodzonemu dziecku bedzie dobrze? chodzi mi o jego kregoslup i bioderka. prosze o pomoc doswiadczone mamy.

Gość gość
Chusta zdecydowanie

Gość aktywnamama
niewiem czemu ale wlasnie chusta u mnie nie budzi zaufania bo boje sie ze dziecko moze wypasc albo spasc mi ta chusta bo sie polizuje. chyba bym musiala sie porzadnie do tego przystosowac

Gość gość
Tylko i wyłącznie chusta dla najmłodszego dziecka. Mnie też na początku przerażały te metry materiału i że się nie nauczę, ale to nie takie trudne. Dziecko jest ściśle przylgnięte do ciebie. Używałam doraźnie i szczerze polecam. Nosidła dla starszych dzieci i to też tylko wybrane.

Gość gość
Jeżeli chusta to radzē jak najwcześniej. Ja moją córkę zapakowałam w chustę pierwszy raz jak miała 5 miesięcy i tylko nerwy jej tym nadszarpnęłam, niestety już nie daje się zniewolic. Czekam aż samodzielnie usiądzie i będę mogła wypróbować nosidło.

Gość gość
Nie ma nosidelek dla noworodkow, to jest zbyt wiotkie dziecko na nosidelko, możesz mu tym krzywdę zrobić, pierwsze nosidelka są chyba od 3 msc. Życia. W chustę możesz go ciasno spowinac ale to lepiej samemu się nie uczyć tylko wynająć doradce chustowego który nauczy dobrze wiązać. Ale z drugiej strony- nie boisz się z psem i dzieckiem w chuście? A co jak pies cię pociągnie, potkniesz się itp? Albo jak pies zacznie mocno szczekać, dziecko zacznie ryczec na całe gardło to co będziesz biegła do domu z nimi? Ja też mam psa, chustę i nosidelko i nie podejmuje się wychodzenia z psem ani w chuście ani w nosidle. Tylko że mój pies jest silny dosyć.

Gość gość
A jak TY chcesz noworodka/niemowlaka wsadzić do nosidełka? Kupiłam raz nosidełko z wkładką dla niemowlaka - od razu odesłałam do producenta, to jakaś pomyłka. Idź na szkolenie, nawet ja wielka niezdara (naprawdę!) szybko nauczyłam się jak to robić. Nosiłam tylko z przodu. Później przebrnęłam temat nosidełek i po przewertowaniu dziesiątek artykułów doszłam do tego, że dobre nosidełko musi być ergonomiczne, zapewniające dziecku pozycję żabki. Takie nosidełka ma np. firma TULA, ale nie tylko. Także polecam na początek chustę (tkaną, nie elastyczną -talk jest łatwiej i wygodniej dla dziecka), a później ergonomiczne nosidełko, np. Tula.

Gość gość
Mam na sprzedaż chustę tkana wiązana Natibaby. Zadbana stan bdb. Śliczna :) akuratować mam wystawiona na allegro. Odcienie czerwieni; )

Gość gość
moim zdaniem na lato chusta jest wygodniejsza, mniejsza, można ją zawsze ze sobą zabrać. ja mam chustę Luna dream kółkową, więc bardzo łatwo się ją wiąże. nosidełka sa juz droższe...