Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracujecie na caly etat czy tylko na czesc etatu?

Polecane posty

Gość gość

Jesli na czesc to na jaki etat? Czy jest mozliwa praca na 4/5 etatu?

Gość gość
Pracuję 16h tygodniowo. Ale to w ramach rozwoju i hobby, bo mam pasywny dochód i nie muszę.

Gość gość
Czyli masz 2/5 etatu? pasywny dochod czyli cos takiego jak wynajem mieszkan, tak?

Gość gość
Niestety pracuje na cały etat. W żłobku prywatnym i zazdroszczę rodzicom dzieci pracy po 5-6h dziennie.

Gość gość
10:16 gdybys pracowala mniej automatycznie dostalabys mniej pieniedzy i nie wiem czy tego byc chciala.

Gość gość
Jestem na wychowawczym i na wiosnę wracam. Już ustaliłam z pracodawcą, że będę na 1/2 lub 3/4 etatu.

Gość gość
NA CALY PLUS CZASAMI WIECEJ , MAM WLASNA DZIALALNOSC nie mam duzo czasu dla rodziny w tygodniu , rekompensuje to weekendami jesli nie pracuje bo sa soboty kiedy musze pracowac ale za to moje dzieci maja wygodne zycie , latem robie 6 tygodni pauzy od pracy mozemy latac po Europie gdzie nam sie podoba , planujemy tez w niedalekiej przyszlosci wybrac sie do USA a w marcu jedziemy do Zakopanego i bedziemy tydzien mieszkac w Grand Hotelu cos za cos :)

Gość gość
ja ide do pracy lada chwila i 10 h nie bedzie mnie w domu. 8 pracy +2 dojazd w dwie strony.

Gość gość
Ja mam na umowie pełen etat ale realny czas pracy ustalam sobie sama w zależności jak szybko wykonam pracę. Mam o tyle dobra sytuację, że mogę pracować w domu i w firmie pojawiam się raz, dwa razy w tygodniu.

Gość gość
Fajnie...

Gość gość
gość dziś NA CALY PLUS CZASAMI WIECEJ , MAM WLASNA DZIALALNOSC nie mam duzo czasu dla rodziny w tygodniu , rekompensuje to weekendami jesli nie pracuje bo sa soboty kiedy musze pracowac ale za to moje dzieci maja wygodne zycie , latem robie 6 tygodni pauzy od pracy mozemy latac po Europie gdzie nam sie podoba , planujemy tez w niedalekiej przyszlosci wybrac sie do USA a w marcu jedziemy do Zakopanego i bedziemy tydzien mieszkac w Grand Hotelu cos za cos xxxxxxx Nie wiem, z czego się cieszysz, że tak tyrasz. Ja siedzę na wychowawczym z dzieckiem 1,5 roku a za kilka miesięcy wrócę do pracy na część etatu. Mój mąż ma własną działalność i chodzi do pracy na 7-8 a wraca zwykle koło południa, max o 13. Jak nie ma ochoty, to może sobie zrobić wolne w tygodniu kiedy chce. Od wszystkiego ma ludzi a sam głównie dogląda i robi najważniejsze rzeczy. W soboty zwykle nie pracuje albo jedzie na godzinkę, góra dwie. I bez urabiania się godzinami po łokcie jeździmy po świecie. A po Polsce co kilka tygodni. Dziecko ma wszystko, czego potrzebuje, mnóstwo zabawek itp. choć staramy się go zbytnio nie rozpieszczać. Sami też żyjemy na wysokim poziomie, szczególnie wszelkie nowinki rtv, telefony i komputery to konik mojego męża. Można mieć i rybki, i akwarium (czyt. i czas wolny, i pieniądze), więc nie wiem, czym się szczycić, jeśli się robi kasę kosztem czasu z rodziną. Nie rozumiem. W takim wypadku wolałabym mieć nieco mniej kasy a móc spędzać popołudnia z rodziną.

Gość gość
10:16 Zle mnie zrozumiałaś. Ja nie chce mniej mojego etatu bo to srednio sens by miało. Ja zazdroszczę rodzicom tyh dzieci u mnie w zlobku ze zarabiają kupe kasy będąc w pracy 5-6 h.

Gość gość
gość dziś a gdzie ja napisalam ze tyram?? lubie moja prace i jestem pracoholiczka , zdaje sobie z tego sprawe jak tez i z tego ze nie mam duzo czasu dla rodziny ale staram sie to im rekompensowac - oto caly sens mojej wypowiedzi wiec nie dorabiaj sobie do tego ideologii

Gość gość
Pracuje na caly etat w markecie . Lubie swoja prace wiec chetnie tam chodze.

Gość gość
Na część etatu, zarabiam 2500-2700

Gość gość
Pracuje na cały etat. Po urodzeniu drugiego dziecka planuje przejść na 3/4 etatu.